27 / 04 / 2024

MÜ Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi'nin ilk etabı 525 günde tamamlanacak!

MÜ Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi'nin ilk etabı 525 günde tamamlanacak!

Maltepe'deki Marmara Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi'nin temel atma töreninde konuşan Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özvar, "Bugün birinci etapta iki fakültemizin binalarının inşaatlarının temel atma törenini sizlerin teşrifleriyle gerçekleştirmenin heyecanını yaşıyoruz" dedi



Maltepe'deki Marmara Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi'nin temel atma töreni, Törene, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya, AK Parti  İzmir  Milletvekili Binali Yıldırım, AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak ve Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Özvar ile diğer ilgililer katıldı. 

Milli Savunma Bakanı Akar, törende yaptığı konuşmada, kılıç ve kalemin ülkenin ayrılmaz iki gücü olduğunu söyledi.

"Bu tahsisat, üniversite tarihimiz açısından dönüm noktası" 

Marmara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erol Özvar ise bir yükseköğretim kurumunun, üzerine düşen asli görevlerle değerlendirileceğini ve bu asli görevlerin eğitim-öğretim, bilimsel araştırma ve toplumsal hizmetler olduğunu söyledi. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Marmara Üniversitesi'nin eğitim faaliyetlerine değinen Özvar, mevcudu 3 bini aşan öğrenciye yükseköğretim kapılarını açtıklarını dile söyledi.

Özvar, "Şu an içinde bulunduğumuz Küçükyalı İkmal Maliye Okulu ve Eğitim Merkezi Komutanlığı'na ait arazi Muhterem Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın tensipleriyle Milli Savunma Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve biz Marmara Üniversitesi olarak aramızda imzaladığımız bir devir protokolü ile kurumumuza 2017 yılında tahsis edildi. Bu tahsisat, 136 yıllık üniversite tarihimiz açısından büyük bir dönüm noktasıdır. Zira bu tahsisat ile birlikte Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi adını verdiğimiz bu arazi üzerinde üniversitemizin İstanbul'un çeşitli ilçelerine dağılmış birimlerini tek bir çatı altında toplamak mümkün olacaktır. Üniversitemizin külliye projesinin avan ve uygulama projelerini, ülkemizin tanınmış mimarlarından Hilmi Şenalp hazırladı." ifadelerini kullandı.

"İlk etabın 525 günde tamamlanması bekleniyor"

Özvar, üniversitelerinin yeni külliyesine taşınma projesinin birkaç etapta tamamlanacağını söyledi ve sözlerini şu şekilde sürdürdü;

"Bugün birinci etapta iki fakültemizin binalarının inşaatlarının temel atma törenini sizlerin teşrifleriyle gerçekleştirmenin heyecanını yaşıyoruz. TOKİ tarafından ihalesi yapılan birinci etapta 104 bin metrekarelik bir inşaat gerçekleştirilecektir. 525 günde tamamlanması planlanan bu etapta Mühendislik ve Teknoloji Fakülteleri taşınacak, arkasından protokol hükümlerine göre ikinci ve üçüncü etapta yapılacak inşaatlarla diğer birimler peşi sıra yeni külliyemizde yerlerini alacaktır." 

Konuşmaların ardından, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile katılımcılar butona basarak külliyenin temelini attı. 

Marmara Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi'nin temeli atıldı! 
 


Geri Dön