19 / 04 / 2024

Kıbrıs emlak projeleri

Kıbrıs emlak projeleri

Emlakçılar arasında görüş ayrılığı yaşanıyor. Kimi emlakçılar, dövizin yükselmesine rağmen piyasadaki hareketliliğin devam ettiğini belirtirken bazı emlakçılar ise yerli piyasadaki alım gücünün durma noktasına geldiğini söylüyor.

Emlakçılar neden Dubai ve Kıbrıs'ı tavsiye eder?

Son yıllarda yatırımcılar yurtdışına yönelmeye başladı. Kiralara yüzde 25 sınırlaması yatırımcıların Türkiye'deki evlerini satıp yurt dışından ev almasına neden oluyor. Peki emlakçılar neden Dubai ve Kıbrıs'ı tavsiye ediyor? İşte ayrıntılar...

Kıbrıs'ta yabancı yatırımcı krizi! Son beş yılda emlak alan yabancıların sayısı 15 bin oldu!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde konut sektörü çıkmaza girdi. Yabancıların mülk edindiğine dar gelen idialar tartışma yarattı. 

Ruslar rotayı Kıbrıs'a çevirdi, emlak fiyatları resmen uçuşa geçti!

Ukrayna savaşı sebebiyle Batı'nın ağır yaptırımına uğrayan Rus oligarklar, yönlerini uluslararası anlaşmalara bağlı olmayan Kuzey Kıbrıs'a çevirdi. Kıbrıs'ta emlak fiyatları resmen uçuşa geçti...

Kuzey Kıbrıs'ta konut fiyatları yüzde 40 arttı!

Konut fiyatlarının 1 yılda yüzde 40 artış gösterdiği Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) emlak piyasası, yatırımcılar için de pek çok fırsat sunuyor. İşte detaylar...

Fenercioğlu'ndan Kıbrıs'a 3 bin konutluk yeni proje!

Yurtiçi ve yurtdışında projeleri için düğmeye basan Fenercioğlu A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Aycan Fenercioğlu, Ağustos ayının 2. yarısında Kıbrıs’ta 3 bin dairelik projelerine başlayacaklarını ve bölgede yatırımlarını sürdüreceklerini söyledi.

Uluslararası emlak yatırımcılarının yeni gözdesi Kıbrıs!

Dünyanın en iyi fiyatlı deniz kenarı mülkleri sıralamasında birinci olan Kıbrıs’a emlak alımı için 72 ülkeden talep geliyor. KKTC’de emlak alım talebi ilk 6 ayda yüzde 40-50 oranında artmış durumda.

MABEL'in şube sayısı artıyor! Türkiye geneli ve Kıbrıs'tan 300'e yakın bayilik başvurusu geldi! 

MABEL Kurumsal Emlak Zinciri kurucusu ve yönetim Kurulu Başkanı Suat Nurdemir, kendilerine Kıbrıs'tan 300'ü aşkın başvuru geldiğini belirterek, hedefleri ve çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulundu. 

Kıbrıs uluslararası yatırımcıların radarına girdi!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ndeki emlak değerlerinin, konum avantajı ve konut stokundaki arz limiti sebebiyle her geçen gün arttığını söyleyen Kibristanevalcom Kurucusu Eyüp Derdiyok, Kıbrıs'ın uluslararası yatırımcıların radarına girdiğini dile getirdi.

Kıbrıs'ta emlak sektörü pandemiden nasıl etkilendi?

Kıbrıs Türk Emlakçılar Birliği Başkanı Hasan Sungur, koronavirüs salgını sürecinde Kıbrıs'tan konut almak isteyen birçok Avrupa vatandaşının olduğuna dikkat çekti ve İngiltere, Rusya, İskandinavya’dan insanların internet üzerinden kapora ödeyerek KKTC’den emlak aldıklarını dile getirdi. 

Kıbrıs Lapta'da emlak vergisi ödemeleri 1 Haziran'a uzatıldı!

Kıbrıs Lapta Belediyesi'nin yaptığı duyuruya göre emlak vergisinin ilk taksit ödeme süresi 1 Haziran’a kadar uzatıldı.

Hasan Sungur: Kıbrıs'ta konut satışları durdu!

Koronavirüsün emlak sektörünü çok kötü etkilediğini söyleyen Kıbrıs Türk Emlakçılar Birliği Başkanı Hasan Sungur, “Satış yapamıyoruz, yapılan satışlar da iptal edildi'' diye konuştu.

Ziynet Sali Kıbrıs'tan 1 milyon TL'ye ev alacak!

Kıbrıs'ta 15 Eylül'de Emrah Erzurumlu ile evleneceği konuşulan Ziynet Sali, emlakçı emlakçı dolaşıp ev arıyor.

Döveç Group'tan Kuzey Kıbrıs'ta yatırıma davet!

Kuzey Kıbrıs'da tatil köyü tadında konut projeleri hayata geçiren Döveç Group'un Yönetim Kurulu Başkanı Burçin Döveç, Kuzey Kıbrıs'ta konut yatırımı yapmanın avantajlarını anlattı...

Kıbrıs emlak projeleri Haberi

Kıbrıs emlak projeleri

Emlak sektörü temsilcileri, dövizin yükselmesine rağmen piyasadaki hareketliliğin devam ettiğini belirtti. Bazı emlakçılar ise yerli piyasadaki alım gücünün durma noktasına geldiğini savundu.

YENİDÜZEN, emlak sektöründeki temsilcilerle görüştü, piyasanın nabzını tuttu.

Türk tapulu arazilere olan ilginin arttığını söyleyen emlakçılar, özellikle Girne bölgesindeki hareketliliğin devam ettiğini, diğer bölgelerle ilgili değişiklik yaşanmadığını ifade etti.

Bazı emlakçılar, vatandaşların inşaat yapmaya güvenmediğini, bir kısım vatandaşın ise mecburi sebeplerle ufak tefek yatırımlar yaptığını belirtti.


“İmar yasağı kaldırılmalı”

Öte yandan emlakçıların bazıları imar yasağının kaldırılması gerektiğini savundu.

Emlakçılar, Haspolat, Gönyeli’nin bir bölümü, Hamitköy ve Kanlıköy’de imar yasağının bulunduğunu belirterek, arsa fiyatlarının bu duruma bağlı olarak değişikliğe uğradığını ve arttığını dile getirdi.

Örneğin Mağusa’da ‘imar yasağı’ bulunmaması nedeniyle arsa fiyatlarında değişiklik yaşanmadığını belirten emlakçılar, şehrin büyüdüğünü, vatandaşların emlaklarını sattığını söyledi.

Emlakçılar ayrıca İmar Planı’nın tüm...