19 / 04 / 2024

Kentsel dönüşümde ısı yalıtımı önemlimi

Kentsel dönüşümde ısı yalıtımı önemlimi

XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği, kentlerdeki yerleşimin daha iyi hale getirilmesi amacıyla kutlanan Dünya Konut Günü’nde kışın ısınma maliyetinin en önemli faktör olan binalardaki ısı yalıtımına dikkat çekti.

Milyonlara kentsel dönüşüm uyarısı! Sağlam konutunuzu kentsel dönüşümde kaybetmeyin!

Milyonlarca vatandaş sağlam konutunu kentsel dönüşümde kaybedebilir. Kentsel dönüşümü hızlandırmak amacıyla TBMM’ye gönderilen ve 2.5 saat gibi kısa bir sürede komisyondan geçen kanun teklifiyle, vatandaşa sağlam konut ve işyerini kaybedebileceği uyarısı yapıldı.

Kentsel dönüşümde her şey sil baştan! Kanun teklifi komisyondan geçti!  

Kentsel dönüşümde sınırlar yeniden belirleniyor. "Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesine İlişkin Yasa ile Bazı Yasalarda ve 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yasa Teklifi" TBMM Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonunda kabul edildi.

Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden kampanyasında 1 milyonu aşkın başvuru!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden kampanyasında 1 milyonu aşkın başvuru geldi. Söz konusu kampanya bugün sona erecek...

Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden kampanyası yarın sona eriyor!

Pek çok kişinin başvuru yaptığı Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden kampanyası yarın resmen sona eriyor. İşte söz konusu kampanya ile ilgili merak edilen detaylar...

Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden kampanyası için son 4 gün!

Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden kampanyası için artık son 4 güne girildi. Pek çok kişinin başvurduğu kampanya 31  Mayıs 2023 tarihinde sona erecek.

Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden Kampanyası'na 122 bin başvuru geldi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden Kampanyası'na ilişkin olarak yaptığı açıklamada Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden Kampanyası'na 122 bin başvuru geldiğini söyledi.

Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden Kampanyası'na 485 bin başvuru geldi!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Kurum, Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden Kampanyası'nın şu an için İstanbul'da olduğunu belirterek, kampanyaya 485 bin başvuru yapıldığını söyledi.

Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden Kampanyası'na bir günde 28 bin 795 başvuru geldi! 

Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden Kampanyası için şu ana kadar yapılan başvuru sayısı açıklandı. Peki Yarısı Bizden kampanyasına kaç bağımsız birim için başvuru geldi? İşte o rakamlar...

'Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden Kampanyası' 20 soruda tüm detaylarıyla! 

Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden Kampanyası, 20 soruda tüm detaylarıyla açıklandı. İşte Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden Kampanyası ile ilgili merak edilenler...

Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden kampanyasıyla konutunu yenilemek isteyenlere büyük kolaylık geliyor!

Sektör temsilcileri, "Kentsel Dönüşümde Yarısı Bizden" kampanyasının dönüşüme hız katacağına ve özellikle evini yenilemek isteyen vatandaşa büyük kolaylık sağlayacağına dikkat çekti. 

İBB’den kentsel dönüşümde ‘tarihi’ karar! İBB, kentsel dönüşüme girecek konutlara kira ve faiz desteğinde bulunacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşümde tarihi kararlara imza attı. İBB; kentsel dönüşüm sürecini hızlandırmak amacıyla kira ve faiz desteğinde bulunacağını açıkladı.

Kentsel dönüşümde deprem riskine dikkat!

Dünya Gazetesi yazarı Prof. Dr. Kaya Özgen bugün kaleme aldığı yazısında kentsel dönüşümde önceliği olan konutların deprem riskine göre sıralanması gerektiğini kaydetti. İşte Özgen'in kentsel dönüşüm projelerine dair dikkat çektiği noktalar.

Kentsel dönüşümde 1 kişi itiraz ederse ne olur?

Riskli olan apartmanların kentsel dönüşüm sürecinde anlaşmazlıklar yaşanabiliyor. Kimi malikler dönüşüme itiraz edebiliyor. Peki, kentsel dönüşümde 1 kişi itiraz ederse ne olur?

Kentsel dönüşümde ısı yalıtımı önemlimi Haberi

Kentsel dönüşümde ısı yalıtımı önemlimi

Kentsel Dönüşümü destekleyen Dünya Konut Günü insanların yerleşiminin daha iyi hale gelmesine dikkat çekmek amacıyla Birleşmiş Milletler tarafından 1985 yılından itibaren düzenleniyor. Binaların yenilenmesi, ısı yalıtımlı ve enerji verimli binalar inşa edilmesi için de büyük bir fırsat sunuyor.


XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği Başkanı Emrullah Eruslu, daha iyi yerleşim alanlarına sahip olunmasına dikkat çekmek amacıyla belirlenen Dünya Konut Günü’nde Kentsel Dönüşümün gerekliliğini ve ülkemiz için bir fırsat olduğunu vurguladı. Özellikle çarpık yapılaşma içindeki niteliksiz konut stokunun hızla yenilenmesine ve güvenli yapılar haline gelmesine, daha etkin enerji verimli konutlar inşa edilmesine, sağlıklı çevre koşullarına kavuşulmasına olanak tanıyan bir süreç olduğunu vurguladı.


Binalarda Enerji verimliliği açısında ülkemizde standartları belirleyen mevzuat TS 825 Binalarda Isı Yalıtım Kuralları’na uygun olarak, hesaplanan yalıtım kalınlıklarına baktığımız zaman,...