26 / 04 / 2024

Haluk Eyidoğan çöküntü alanları

Haluk Eyidoğan çöküntü alanları

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı'nın kentsel dönüşüm projesi kapsamında afet riskli alan olarak ilan ettiği bölgelerde henüz projeler hayata geçirilemediği için kentlerde büyük çöküntü alanları oluştu.

Büyük İstanbul depremi 7 şehri vurabilir! Uzman isim tarih verdi, peş peşe açıkladı! 7'den büyük...

Jeofizik mühendisi deprem bilimci Prof. Dr. Haluk Eyidoğan, beklenen büyük İstanbul depremi ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Peki İstanbul depremi hangi şehirleri etkileyecek? 

İstanbul'da 3 milyon 500 bin kişi kötü zeminde yaşıyor!

İstanbul'da zemini kötü bölgeler, kent genelinin yüzde 15'ini kapsamıyor. Fakat bu alanlarda milyonlarca kişi yaşıyor. 3 milyon 500 bin kişinin kötü zeminde yaşadığı açıklanırken, Jeolog Prof. Dr. Haluk Eyidoğan acilen yeni imar planlarına ihtiyaç duyulduğunu dile getirdi.

Otomobil alacaklar dikkat! Alman devi markanın teslimatlarında sıkıntı yaşanıyor!

Dünyanın en büyük otomobil üreticilerinden Alman Volkswagen grubu, pandemiyle başlayan çip sıkıntısının halen sürmesi nedeniyle önemli teslimat sıkıntısı yaşıyor.

Büyük Marmara depreminde son dakika! Resmen tarih verildi...

Son günlerde Türkiye genelinde ve Marmara Bölgesi'nde sık sık meydana gelen küçük şiddetlerdeki depremler, büyük İstanbul depremini akıllara getirdi. Peki bu küçük depremler büyük İstanbul depremini tetikler mi? Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Haluk Eyidoğan, detaylı açıklamalarda bulundu.

Büyük İstanbul depremi: En riskli ilçeler hangileri?

TBMM'ye sunulan İstanbul'un deprem raporunda korkutan ayrıntılar gözler önüne serildi. Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Haluk Eyidoğan, raporu değerlendirdi.

Prof. Dr. Haluk Eyidoğan: Avcılar için konut stoğu hazırlanmalı!

İstanbul Teknik Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği eski Bölüm başkanı Prof. Dr. Haluk Eyidoğan, olası İstanbul depremi hakkında açıklamalarda bulundu. Eyidoğan, depremden en çok etkilenen ilçeler arasında yer alan Avcılar'da farklı dönüşüm modellerinin uygulanması gerektiğini belirtti...

Şırnak'ta imar barışıyla yaklaşık 26 bin kişinin sıkıntısı çözüldü!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, imar barışıyla yaklaşık 26 bin kişinin sıkıntısını çözdüklerini söyledi...

Fatsa'da kiralık ev sıkıntısı yaşanıyor!

Yaklaşık 120 bin nüfusa sahip Ordu’nun Fatsa ilçesinde kiralık ev sıkıntısı yaşanıyor. Şehirde kiralık ev fiyatlarında bu yıl yaklaşık yüzde 10 artış oldu.

İstanbul'da kiralık daire sıkıntısı yok!

Üniversite yerleştirme sonuçlarının açıklanmasıyla gözler kiralık evlere çevrildi. Öğrenciler, boş ev arayışına girdi. İstanbul Emlakçılar Odası Başkanı Nizameddin Aşa, İstanbul'da kiralık daire sıkıntısı olmadığını söyledi.

İnşaat çeliğinde arz sıkıntısı var!

Müteahhitlerle çelik üreticileri arasında tartışmalara neden olan inşaat çeliğinde arz sıkıntısını gidermek adına ihracat siparişlerini erteleyenler yurt içinde bekledikleri talebin gelmemesi nedeniyle sıkıntı yaşıyor.

Fethiye'de arsa sıkıntısı var!

İnşaat Mühendisleri Odası Fethiye Temsilcisi Levent Çimen Fethiye'nin emlak ver arsa sıkıntılarına dikkat çekti.

Yapı ruhsatlarındaki düşüş sektörde sıkıntı yaratabilir!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (İMSAD) Yönetim Kurulu Başkanı Ferdi Erdoğan, yapı ruhsatlarındaki düşüşün sektör adına sıkıntı olabileceğini açıkladı.

Yeni İmar Kanunu sıkıntı yaratır!

Adana Kamu Müteahhitleri Başkanı Mustafa Karslıoğlu; Yeni İmar Kanunu'nun sektörde sıkıntılar yaratabileceğini açıkladı.

Haluk Eyidoğan çöküntü alanları Haberi

Haluk Eyidoğan çöküntü alanları

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı'nın kentsel dönüşüm projesi kapsamında afet riskli alan olarak ilan ettiği bölgelerde henüz projeler hayata geçirilemediği için kentlerde büyük çöküntü alanları oluştu. Bir proje bilmecesine dönüşen Ankara Çiğdem Mahallesi Şirindere kentsel dönüşüm alanındaki terk edilmiş metruk evler ise kâğıt toplayıcılarının ve Suriyelilerin işgaline uğradı. Durum böyle olunca Çankaya'nın ortasında ODTÜ villalarının hemen yanındaki alan asayiş ve çevre sorunlarıyla karşı karşıya kaldı. Hemen her gün bir asayiş olayının yaşandığı öne sürülen mahallede Büyükşehirve Çankaya Belediyesi'ne yapılan başvuruların sonuçsuz kaldığı belirtildi. 

CHP istanbul Milletvekili Haluk Eyidoğan, Bakanlığın Türkiye'nin çeşitli noktalarında ilan ettiği "Afet Riskli Alanlar" için projeleri geliştiremediği için kentlerin önemli noktalarında çöküntü alanları oluştu"...