19 / 04 / 2024

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği başkanı

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği başkanı

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği, “Ülkesel Fizik Plan” ile “Lefkoşa” konularında iki ayrı konferans düzenliyor. Konferanslar yarın ve perşembe günü birlik lokalinde gerçekleşecek...

Güney’de kalan Kıbrıs Türk mülklerinde kiralar 100 Euro'dan 2 bin 700 Euro'ya yükseltildi!

Rum İçişleri Bakanlığı’nın, Güney’de kalan Kıbrıs Türk mallarını kullananlardan bugüne kadar alınan aylık 50-100 Euro kira ücretini yükseltmesine tepki gecikmedi. Göçmenler, mülklerinin ellerinden alınmak istediğini söyledi. 

Kıbrıs'ta okul binalarının analiz raporları sır gibi saklanıyor! Okullar depreme ne kadar dayanıklı?

Kıbrıs Türk Orta Eğitim Öğretmenler Sendikası (KTOEÖS) Başkanı Selma Eylem okulların depreme karşı dayanıklılığı konusunda hükümetin bir adım dahi atmadığını belirtti. 

Türk Hava Yolları'ndan KKTC için ucuz bilet kampanyası...

Türk Hava Yolları (THY), İstanbul ve Antalya çıkışlı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) seferlerinde, vergiler hariç 449 liradan başlayan fiyatlar ile uçuş imkanı sağlayacak avantajlı biletleri satışa sunduğunu açıkladı. İşte haberin detayları...

Kıbrıs'tan sonra sıra Türkiye'ye geldi! Türkiye'den sessizce konut toplamaya başladılar

Son zamanlarda Meclis'te Habat" isimli bir örgütten söz edildiği, bu örgütün Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC) gayrimenkul alımı yaptığı ve şimdi de Türkiye'de konut toplamaya başladıkları ortaya çıktı. 

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Gürcafer'den büyük tepki! Yabancılara konut satışları 3'e katlandı! 

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği (KTİMB) Başkanı Cafer Gürcafer, yabancılara konut satışının Halkın Partisi (HP) Genel Başkanı Kudret Özersay’ın Başbakan Yardımcılığı görevinde iken 1’den 3’e çıkarıldığını açıkladı.

İsrail gözünü Kıbrıs'a dikti: Kıbrıs'ta 27 bin arazi alarak 52 bin konut inşa etti!

İsrail Filistin'e uyguladığı işgal planlarını şimdi de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne de uygulamaya başladı. Kıbrıs'ta kurduğu şirketlerle şu ana kadar 27 bin arazi satın aldı ve 52 bin konut inşa etti.

Kıbrıs'ta gizemli nüfus çıkmazı! Kaç konut ve iş yeri olduğu bilinmiyor! 

Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği Başkanı Raif Çukurovalı Kıbrıs'ta kaç konut ve işyeri binası olduğunu bilmediklerini açıkladı. 

Kıbrıs Başbakan Yardımcısı Ataoğlu'ndan yatırım çağrısı: Türk yatırımcıları Kıbrıs'a yatırım yapmaya davet ediyoruz!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Türkiye'deki yatırımcılara çağrıda bulunarak, ''Türkiye'deki yatırımcıları da KKTC'de yatırım yapmaya davet ediyoruz" dedi.

Kıbrıs'taki gayrimenkullere Yahudilerden büyük ilgi! Büyük arazi ve dev binaları satın alıyorlar!

Yahudiler, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin kuzeyinde bulunan stratejik yerlerden büyük arazi ve dev binaları satın almaya başladı. Peki Yahudiler başta olmak üzere yabancı yatırımcılar neden Kıbrıs'a yöneldi? İşte ayrıntılar...

Kıbrıs'ta yabancı yatırımcı krizi! Son beş yılda emlak alan yabancıların sayısı 15 bin oldu!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde konut sektörü çıkmaza girdi. Yabancıların mülk edindiğine dar gelen idialar tartışma yarattı. 

Kıbrıs'ta yabancılara satılan topraklar kime ait?

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), Cumhurbaşkanı eski danışmanı Sabahattin İsmail, Kıbrıs'ta yabancılara satılan toprakların kime ait olduğuna ilişkin soruları yanıtladı. İsmail, "Bu gidişin önü alınmazsa önümüzdeki 10 yıl içinde KKTC'nin sessiz işgali tamamlanacak" dedi.

Kıbrıs’ta yabancılara mülk satışı Dışişleri ve MİT’in takibinde!

Hem Dışişleri Bakanlığı hem de Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) aralarında İngiliz, İsrail ve İran vatandaşlarının da olduğu yabancıların Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde (KKTC) mülk edinmelerini takibe aldığı öğrenildi.

Kuzey Kıbrıs'ta konut fiyatları yüzde 40 arttı!

Konut fiyatlarının 1 yılda yüzde 40 artış gösterdiği Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) emlak piyasası, yatırımcılar için de pek çok fırsat sunuyor. İşte detaylar...

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği başkanı Haberi

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği başkanı

Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği, “Ülkesel Fizik Plan” ile “Lefkoşa” konularında iki ayrı konferans düzenliyor. Konferanslar yarın ve perşembe günü birlik lokalinde gerçekleşecek.Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği'nden iki konferans


Ülkesel Fizik Plan’ın tartışılacağı ilk konferans yarın saat 11.00’de; Lefkoşa’nın Suriçi bölgesinin gelişimiyle ilgili çalışmaların ve yeni fikirlerin tartışılacağı “Lefkoşa için duyarlılık” temalı ikinci konferans ise perşembe günü saat 09.30’da birlik lokalindeki konferans salonunda yer alacak.


Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği Başkanı Cafer Gürcafer’in açıklamasına göre, Ülkesel Fizik Plan ile ilgili konferansta Şehir Planlama Dairesi eski Müdürlerinden, şehir plancısı Asilkan Berkut konuşmacı olacak. Konferansa belediye görevlileri, sivil toplum örgüt temsilcileri ile akademisyenler davet edildi.


Müteahhitler Birliği Başkanı Cafer Gürcafer’in açıklamasına göre, birlik bir süredir Güney Kıbrıs’taki Kıbrıs İnşaat Müteahhitleri Birlikleri Federasyonu ile Lefkoşa’nın...