16 / 04 / 2024

Haluk Eyidoğan: Kentlerde büyük çöküntü alanları oluştu!

Haluk Eyidoğan: Kentlerde büyük çöküntü alanları oluştu!

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı'nın kentsel dönüşüm projesi kapsamında afet riskli alan olarak ilan ettiği bölgelerde henüz projeler hayata geçirilemediği için kentlerde büyük çöküntü alanları oluştu.



ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı'nın kentsel dönüşüm projesi kapsamında afet riskli alan olarak ilan ettiği bölgelerde henüz projeler hayata geçirilemediği için kentlerde büyük çöküntü alanları oluştu. Bir proje bilmecesine dönüşen  Ankara  Çiğdem Mahallesi Şirindere kentsel dönüşüm alanındaki terk edilmiş metruk evler ise kâğıt toplayıcılarının ve Suriyelilerin işgaline uğradı. Durum böyle olunca Çankaya'nın ortasında ODTÜ villalarının hemen yanındaki alan asayiş ve çevre sorunlarıyla karşı karşıya kaldı. Hemen her gün bir asayiş olayının yaşandığı öne sürülen mahallede Büyükşehirve Çankaya Belediyesi'ne yapılan başvuruların sonuçsuz kaldığı belirtildi. 

CHP istanbul Milletvekili Haluk Eyidoğan, Bakanlığın Türkiye'nin çeşitli noktalarında ilan ettiği "Afet Riskli Alanlar" için projeleri geliştiremediği için kentlerin önemli noktalarında çöküntü alanları oluştu" dedi.


Taraf


Geri Dön