27 / 04 / 2024

kentsel dönüşümde çürük raporu

kentsel dönüşümde çürük raporu

Posta Köşe Yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun kentsel dönüşüm hakkında sorduğu soruya yanıt verdi..

Yeni kentsel dönüşümde vatandaşlara 'Lüks konut yaptık, öde' mi denilecek?

AK Parti'nin İBB İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Murat Kurum'un İstanbul'daki dönüşüme ilişkin açıklamalarının ardından yeni yasa yeniden gündem oldu. Peki yeni kentsel dönüşümde vatandaşlara 'Lüks konut yaptık, öde' mi denilecek?

Vatandaşlardan ‘Kentsel dönüşümde kira desteği artırılsın’ talebi!

İstanbul’da kira ortalaması 18 bin TL’yi aştı. Evi kentsel dönüşüme giden yurttaşa verilen kira desteği ise 3 bin 500 TL’de kaldı. Bu nedenle, kentsel dönüşümde desteğin artırılması isteniyor.

ÇEDBİK Başkanı Mehmet Sami Kılıç: Kentsel dönüşümde afete dayanıklı ve yeşil binalar inşa edilmeli!

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği Başkanı Mehmet Sami Kılıç, her sene düzenlenen ‘Uluslararası Yeşil Binalar ve Şehirler Zirvesi’ne ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Başkan Kılıç, kentsel dönüşümde afete dayanıklı ve yeşil binaların inşa edilmesine dikkati çekti.

Kentsel dönüşümde salt çoğunluk hak kayıplarını artırır mı? Evini dönüştürecekler dikkat!

Avukat Onur Cingil, kentsel dönüşümde salt çoğunluk kararını değerlendirdi. Peki kentsel dönüşümde salt çoğunluk hak kayıplarını artırır mı? İşte ayrıntılar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kentsel dönüşümde ideal gösterdiği uygulama ilk kez Bursa'da hayata geçti! Örnek proje...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kentsel dönüşümde ideal gösterdiği zemin+5 uygulamasının uygulandığı Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi, Bursa’nın çarpık ve plansız görüntüyü yok ederek dönüşümün önünü açan Türkiye’de ilk ve örnek proje oldu.

Kentsel dönüşümde her şey sil baştan! Kanun teklifi komisyondan geçti!  

Kentsel dönüşümde sınırlar yeniden belirleniyor. "Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesine İlişkin Yasa ile Bazı Yasalarda ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yasa Teklifi" TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonunda kabul edildi.

Kentsel dönüşümde artık 3'te 2 çoğunluk aranmayacak! Kanun teklifi geliyor: Salt çoğunlukla karar alınacak!

Kentsel dönüşümde 3'te 2 çoğunluk şartı resmen tarih oluyor. Kanun teklifi bu hafta Meclis'e sunuluyor. İşte detaylar...

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım: Kentsel dönüşümde Ümraniye pik seviyede!

KİPTAŞ’ın eski Genel Müdürü, Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, Ümraniye’de bulunan 56 bin binadan sadece 148’nin riskli olduğunu belirterek, kentsel dönüşümde Ümraniye'nin pik seviyede olduğunu açıkladı.

Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden kampanyasında 1 milyonu aşkın başvuru!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden kampanyasında 1 milyonu aşkın başvuru geldi. Söz konusu kampanya bugün sona erecek...

Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden kampanyasıyla konutunu yenilemek isteyenlere büyük kolaylık geliyor!

Sektör temsilcileri, "Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden" kampanyasının dönüşüme hız katacağına ve özellikle evini yenilemek isteyen vatandaşa büyük kolaylık sağlayacağına dikkat çekti. 

Kentsel dönüşümde küçük müteahhitlere çağrı!

Afetlere dayanıklı şehirler için hazırladığı projelerinin tanıtımında konuşan KENTSEV Yönetim Kurulu Başkan Vekili Haldun Ersen, kentsel dönüşümde küçük müteahhitlere birleşerek projeleri yönetin çağrısı yaptı.

Kentsel dönüşümde karanlık yönler aydınlatıldı! İşte merak edilenler

Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra kentsel dönüşüme olan ilgi oldukça yükseldi. Hukukçular, kentsel dönüşümde vatandaşların yasal haklarını yorumladı. İşte tüm detaylar...

Kentsel dönüşümde merak edilen 12 soru! Binalarda yıkım ve güçlendirme nasıl olmalı?

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen ve 11 ili etkileyen depremlerin ardından deprem riski, depreme dayanıklı olmayan binalar ve kentsel dönüşüm yeniden gündeme geldi. Kentsel dönüşümde merak edilen 12 soru! Binalarda yıkım ve güçlendirme nasıl olmalı?

kentsel dönüşümde çürük raporu Haberi

kentsel dönüşümde çürük raporu

5 bloktan oluşan (her blok 5 katlı, toplam 100 daire, 12 işyeri var) sitede 40 metrekare işyerimiz var. Müteahhitler burayı kentsel dönüşüme sokmak istiyor. Sizden öğrenmek istediğim:

1- Müteahhitler veya site sakinleri bizden habersiz bir işlem yapabilirler mi?

2- 40 metrekare olan işyerimizin yerine daha küçük veya başka cepheden (şu anki değerinden daha düşük) bizim rızamız olmadan verebilirler mi?

3- Var olan blokların yerine 20’şer katlı bloklar dikeceklerini söylüyorlar.

4- Hakkımızdan fazla istemiyoruz. Hak kaybına uğramamak için ne yapabiliriz?

5- Aslında buranın kentsel dönüşüme girmesi için hiçbir sebep yok. Sadece binalar yaklaşık 35 yıllık. ● M.F.

6306 sayılı yasa çıktığında, metinde karar nisabı konusunda bir açıklık yoktu. Yasanın 3’üncü maddesinde maliklerden söz edilmekteydi. Yani müteahhitle ilgili görüşmede tam iştirak aranması gerekiyordu. Belli çoğunlukla karar alma...