26 / 04 / 2024

Marmara Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi'nin temeli atıldı! 

Marmara Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi'nin temeli atıldı! 

Marmara Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi'nin temeli  törenle atıldı. Törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, inşa edilecek Marmara Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi'nin üniversiteyi hedeflerine bir adım daha yaklaştıracağını söyledi...



Maltepe'deki Marmara Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi'nin temeli, düzenlenen törenle atıldı. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, temel atma töreninde konuşma yaptı.

Erdoğan, Marmara Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi'nin Türkiye'ye, İstanbul'a ve Marmara Üniversitesi'ne hayırlı olmasını diledi. Türkiye'nin en köklü yükseköğretim kurumlarından Marmara Üniversitesi'nin yeni külliyesiyle çok daha güçlü hale geleceğine inandığını ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, kökleri 1983 yılına kadar giden üniversitenin halen 5 ayrı dilde eğitim öğretim faaliyetleriyle dünya çapında marka olma yolunda ilerlediğini belirtti. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; İnşa edilecek Marmara Üniversitesi Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi'nin üniversiteyi hedeflerine bir adım daha yaklaştıracağını ifade eden Erdoğan, "İnşallah bu üniversitemiz yanında ilkokul, ortaokul, lisesiyle birlikte çok daha anlamlı hale gelecektir. Bunu özellikle de tercih ettik, zira bu çevrede üniversitemiz için bir mütemmim cüz diyebileceğimiz ilkokul, orta, lise bu yok. Ama şimdi üniversitemizle birlikte ilkokul, ortaokul ve lisenin de burada da olması buraya çok büyük bir anlam, çok büyük bir güç katacaktır. Konumu ve mimarisiyle tarihimize, kültürümüze, medeniyetimize yakışır bu eserin üniversitemize kazandırılmasında emeği geçen ve geçecek olan herkese şimdiden teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.

Erdoğan, tüm üniversitelerin yaptıkları işin ruhuna ve gereklerine uygun mekanlarda faaliyet yürütmeleri gerektiğini ifade ederek, külliyenin inşa edileceği alanda Milli Savunma Bakanlığı ve Türk Silahlı Kuvvetlerinin geçmişinin bulunduğunu söyledi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şimdi ise farklı bir mekana taşınıp buranın tamamıyla Marmara Üniversitesi ki ismiyle müsemma olacak, Marmara'ya, Marmara Denizi'ne hakim bir noktada olması gerçekten buraya çok çok farklı bir güç katacaktır" diye konuştu.

"Üniversitelere külliyeler kazandırma gayreti içinde olduk"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı döneminden beri İstanbul'da yetersiz şartlarda faaliyet yürüten üniversitelere, verdikleri hizmetle mütenasip külliyeler kazandırmanın gayreti içerisinde olduklarını söyledi. Erdoğan, şu ifadeleri kullandı;

"Başbakanlığım ve Cumhurbaşkanlığım dönemimde de aynı anlayışla ülkemizdeki tüm üniversitelerimize bu desteği verdik. Ülkemizdeki üniversite sayısını 76'dan 207'ye çıkartırken, sadece skor amaçlı hareket etmedik. En köklüsünden en yenisine kadar tüm üniversitelerimizin yükseköğretimden beklediğimiz işlevleri yerine getirebilecek anlayışa, donanıma, altyapıya sahip olması için de çalıştık. Elbette eğitim öğretime yapılan yatırımların neticesini almak zaman ister ama şimdiden ülkemizin bu alanda katettiği mesafeyi görmeye başladık. Biz ülkeyi yönetenler olarak sorumluluğumuzun gereğini yerine getirdik. Şimdi sıra üniversitelerimizi yöneten rektörlerimizde, dekanlarımızda, hocalarımızdadır."

Erdoğan, "Marmara Üniversitesinin fiziki mekan olarak inşa edileceği, temelini atacağımız bu mekan, gerçekten ismiyle müsemma Marmara Denizi'ne nazır ve kendi mimari üslubumuzla inşa edilecek olan bu eser hakikaten sadece ülkemizin değil, dünyanın da müstesna eserlerinden bir tanesi olacak" ifadelerini kullandı. 

MÜ Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi'nin ilk etabı 525 günde tamamlanacak!
 


Geri Dön