23 / 04 / 2024

kentsel dönüşüm çöküntü alanları

kentsel dönüşüm çöküntü alanları

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı'nın kentsel dönüşüm projesi kapsamında afet riskli alan olarak ilan ettiği bölgelerde henüz projeler hayata geçirilemediği için kentlerde büyük çöküntü alanları oluştu.

Büyükçekmece'de kentsel dönüşüm faaliyetleri tam gaz: 50 binden fazla konut dönüştü!

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, ilçedeki kentsel dönüşüm faaliyetleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

Kentsel dönüşüm uzmanından korkutan açıklama: Yerinde dönüşüm projesi sıkıntı oluşturabilir! 

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Kentsel Dönüşüm Uzmanı Av. Osman Avcıl, yerinde kentsel dönüşüm projesinin Elazığ için sıkıntılara neden olabileceğini söyledi.

Gölcük'te kentsel dönüşüm tam gaz: Çalışmalar hangi mahallelerde ne durumda? 

Gölcük’ün merkezinin dönüşümüne imkan sunacak olan Kentsel Dönüşüm projesinde yeni yapılacak binalar için zemin iyileştirme çalışması sürüyor. Peki Gölcük'te kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne? İşte ayrıntılar...

Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 2019'dan beri daire teslim edilmiyor! Projede usulsüzlük mü var? 

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Meclisi Birinci Başkanvekili ve AK Parti Keçiören Meclis Üyesi Fatih Ünal'dan 2019'dan beri daire teslim edilmeyen Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi ile ilgili bir son dakika açıklaması geldi. İşte ayrıntılar...

Emlak Konut GYO Düşler Vadisi ve Ümraniye kentsel dönüşüm projelerinin kısmi kesin kabulü yapıldı! 

Emlak Konut GYO, Düşler Vadisi ve Ümraniye kentsel dönüşüm projelerinin kısmi kesin kabulünün yapıldığını duyurdu. İşte ayrıntılar...

Kentsel dönüşüm kapsamında binalar nasıl yıkılmalı?

İzmir'de yaşanan depremin ardından yıkılan binalar ve kentsel dönüşüm uygulamalarıyla tekrar gündem olan asbest riski nasıl ortadan kaldırılır? Kentsel dönüşüm kapsamında binaların yıkımı nasıl yapılmalı? İşte ayrıntılar...

Kentsel dönüşüm ile çöküntü alanları ihya edilecek!

Yeşilay Haftası dolayısıyla Türkiye Yeşilay Cemiyeti Genel Merkezi'ni ziyaret eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, kentsel dönüşüm çalışmaları ile çöküntü alanlarının ihya edildiğini dile getirdi.

Faruk Aksu: Kentsel dönüşüm kırsal alanlarda da zorunlu hale geldi!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanvekili, MHP İstanbul Milletvekili İsmail Faruk Aksu kentsel dönüşümün sadece büyükşehirlerde değil sel, heyelan, taşkın gibi nedenlerden ötürü kırsal alanda da zorunluluk ve öncelik haline geldiğini söyledi.

Muhittin Selvitopu'dan kentsel dönüşüm çıkışı!

İzmir Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın grup toplantısında  Karabağlar’ın kentsel dönüşümü ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Küçük alanlarda kentsel dönüşüm kötüye kullanılabilir!

İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Hüsnü Gürpınar, küçük alanlarda yapılacak kentsel dönüşümün kötüye kullanılabileceğini belirterek, Başkan Toçoğlu’na duyarlılığı nedeniyle teşekkür etti.

Bakırköy'de kentsel dönüşüm sıkıntısı büyük!

Kentsel dönüşüm çalışmaları İstanbul’da devam ederken, gayrimenkul sektörü oyuncuları da dönüşümle ilgili önerilerini açıklıyor. Bilgin Akaydın, “Bakırköy’deki kat yükseklikleri 10-12 kata çıkmadıkça kentsel dönüşüm çok zor gözüküyor” dedi.

Antalya kentsel dönüşüm sıkıntıları konuşuldu!

Antalya'da 2009 Yılından beri Antalya'da hizmet veren ve ayrıca kentsel dönüşüm belgesi bulunan Turap Mimarlık,Mühendislik Müdürü Recep Çelik, ''Kentsel dönüşüm Antalya'da birçok sıkıntıları da beraberinde getiriyor" dedi.

İzmir Ege Mahallesi kentsel dönüşüm sıkıntısı yaşıyor!

İzmir'in merkezi olması nedeniyle değeri artan Ege Mahallesi kentsel dönüşüm alanında sıkıntı yaşıyor. Ege Mahallesi Ev Sahipleri Derneği Başkanı Bedia Altamhan, projelerde belediyelerin kendileriyle de görüşmeler yapması gerektiğini vurguladı.

kentsel dönüşüm çöküntü alanları Haberi

kentsel dönüşüm çöküntü alanları

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı'nın kentsel dönüşüm projesi kapsamında afet riskli alan olarak ilan ettiği bölgelerde henüz projeler hayata geçirilemediği için kentlerde büyük çöküntü alanları oluştu. Bir proje bilmecesine dönüşen Ankara Çiğdem Mahallesi Şirindere kentsel dönüşüm alanındaki terk edilmiş metruk evler ise kâğıt toplayıcılarının ve Suriyelilerin işgaline uğradı. Durum böyle olunca Çankaya'nın ortasında ODTÜ villalarının hemen yanındaki alan asayiş ve çevre sorunlarıyla karşı karşıya kaldı. Hemen her gün bir asayiş olayının yaşandığı öne sürülen mahallede Büyükşehirve Çankaya Belediyesi'ne yapılan başvuruların sonuçsuz kaldığı belirtildi. 

CHP istanbul Milletvekili Haluk Eyidoğan, Bakanlığın Türkiye'nin çeşitli noktalarında ilan ettiği "Afet Riskli Alanlar" için projeleri geliştiremediği için kentlerin önemli noktalarında çöküntü alanları oluştu"...