27 / 04 / 2024

Kentsel dönüşüm acil eylem planı

Kentsel dönüşüm acil eylem planı

Kentsel dönüşüm çalışmalarının koronavirüs sürecinde de devam ettiğini anlatan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, dönüştürülmesi planlanan acil öncelikli 1 milyon konut için hızla çalıştıklarını anlattı.

Kentsel dönüşüm için 5 yıllık acil eylem planı hazırlanıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Kentsel dönüşümde 5 yıllık acil eylem planımızı hazırlayıp kamuoyuyla paylaşacağız. Kentsel dönüşüm terörle mücadele kadar önemlidir. Biz istiyoruz ki hiçbir annemiz ağlamasın, hiçbir evladımız yetim ve öksüz kalmasın" dedi...

Ekonomist Mert Başaran'dan acil kentsel dönüşüm çağrısı: Çözüm istiyoruz!

Ekonomist Mert Başaran İstanbul'daki kentsel dönüşümün biran önce tamamlanması gerektiğine vurgu yaparak adayların bu konuda plan ve projelerini anlatmasını söyledi.

Mustafa Taş: Dulkadiroğlu'nda kentsel dönüşüm acil yapılmalı!

Dulkadiroğlu Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa Taş, Dulkadiroğlu ilçesinin en öncelikli projelerinden birinin Kentsel Dönüşüm olduğunun altını çizdi.

Sakarya için acil kentsel dönüşüm çağırısı! Yerel ve merkezi yönetimler bir araya gelerek hemen tedbir alınmalı!

İYİ Parti Sakarya İl Başkanı Ahmet Uçak, yerel ve merkezi yönetimlerin bir arada çalışarak kentsel dönüşüm gibi atılması gereken adımların atılması ve bir an evvel tedbirlerin alınması gerektiğine vurgu yaptı. 

Bursa'nın o mahallesi için acil kentsel dönüşüm çağrısı!

Bursa’nın Gaziakdemir Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm vatandaşlar tarafından dört gözle bekleniyor. Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Bursa’nın Gaziakdemir Mahallesi’nde yaşayan vatandaşların taleplerini köşesinde kaleme aldı.

KONUTDER'den acil kentsel dönüşüm çağrısı: Yastıkaltındaki 500 milyar dolarlık altın yapı tasarruf sistemine çekilmeli!

KONUTDER başkanı ve icra kurulu üyeleri deprem riski altında olan Türkiye’de kentsel dönüşümün hızlandırılması için çağrı yaptı. Dernek temsilcileri bu amaçla yastıkaltındaki 500 milyar dolar değerindeki altının yapı tasarruf sistemine çekilmesini önerdi. 

Kentsel dönüşüm kredisinde güncel gelişmeler! Tam 3 ayrı destek ödemesi yolda!

Devlet, kentsel dönüşüm projelerine destek sağlamak için üç ayrı planı hayata geçiriyor. Deprem felaketi sonrası etkilenen 11 il ve tüm Türkiye'nin alarm durumuna geçmesiyle birlikte, kentsel dönüşüm konusu daha da acil hale geldi.

Türkiye Müteahhitler Birliği'nden son dakika açıklaması: Afet odaklı kentsel dönüşüm acil ihtiyaç!

Türk inşaat sektörünün en köklü sivil toplum kuruluşları arasında yer alan Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB), kentsel dönüşüm sürecinin,  afet odaklı ele alınarak acilen tamamlanması gerektiğini söyledi.

Kentsel dönüşüm nasıl yapılmalı?

Büyük ve sorunlu illerde kentsel dönüşüm birinci ve en acil konu olarak yine gündemde. Peki kentsel dönüşüm nasıl yapılmalı?

İnşaat mühendislerinden kentsel dönüşüm için çağrı!

İzmir İş Dünyası Derneği (İZİD) Başkanı, İnşaat Yüksek Mühendisi Feyyaz Sungur, İzmir genelinde acil kentsel dönüşüm yapılması gerektiğini söyledi. 

Kentsel dönüşüm acil ihtiyaç!

Kentsel dönüşüm İzmir ve Türkiye'nin birçok şehrinde acil ihtiyaç. Peki kentsel dönüşüm çalışmaları neden hızlandırılamıyor?

Mehmet Güllüoğlu: Afet yönetiminde en önemli konu kentsel dönüşüm!

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Mehmet Güllüoğlu yaptığı açıklamada afet yönetiminde en önemli konunun kentsel dönüşüm olduğunu belirtti.

Depreme karşı kentsel dönüşüm şart!

Bugün 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nin 20. yıldönümü ve Türkiye'de 20 yılda büyük adımlar atıldı ancak halen dönüşmesi gereken 6.7 milyon konut var. Üstelik 1.5 milyonu acil çözüme kavuşturulmalı. Dönüşümü hızlandıracak ‘Kentsel Dönüşüm Eylem Planı’ Eylül ayında açıklanacak...

Kentsel dönüşüm için 5 yıllık acil eylem planı hazırlanıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Kentsel dönüşümde 5 yıllık acil eylem planımızı hazırlayıp kamuoyuyla paylaşacağız. Kentsel dönüşüm terörle mücadele kadar önemlidir. Biz istiyoruz ki hiçbir annemiz ağlamasın, hiçbir evladımız yetim ve öksüz kalmasın" dedi...

Kentsel dönüşüm acil eylem planı Haberi

Kentsel dönüşüm acil eylem planı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kentsel dönüşüm çalışmalarının yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde ara vermeden sürdüğünü söyleyerek "Pandemi sürecinde titizliğe, sosyal mesafeye uymak suretiyle çalışmalarımızı kararlı bir şekilde sürdürdük. İnşaatlarımız bitme aşamasına geldi. Elazığ'da 24 bin konut üretiyoruz. Yıl sonuna kadar etaplar halinde yine bu konutların teslimlerini gerçekleştireceğiz." açıklaamsında bulundu. 

Programında değişiklik yapılan Bakan Kurum, ilk ziyaretini Esenler'de bulunan Güney Rezerv Konut Projesi alanında hayata geçirdi.

Yapımı tamamlanan binaları, Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu ile inceleyen Kurum, ardından yaptığı açıklamasında, Türkiye'nin her ilinde kentsel dönüşüm çalışmaları gerçekleştirildiğini anlattı. 

Dönüştürülmesi planlanan acil öncelikli 1 milyon konut için hızla çalıştıklarından bahseden Kurum, "Yapmış olduğumuz konutlar, zemin artı 3-4 örneğinde gördüğümüz gibi yatay mimari esaslı, yürüyüş yollarının, bisiklet yollarının her türlü yaşam alanlarının olduğu projeler...