29 / 03 / 2024

kıbrıs toki formülü

kıbrıs toki formülü

Kıbrıs 'ta mülkiyet konusunun yeniden gündeme gelmesiyle adadaki tartışmalar da alevlendi. Mülkiyet konusunda, 2010 yılında gündeme getirilen ve Rumların kabul etmediği TOKİ formülünün yeniden ele alınacağı öğrenildi.

Ajda Pekkan Kıbrıs'taki lüks villasını 38 milyon TL'ye sattı! 

Dillerden düşmeyen şarkılarıyla yıllara meydan okuyan süperstar Ajda Pekkan Kıbrıs'taki lüks villasını 38 milyon liraya sattı. 

Kıbrıs'ta okul binalarının analiz raporları sır gibi saklanıyor! Okullar depreme ne kadar dayanıklı?

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Selma Eylem okulların depreme karşı dayanıklılığı konusunda hükümetin bir adım dahi atmadığını belirtti. 

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Gürcafer'den büyük tepki! Yabancılara konut satışları 3'e katlandı! 

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB) Başkanı Cafer Gürcafer, yabancılara konut satışının Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay’ın Başbakan Yardımcılığı görevinde iken 1’den 3’e çıkarıldığını açıkladı.

Fenercioğlu’nun 2024 hedefi 150 milyon Euro! Kıbrıs'tan sonra İzmir projesi geliyor!

Fenercioğlu Yönetim Kurulu Başkanı Aycan Fenercioğlu yaptığı açıklamadasektör adına zor geçen 2023 senesini 85 milyon Euro ciro ile kapatacaklarını, 2024 senesinde de 150 milyon Euro hedeflediklerini, ayrıca Kıbrıs ve İzmir’e olan açılımlarının büyüyeceğini söyledi.

Kıbrıs'ta yabancılara satılan topraklar TBMM gündeminde!

İyi Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Meclis'te Kıbrıs'ta yabancılara satılan topraklar ile ilgili konuştu. İşte Türkkan'ın o açıklamaları...

Kıbrıs'ta yabancılara satılan topraklar kime ait?

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), Cumhurbaşkanı eski danışmanı Sabahattin İsmail, Kıbrıs'ta yabancılara satılan toprakların kime ait olduğuna ilişkin soruları yanıtladı. İsmail, "Bu gidişin önü alınmazsa önümüzdeki 10 yıl içinde KKTC'nin sessiz işgali tamamlanacak" dedi.

Ruslar rotayı Kıbrıs'a çevirdi, emlak fiyatları resmen uçuşa geçti!

Ukrayna savaşı sebebiyle Batı'nın ağır yaptırımına uğrayan Rus oligarklar, yönlerini uluslararası anlaşmalara bağlı olmayan Kuzey Kıbrıs'a çevirdi. Kıbrıs'ta emlak fiyatları resmen uçuşa geçti...

DenizBank, Kıbrıs’a açıldı! KKTC Ülke Müdürlüğü ve Girne şubesi faaliyete geçti!

DenizBank, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde Ülke Müdürlüğü ve Girne şubesini faaliyete geçirdi. DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş, amaçlarının ülkede erişilebilir, kesintisiz ve kaliteli bankacılık hizmetleri sunmak olduğunu söyledi.

Akfen GYO, Bodrum Loft ve Kıbrıs Girne Merit Park Otelleri ile Bodrum arsasının değerini açıkladı!

Akfen GYO tarafından Bodrum Loft ve Kıbrıs Girne Merit Park Otelleri ile Bodrum arsasının 2022 yılına ilişkin değerleri açıklandı. İşte o rakamlar...

Ebru Gündeş Kıbrıs'tan ev aldı!

O Ses Türkiye jüri üyeliğinin yanı sıra hafta sonları da Kıbrıs'ta sahne alan başarılı şarkıcı Ebru Gündeş, Kıbrıs'tan ev aldı...

Kuzey Kıbrıs'ta gayrimenkule Kovid-19 dopingi!

Kovid-19 salgını dönemini en başarılı şekilde yöneten ülkelerden biri olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, günlük sıfıra yakın vaka sayılarıyla virüsten kaçanların gözdesi oldu.

Kıbrıs'ta emlak sektörü pandemiden nasıl etkilendi?

Kıbrıs Türk Emlakçılar Birliği Başkanı Hasan Sungur, koronavirüs salgını sürecinde Kıbrıs'tan konut almak isteyen birçok Avrupa vatandaşının olduğuna dikkat çekti ve İngiltere, Rusya, İskandinavya’dan insanların internet üzerinden kapora ödeyerek KKTC’den emlak aldıklarını dile getirdi. 

Güney Kıbrıs'ta gayrimenkul yatırımı karşılığında vatandaşlık!

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nde (GKRY) yatırım karşılığı vatandaşlık programında meydana gelen nedeniyle ülkede bir takım kararlar alındı. 

kıbrıs toki formülü Haberi

kıbrıs toki formülü

Kıbrıs 'ta mülkiyet konusunun yeniden gündeme gelmesiyle adadaki tartışmalar da alevlendi. Kıbrıs'ta Rumların 1974 öncesi mülkiyet haklarının tanınarak, mahkeme niteliğinde özel komisyon kurulması kararı, topraklarının yüzde 80'i eski Rum mülkü olan KKTC'de ciddi anlamda sıkıntı yarattı. Bu sıkıntı üzerine Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, "Şu ana kadar toprak konusunda yüzdelik, harita veya iade edilecek köy isimleri konuşulmadı. Kriterleri ele alıyoruz. Mülkiyet konusunda da keza aynı noktadayız, kriterleri ele almaya başladık. Hedefimiz her iki tarafın da haklarını koruyan, uluslararası hukukun bir parçası olacak anlaşmaya varmaya çalışıyoruz" açıklaması yaptı. Mülkiyet konusunda, 2010 yılında gündeme getirilen ve Rumların kabul etmediği TOKİ formülünün yeniden ele alınacağı öğrenildi. Kıbrıs Banş Harekatı sonrasında KKTC, Rum mülklerini güneyden gelen Kıbnslı Türklere, Rum tarafında bıraktığı mülklerin tapulan karşılığında dağıttı....