24 / 04 / 2024

Kayseri'deki 5 asırlık Gön Hanı restore edilecek!

Kayseri'deki 5 asırlık Gön Hanı restore edilecek!

Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, 1519 yılında Sadrazam Piri Mehmet Paşa'nın inşa ettirdiği tarihi Kayseri Kapalı Çarşısı'nda bulunan Gön Hanı'nda restorasyon çalışmasının başlayacağını açıkladı.



Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, 1519'da Sadrazam Piri Mehmet Paşa'nın yaptırdığı tarihi Kayseri Kapalı Çarşısı'ndaki Gön Hanı'nda restorasyon çalışması başlatacaklarını söyledi. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Palancıoğlu, açıklamasında, tarihte önemli bir yer tutan han ve kervansarayların ecdattan kalan eşsiz bir miras olduğuna ve buna sahip çıkmanın öneminden bahsetti.

Gön Hanı'nda restorasyon çalışmasının başlayacağını söyleyen Palancıoğlu, şu açıklamalarda bulundu:

"Çarşının göbeğinde bulunan Gön Hanı, Göncüler Hanı veya Piri Paşa Hanı olarak biliniyor. Kentin önemli tarihi değerlerinden Gön Hanı'nın durumunu yerinde gördük ve tespit ettik. Bir vakfa ait olan Gön Hanı, vakıf mütevellisinin İstanbul'da olmasından dolayı yıllardır ilgisiz ve atıl vaziyette kalmış. Burayı belediye olarak kiraladık. Hanı restore ederek turizme ve iş hayatına kazandıracağız. Avlusu olan nezih bir açık alan olacak."

Tarihi bir eserin daha gün yüzüne çıkarılarak faaliyete geçmesini sağlayacaklarını sözlerine ekleyen Palancıoğlu, şu ifadeleri kullandı: "Burayı Anıtlar Kurulu ile beraber restore ederek, içerisinde ticarethanelerin ve dinlenme yerlerinin olduğu güzel bir uğrak yeri haline getireceğiz." 


Geri Dön