24 / 04 / 2024

Türkiye Müteahhitler Birliği'nden son dakika açıklaması: Afet odaklı kentsel dönüşüm acil ihtiyaç!

Türkiye Müteahhitler Birliği'nden son dakika açıklaması: Afet odaklı kentsel dönüşüm acil ihtiyaç!

Türk inşaat sektörünün en köklü sivil toplum kuruluşları arasında yer alan Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB), kentsel dönüşüm sürecinin,  afet odaklı ele alınarak acilen tamamlanması gerektiğini söyledi.



Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) 1-7 Mart Deprem Haftası nedeniyle bir açıklama yayınladı. Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı M. Erdal Eren, Kahramanmaraş merkezli olarak yaşanan depremlerde 45 binden fazla vatandaşımızın yaşamını yitirdiğine ve devam eden depremler sebebiyle endişelerin sürdüğüne değinerek, depremlerin ülkemizde yıkımı ve acıyı da beraberinde getirdiğini dile getirdi. Erdal Eren açıklamasında öncelikle kentsel dönüşüm sürecinin her fırsatta dile getirdikleri gibi, afet odaklı ele alınarak, acilen tamamlanması gerektiğini söyledi.

Türkiye Müteahhitler Birliği nden son dakika açıklaması: Afet odaklı kentsel dönüşüm acil ihtiyaç!

TMB Başkanı M. Erdal Eren yaptığı açıklamada şunları dile getirdi: "6 Şubat tarihinde yaşanan ve 11 şehirde yaklaşık 14 milyon vatandaşı doğrudan etkileyen ve 45 binden fazla vatandaşımızın yaşamını yitirmesine yol açan Kahramanmaraş merkezli depremlerin acısını milletçe yaşıyoruz. Kaybettiğimiz vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet ve tüm ülkemize geçmiş olsun dileklerimizle, benzer felaketlerin bir defa daha yaşanmaması en büyük temennimizdir. Devam eden afetlerle de Türkiye'nin deprem gerçeği sıklıkla kendini de yeniden gösteriyor. Her zaman söylediğimiz gibi insanları depremlerin değil, ihmal ve kusurlu binaların öldürdüğü gerçeğiyle artık yüzleşmeliyiz. 2014'te sektörün anayasası olarak 10 madde altında açıkladığımız ‘İnşaat Sektörü Bildirgesi’nde yapı güvenliğine ilişkin sorunlara ve çözüm önerilerine değinmiştik. O zamandan bu yana da ülkemizin yapılaşmasında ‘doğru planlama, doğru proje, ehil müteahhitlik ve sıkı denetim’in önemini doğa bize hatırlatıyor.


Geri Dön