19 / 04 / 2024

kentsel dönüşüm ödeneği

kentsel dönüşüm ödeneği

Dönüşüm Projeleri Özel Hesabı Gelir, Harcama, Kredi ve Kaynak Aktarımı Yönetmeliğine göre , Bakanlık bütçesinin ilgili özel ödenek tertiplerine afet riski altındaki alanların dönüştürülmesinde kullanılmak üzere ödenek kaydediliyor...

Kentsel Dönüşüm bütçe ödeneği 2 milyar TL'ye çıkarılıyor!

Meclis'ten, kentsel dönüşüm için bütçede ayrılan ödeneğin en az 2 milyar TL'ye çıkarılmasını isteyecek olan Çevre Bakanlığı, başarılı bir dönüşüm için 2- 3 milyar TL'lik ödenek hesabı çıkarttı.

İstanbul'da kentsel dönüşümü durdurmak için bin 500 dava açıldı iddiası!

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe İstanbul'daki kentsel dönüşüm süreciyle ilgili olarak yaptığı açıklamada İstanbul'da kentsel dönüşümü durdurmak için  bin 500 dava açıldığını söyledi. İşte Osman Nuri Kabaktepe'nin o açıklaması...

İstanbul'da kentsel dönüşüm desteği Resmi Gazete’de yayımlandı! Hibe ve kredi desteği verilecek! 

İstanbul'da yürütülecek olan kentsel dönüşüm çalışmaları için sağlanacak olan destekler kapsamında hak sahiplerine bir konut için 700 bin Türk Lirası'na kadar hibe, 700 bin Türk Lirası'na kadar da kredi verilecek.

İstanbul'da kentsel dönüşüm projeleri için ada bazlı düzeltmeler yapılmalı!

Lazolini Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mimar Nurettin Sağırkaya yaptığı açıklamada Mega kent İstanbul'daki kentsel dönüşüm projeleri için ada bazlı düzeltmeler yapılması gerektiğini söyledi.

İstanbul'da kentsel dönüşüm birliği! Bakanlık kentsel dönüşüm için özel birim kurdu!

Kentsel Dönüşüm Başkanlığı Yönetmeliği resmen yayımlandı. Depreme dayanıklı yapı stokunun hedeflendiği planda İstanbul genel müdürlük çatısı altında özel bir oluşturuldu.

Belediyeler kentsel dönüşüm projeleri için yönetmelik bekliyor

Kentsel dönüşüm projeleri yönetmeliğe takıldı. Kentsel dönüşüm için yasanın 9 Kasım’da çıkmasına rağmen yönetmeliğin henüz açıklanmadığını kaydeden sektör temsilcileri, “Belediyeler, yönetmelik olmadan kanunu yorumlayamıyor. Sadece Kadıköy’de yaklaşık 400 proje var” denildi.

KİPTAŞ Beykoz Çiğdem Mahallesi kentsel dönüşüm projesi için sahaya indi! 

Sarıyer'deki yeni projesi için çalışmalarına devam eden İBB iştiraki KİPTAŞ şimdi de Beykoz Çiğdem Mahallesi kentsel dönüşüm projesi için sahaya indi. 

Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi için son dakika müjdesi geldi!

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi için beklenen müjdeyi vererek, “Yeni dönemde inşallah Ankara’da ve Mamak’taki ilk önceliklerimizden bir tanesi konutları hak sahiplerine teslim etmek olacak” dedi.

Firmalarda kentsel dönüşüm seferberliği başladı!

Kentsel dönüşüm seferberliği, pek çok sektörü de harekete geçirdi. Domino etkisi oluşturarak, inşaat başta olmak üzere diğer yan sektörlerde de üretim ve büyüme artması bekleniyor. 

TOKİ'den Ankara Sincan Kentsel Dönüşüm Projesi için yeni ihale!

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Ankara Sincan Kentsel Dönüşüm Projesi'nin altyapı tamamlama işi için ihaleye çıkıyor. İşte detaylar...

Kentsel dönüşümü hızlandıracak teklif, TBMM’ye sunuldu yüzde 50+1 dönemi başlıyor! İşte yapılacak değişiklikler...

Türkiye'nin gündeminde yer alan kentsel dönüşüm projesi için yeni adım atıldı. Ak Parti tarafından hazırlanan Kentsel Dönüşüm Yasa Teklifi Meclis'e sunuldu. İşte yasa teklifinde yer alan maddeler ve detayları...

Kentsel dönüşüm mağduru olmayın! İşte kentsel dönüşüm sürecinde izlenmesi gereken adımlar

6 Şubat Kahramanmaraş’ta meydan gelen ve 11 ili etkileyen depremler, dayanıksız yapı stoku gerçeğini ortaya çıkarırken İstanbul olmak üzere bir çok şehirde kentsel dönüşüm seferberliği başladı. Ancak bu süreçte mağdur olmamak için dikkat edilmesi gerekiyor. İşte kentsel dönüşüm sürecinde izlenmesi g

Sağlıklı konut stoku ve yaşam kalitesi sağlamak için adım atıldı! Kentsel dönüşüm derneği kuruldu!

Karabağlar Şehitler Mahallesi sakinleri, kentsel dönüşümde örnek bir model gerçekleştirmek ve yaşadıkları semti daha da güzelleştirmek adına kentsel dönüşüm derneği kurdu.

Kentsel dönüşümün önündeki engeller kaldırılmalı! İşte dönüşümdeki 10 büyük engel ve çözümleri!

Türkiye genelinde riskli yapıların yenilenmesi kapsamında kentsel dönüşüm seferberliği başladı. Kentsel dönüşümün önündeki engeller kaldırılmalı! İşte dönüşümdeki 10 büyük engel ve çözümleri!

kentsel dönüşüm ödeneği Haberi

kentsel dönüşüm ödeneği

Kentsel dönüşüm ödemeleri!

Dönüşüm Projeleri Özel Hesabı Gelir, Harcama, Kredi ve Kaynak Aktarımı Yönetmeliğine göre  aşağıda sayılan gelirler, Genel Bütçenin (B) işaretli cetveline Afet Riski Altındaki Alanların Dönüşüm Gelirleri adı altında ilgili muhasebe birimince özel gelir olarak kaydediliyor.


-9/8/1983 tarihli ve 2872 sayılı Çevre Kanunu gereğince, çevre katkı payı ve idarî para cezası olarak tahsil edilerek genel bütçeye gelir kaydedilecek tutarın yüzde ellisi.


-19/4/2012 tarihli ve 6292 sayılı Orman Köylülerinin Kalkınmalarının Desteklenmesi ve Hazine Adına Orman Sınırları Dışına Çıkarılan Yerlerin Değerlendirilmesi ile Hazineye ait Tarım Arazilerinin Satışı Hakkında Kanunun 8 inci maddesinin dördüncü fıkrasına göre Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından proje alanı olarak belirlenen alanların değerlendirilmesinden elde edilen gelirler hariç olmak üzere, 31/8/1956 tarihli ve 6831 sayılı Orman Kanununun 2 nci maddesinin...