19 / 04 / 2024

kdv istisna olan konutlar

kdv istisna olan konutlar

Binaların ilk tesliminde uygulanmak ve bedeli döviz olarak Türkiye’ye getirilmek kaydıyla KDV muafiyeti 1 Nisan'da başladı. Peki, KDV muafiyeti kapsamına giren taşınmazlar hangileridir?

TOKİ 100 bin sosyal konut projesinde mağduriyet: KDV yükseltildi, 146 bin TL olan ev 1.3 milyon TL'ye çıktı!

Toplu Konut İdaresi’nin 2019'da tanıttığı 100 Bin Sosyal Konut Projesi, ilk açıklandığı günlerde birçok insana umut olmuştu. Ancak KDV'lerin yükseltildiği ve inşaatların tamamlanmadığı proje, şimdi mağduriyet yaratıyor. İşte ayrıntılar..

Kütahya'da 9 adet arsa ve arazi 8 taksit fırsatıyla satılıyor! Hem KDV, hem emlak vergisi ödemesi yok!

Kütahya Emet'te yer alan 9 adet arsa ve arazi 8 taksit fırsatıyla satılıyor. Peki KDV'den ve 5 sene süreyle emlak vergisinden muaf olan gayrimenkullerin fiyatları ne kadar? Büyüklükleri kaç metrekare? 

TOKİ duyurdu! 44 ilde KDV'den muaf arsa satışı başladı...

Deprem nedeni ile vatandaşlar zemini sağlam bölgelerden arsa alıp prefabrik ev yapmaya yoğun ilgi gösteriyorlar. Bu kapsamda da devletin de prefabrik ev yapanlara verdiği hibe, arsalara olan talebi giderek artırdı. KDV'den muaf arsa satışı için TOKİ görevlendirdi. İşte haberin ayrıntıları...

Yabancılara konut ve iş yeri satışında KDV istisnası! Kimler, hangi şartlarla yararlanabilir?

Yabancılara konut ve iş yeri satışında 2017'den beri Katma Değer Vergisi istisnası uygulanıyor. Peki kimler, hangi şartlarla KDV'den istisna oluyor? İşte ayrıntılar...

Türkiye'de 1 milyon TL olan Fiat Egea, Bosna'da 460 bin TL! KDV ve ÖTV araç fiyatlarını katlıyor!

Otomobil fiyatları son günlerde sık sık gündem oluyor. Fiyatlarındaki yükselişlerin yanı sıra, yüksek vergi oranları aracın vergisiz fiyatını aşıyor. Türkiye'de 1 milyon TL olan sıfır araç, Bosna'da 460 bin TL'den satılıyor. 

KDV zammı sonrası sıfır araç fiyatları resmen fırladı! İşte en düşük araç fiyatları...

İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel, "Bu hafta başında KDV oranlarının artırılmasıyla beraber araç fiyatları yüzde 1,7 arttığını söyleyerek, “Böylelikle piyasadaki en ucuz araç olan C Segment sedan aile otomobilinin modeli 655 bin TL oldu" ifadelerini kullandı.

Belediyeden KDV'den muaf arsa fırsatı!

Adana İli Çukurova Belediye Başkanlığı, Adana Çukurova'da yer alan arsayı satışa çıkardı. KDV'den muaf olan arsanın satış ihalesi 7 Haziran'da yapılacak.

Ev sahipleri dikkat! Kira gelirlerinde istisna tutarı artırıldı. İşte 2023 yılında vergiden muaf tutulacak tutar

2022 yılında Gelirler Genel Müdürlüğü kira geliri elde edenlerin gelir vergisi beyanı için özel bir çalışma başlatmış binlerce kişiyi mercek altına almıştı. Kira gelirinde 2022 yılında 9500 lira olan istisna tutarı yükseltildi. İşte o rakam...

KDV iadelerinde yeni dönem! Artık kolaylık sağlanacak! Karar Resmi Gazete’de

Temel gıda maddelerinde daha önce sene içinde mahsuben, ertesi sene nakden ya da mahsuben alınabilen katma değer vergisi (KDV) iadesinin, ilgili olan senesinde de altı aylık dönem itibarı ile nakden alınabilmesi mümkün duruma geldi. İşte detaylar…

Konut olarak satılan işyeri ve ofiste KDV farkı geri alınacak

Danıştay yıllardır tartışma ve dava konusu olan işyeri ve ofislerini konut olarak satanlara yapılan KDV iadesiyle ilgili meselede son noktayı koydu ve Maliye'yi haklı buldu.

Konutta KDV indirimi sonrası Anadolu'da konut fiyatları uçacak! İşte evlerin en çok prim yapacağı iller

Cumhurbaşkanlığı Kararı ile konutların net 150 metrekareye kadar olan kısmı için KDV oranı 1 Nisan'dan itibaren yüzde 18'den yüzde 8'e indirilecek. Söz konusu düzenleme sonrası Anadolu'da konut fiyatları uçuşa geçecek.

KDV indirimi sonrası markete gidecekler dikkat, etiketi görünce donup kalmayın! 25 TL'lik ürünü bir günde 40 TL yaptılar

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yüzde 8'lik KDV indirimi açıklamasından sonra fırsatçılar da iş başına geçti. Marketlerde indirimden önce 25 TL'ye satılan sıvı bulaşık deterjanının 40 TL'ye kadar yükseldiği görüldü. Bu duruma tanık olan vatandaşlar, yapılanlara isyan etti.

Casper Excalibur'dan sürpriz kampanya: KDV bizden!

Casper, üstün özellikleri olan G911 dizüstü bilgisayarların satış fiyatından KDV'yi kaldırdığını açıkladı.

kdv istisna olan konutlar Haberi

kdv istisna olan konutlar

1 Nisan'da konut veya iş yeri olarak inşa edilen binaların ilk tesliminde uygulanmak ve bedeli döviz olarak Türkiye’ye getirilmek kaydıyla KDV muafiyeti başlamıştı. Bu uygulama ile ilgili detaylar bugün yayımlanan tebliğ kapsamında yer aldı.


Çalışma veya oturma izni alarak altı aydan daha fazla yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarına (resmi daire ve müesseselere veya merkezi Türkiye’de bulunan teşekkül ve teşebbüslere bağlı olup adı geçen daire, müessese, teşekkül ve teşebbüslerin işleri dolayısıyla yabancı memleketlerde oturan Türk vatandaşları hariç), Türkiye’de yerleşmiş olmayan yabancı uyruklu gerçek kişilere, Kanuni ve iş merkezi Türkiye’de olmayan ve bir iş yeri ya da daimi temsilci vasıtasıyla Türkiye’de kazanç elde etmeyen kurumlara yapılan konut veya iş yeri teslimlerinde uygulanıyor.


Peki, KDV muafiyeti kapsamına giren taşınmazlar hangileridir? Her gayrimenkul için muafiyet...