16 / 04 / 2024

kentsel dönüşüm alan kaybı

kentsel dönüşüm alan kaybı

Posta yazarı Tamer Heper, okuyucusunun 'Binamız müteahhide verildi. Daire eski dairemize göre küçük. Müteahhit bizden kat irtifakı tesisi için vekaletname istiyor. Biz de dairemizin alan kaybının telafisini istiyoruz. Bunu yazılı hale getirsek bizim için bir teminat olur mu?' sorusunu yanıtladı

Bursa'da Karapınar’da kentsel dönüşüm alanının temeli atıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından, Yıldırım ilçesi Karapınar Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm alanındaki birinci etap temel atma töreni düzenlendi. Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, törende yaptığı konuşmada, daha güzel bir Bursa yaratmak için çalışmalarını sürdürdüklerini söyledi.

Herkesin beklediği haber sonunda geldi! Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşümü başlıyor!

Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu, vatandaşlara Türkiye’nin en büyük kentsel dönüşümü alanının yarın açılacağını açıkladı. İşte detaylar!

İzmir Gaziemir'de kentsel dönüşüm tam gaz! Gaziemir Aktepe Emrez Kentsel Dönüşüm Alanı 2. etap için imza atıldı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Gaziemir Aktepe Emrez Kentsel Dönüşüm Alanı’nda 300 bağımsız birimi kapsayan 2. etabın inşasını başlatacak imzayı attı. Soyer, konuyla ilgili açıklamalarda da bulundu...

İzmir Gaziemir Aktepe-Emrez Kentsel Dönüşüm projesinde 2. etap için start verildi! Dev proje ihaleye çıkıyor!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Aktepe-Emrez Kentsel Dönüşüm Alanı 2. Etap projesinin ihale tarihini açıkladı. İşte bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan o ihale ilanı...

Fikirtepe'de kentsel dönüşüm düğümü nasıl çözüldü?

Kentsel dönüşüm alanı ilan edildikten sonra birçok firma eliyle yenilenme çalışmalarının başladığı fakat yaşanan sorunlar sebebiyle adeta bir kördüğüm haline gelen Fikirtepe Projesi'nde dönüşüm düğümü nasıl çözüldü? İşte detaylar...

İzmir Uzundere Kentsel Dönüşüm projesinde 3. Etap için imzalar atıldı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in dirençli kent vizyonu kapsamında Uzundere Kentsel Dönüşüm Alanı’nda bin 422 bağımsız birimi kapsayan üçüncü etabın yapım çalışmalarına start vermek için belediye şirketi İZBETON ile protokole imza atıldı.

Muhittin Selvitopu'ndan kentsel dönüşüm açıklaması!

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Karabağlar'ın gündeminde yer alan ve çözüm bekleyen konulara dikkat çekti. Selvitopu, “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından riskli alan ilan edilen 540 hektarlık kentsel dönüşüm alanıyla ilgili gelişmeleri yakından izliyoruz" dedi.

Bağcılar Meydanı Kentsel Dönüşüm Alanı 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıda!

İstanbul İli, Bağcılar İlçesi, Bağcılar Meydanı Kentsel Dönüşüm Alanı 1/5000 ölçekli Revizyon Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı askıya çıktı. 

İzmir Uzundere 3'üncü etap kentsel dönüşüm projesi için geri sayım başladı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Uzundere Kentsel Dönüşüm Alanı yeni ihale gerçekleştiriyor. İhalenin tarihi 29 Temmuz olarak belirlendi.

İzmir Uzundere Kentsel Dönüşüm Projesi tam gaz!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 32 hektar büyüklüğündeki Uzundere kentsel dönüşüm alanında bin 422 bağımsız birimin yapımını kapsayan 3'üncü etap için anahtar teslim ihalesini 29 Temmuz tarihinde gerçekleştirecek.

İzmir Uzundere Kentsel Dönüşüm Projesi için yeni ihale!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Uzundere Kentsel Dönüşüm Alanı yeni ihale gerçekleştiriyor. İhalede 1.422 bağımsız birim yenilenecek.

İzmir Uzundere 3'üncü etap kentsel dönüşüm ihalesi 29 Temmuz'da!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Uzundere projesi için 3'üncü etap ihalesi 29 Temmuz 2021 günü gerçekleşecek. Uzundere Mahallesi Kentsel Dönüşüm Alanı Kat Karşılığı İnşaat Yapım İşi için tahmini bedel 684 milyon 534 bin 738 TL olarak belirlendi.

İzmir Uzundere kentsel dönüşüm projesinde 3. etap kuraları çekildi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi 817 bağımsız birimi hak sahiplerine teslim ettiği Uzundere Kentsel Dönüşüm Alanı’nda üçüncü etabın kura çekimini gerçekleştirdi.

kentsel dönüşüm alan kaybı Haberi

kentsel dönüşüm alan kaybı

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun  '20 dairelik binamız kentsel dönüşüm nedeniyle müteahhide verildi. Ancak ben dahil dört kat malikin yeni binadaki daire alanı eski dairemize göre küçük. Müteahhit bizden kat irtifakı tesisi için vekaletname istiyor. Biz de dairemizin alan kaybı nedeni ile bunun telafisini istiyoruz. Müteahhit bunu diğer kat maliklerinden temin edeceği bedellerle telafi edeceği sözünü aldığını söylüyor. Biz bunu yazılı hale getirsek bizim için bir teminat olur mu?' sorusuna cevap verdi. İşte Tamer Heper'in yazısı...

20 dairelik binamız kentsel dönüşüm nedeniyle müteahhide verildi. Ancak ben dahil dört kat malikin yeni binadaki daire alanı eski dairemize göre küçük.

Müteahhit bizden kat irtifakı tesisi için vekaletname istiyor. Biz de dairemizin alan kaybı nedeni ile bunun telafisini...