28 / 03 / 2024

kentsel dönüşüm arsa payı karmaşası

kentsel dönüşüm arsa payı karmaşası

Kentsel dönüşüm uygulamalarında karşılaşılan en büyük sorunlardan biri hatalı arsa payları olarak karşımıza çıkıyor. Peki kentsel dönüşümde arsa payı nasıl düzeltilir? İşte kentsel dönüşüm arsa payları...

Kentsel Dönüşüm Başkanlığı, 48 ildeki 1.069 arsayı satıyor! Arsa alacaklara yüzde 20 indirim fırsatı! 

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Başkanlığı, 48 ildeki 1.069 arsayı peşin ödemelerde yüzde 20 indirim fırsatıyla satıyor. İşte arsa satışı ile ilgili merak edilen her şey...

Kentsel Dönüşüm Başkanlığı'ndan yüzde 20 indirimli 389 adet arsa satışı!

Kentsel Dönüşüm Başkanlığı Ankara’da, KDV'den muaf, peşin ödemelerde yüzde 20 indirimli arsa satışı yapacak. 389 arsa için ihale süreci 28 Kasım'da başlıyor...

Ankara'da 389 adet arsa satılıyor! Kentsel Dönüşüm Başkanlığı açıkladı: Metrekaresi 40 TL'den başlayan fiyatlarla...

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Başkanlığı, Ankara'da yer alan 389 adet arsayı satıyor. Söz konusu arsalar için peşin ödemelerde yüzde 20 indirim imkanı sunuluyor. İşte ayrıntılar...

Kentsel Dönüşüm Başkanlığı 44 ilde 622 muhtelif arsayı satıyor! Tarih resmen belli oldu! Arsa almak isteyenler müjde!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Başkanlığı, 44 ilde 622 muhtelif arsayı, KDV’den muaf olarak satışa çıkardı. Söz konusu arsalar, 21-23 Kasım tarihleri arasında açık arttırmayla satılacak.

Helmann radarına kentsel dönüşüm projelerini aldı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Helmann, konut, ticari gayrimenkul ve arsa üretiminde yakalamış olduğu başarılardan sonra kentsel dönüşüm projelerini radarına aldı.

Kentsel Dönüşüm Başkanlığı kuruldu, 81 ile müdürlük geliyor! Kentsel Dönüşüm Başkanlığı nasıl işleyecek?

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bünyesinde Kentsel Dönüşüm Başkanlığı kuruldu. Artık, riskli yapıların yer aldığı arsa ve arazilerdeki kentsel dönüşüm uygulamaları Kentsel Dönüşüm Başkanlığı tarafından yapılacak.

Kentsel dönüşümde arsa payı düzenlemesi nasıl yapılır? 

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde kentsel dönüşüm ile ortaya çıkan arsa payı düzenlemelerine yönelik davaları kaleme aldı. 

Kentsel dönüşümde 'arsa payı'nın önemi!

Kentsel dönüşüm sürecinde olan bir bölgeden ev almak isteyenlerin, arsa paylarını göz ardı etmemesi gerekiyor. İşte kentsel dönüşüm sürecinde 'arsa payı'nın önemi...

Kentsel dönüşüm mağdurlarından ucuza satılık arsa payı!

İstanbul Fikirtepe’de 9 yıl önce başlayan kentsel dönüşüm süreci binlerce vatandaşın mağdur olmasına neden oldu. Dönüşümden umudunu kesenler arsa paylarını birer birer satmaya başladı. Bir dönem 10-12 bin liraya kadar çıkan metrekare fiyatları bugün 4-5 bin liradan satılıyor.

Kepez Gülveren Mahallesi kentsel dönüşüm ihalesi 26 Mart'ta!

Kepez Belediye Başkanlığı tarafından Gülveren Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi Düzenleme Şeklinde Taşınmaz Satış Vaddi ve Arsa Payı Karşılığı İnşaat İşi 26 Mart'ta ihale edilecek..

Kepez Gülveren Mahallesi kentsel dönüşüm ihalesi 8 Kasım'da!

Kepez Belediye Başkanlığı tarafından Gülveren Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi Düzenleme Şeklinde Taşınmaz Satış Vaddi ve Arsa Payı Karşılığı İnşaat İşi 8 Kasım'da ihale edilecek..

Antalya Kepez kentsel dönüşüm ihalesi 16 Ağustos'ta!

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı, Antalya İli Kepez İlçesi'nde kentsel dönüşüm alanı olan arsa üzerinde kat karşılığı yapım işini ihale ediyor. İşin maliyet bedeli 115 milyon 908 bin TL olarak belirlendi.

Kepez Gülveren Kentsel Dönüşüm ihalesi 7 Ağustos'ta!

Kepez Gülveren Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi düzenleme şeklinde taşınmaz satış vaadi ve arsa payı karşılığı inşaat işleri için ihale 7 Ağustos'ta gerçekleşecek..

kentsel dönüşüm arsa payı karmaşası Haberi

kentsel dönüşüm arsa payı karmaşası

Kentsel dönüşümde arsa payı nasıl düzeltilir?

Kentsel dönüşüm faaliyetleri kapsamında, risk teşkil eden eski binalar yıkılarak yerine yeni yönetmeliklere bağlı olarak yeni binalar yapılıyor. Bu hususta karşılaşılan en büyük sorunlardan biri hatalı arsa payları olarak karşımıza çıkıyor.


Bilindiği üzere arsa payı, kat irtifakı veya kat mülkiyeti kurulurken, ana yapının veya yapıların bulunduğu parsel arsasından bağımsız bölümlere rayiç değerleri oranında arsadan pay verilmesi olarak ifade ediliyor.


Bir diğer ifade ile arsa payı bir taşınmazda bağımsız bölümlere tahsis edilen ortak mülkiyet payı olarak karşımıza çıkıyor. Kat mülkiyeti veya kat irtifakı kurulurken bağımsız bölümler üzerine rayiç değerler orantısında (konum, cephe, büyüklük vb. olgular gözetilerek) verilen paydır. 


Arsa payı bir taşınmazda ya kat irtifakı kurulurken ya da kat mülkiyetine geçilirken kurulur.


Kentsel dönüşümde hatalı arsa payında sorun bina...