19 / 04 / 2024

Kıbrıs Vakıflar İdaresi İngiliz Üsler Bölgesi

Kıbrıs Vakıflar İdaresi İngiliz Üsler Bölgesi

Kıbrıs Vakıflar İdaresi (EVKAF), Kıbrıs Rum Yönetimi ve Birleşik Krallık arasındaki anlaşma ile İngiliz Egemen Üsler Bölgeleri'ndeki vakıf mallarının sivil kullanım ve yerleşime açılmasına itiraz ederek hukuki girişim başlattı.

Kıbrıs Maraş'ta taşınmazlarla ilgili davalara vakıfların da taraf olmasının önü açıldı!

Taşınmaz Mal Komisyonu (TMK), Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Maraş bölgesindeki taşınmaz bir mülke ilişkin davaya ilk defa ihtilaf yoluyla Kıbrıs Vakıflar İdaresi'nin (EVKAF) taraf olmasına izin veren bir karara imza attı.

Kıbrıs'taki arazilerin yüzde 30'u Osmanlı mirası!

Kıbrıs'taki arazilerin yüzde 30'u ve kapalı Maraş'ın tamamının, Osmanlı devletinden miras kalan vakıf arazileri olduğu belirtiliyor.

Kıbrıs Vakıflar İdaresi, İngiliz Üsler Bölgesi'ndeki malları için hukuki girişim başlattı!

Kıbrıs Vakıflar İdaresi (EVKAF), Kıbrıs Rum Yönetimi ve Birleşik Krallık arasındaki anlaşma ile İngiliz Egemen Üsler Bölgeleri'ndeki vakıf mallarının sivil kullanım ve yerleşime açılmasına itiraz ederek hukuki girişim başlattı.

Kıbrıs'ta kiralara taksit ve indirim düzenlemesi!

Kıbrıs'ta Bakanlar Kurulu, kiralarla ilgili bir takım düzenlemeler yaptı. Buna göre devlet ve Vakıf İdaresi kiralarında indirim ve taksit, diğer kiralarda da sadece taksit imkanı verildi...

Kıbrıs Hz. Ömer Türbesi'nin yanına kumarhane yapılmasına izin!

Kıbrıs’ta Hz. Ömer Türbesinin yanı başına kumarhane yapılmasına karar verilmesi tartışma yarattı. Vakıflar Genel Müdürlüğü karara tepki gösterdi.

Kıbrıs Altınok Öz Parkı açıldı!

Kardeş belediye Kıbrıs Esentepe Belediyesi tarafından yapılan ve Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz’ün isminin verildiği park, görkemli bir törenle açıldı.

Milos Park Homes, Kuzey Kıbrıs'a örnek oldu!

Kıbrıs Developments'ın 30'uncu yıl özel projesi Milos Park Homes, Kuzey Kıbrıs'a örnek oldu. Milos Park Homes'un iş sağlığı ve güvenliği süreci, örnek olarak gösterildi. İşte detaylar..

Kıbrıs Girne Üniversitesi'ne yurt inşa edilecek!

Yapılacak yurt inşaatı Kuzey Kıbrıs’ın en güzel köylerinden Zeytinlik’i yutacak. İnşaat 1500 nüfuslu köyün yüzde 30’una denk geliyor. Zeytinlik sakinleri betona direniyor

Antalya Kıbrıs Barajı'nın temeli atıldı!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Kıbrıs Barajı'nın da bulunduğu Devlet Su İşleri Tesisleri Toplu Temel Atma, bazı tesislerin açılışı ve Orman Genel Müdürlüğü sertifika dağıtım törenine katıldı.

Kıbrıs 16dört16 yatırım fırsatı ile sanatı bir araya getiriyor!

Kıbrıs emlak sektörü yeni bir konseptle tanışacak. Girne'de yükselen Milos Park Homes projesi, bu kez yatırım fırsatı ile sanatı bir araya getiriyor. İşte 16dört16 kod adlı projenin detayları..

Bayındırlık yapı sınıfları 2016!

Bayındırlık yapı sınıflarında, bazı yapıların dahil olduğu sınıf veya grup yıllara göre değişiklik gösterebiliyor. İşte 2016 yılının Bayındırlık yapı sınıfları ve grupları..

Salamis Park, Kuzey Kıbrıs'ın yeni yaşam alanı!

Akol Group’un inşa ettiği Salamis Park, Kuzey Kıbrıs’ın yükselen değerlerinden olan Gazimağusa’nın Yeniboğaziçi bölgesine artı bir değer ve yeni bir yaşam tarzı getiriyor. Akol Group, aynı zamanda bir yaşam tarzı inşa ediyor.

Ekonomi Kıbrıs Prestige dergisinin Nisan sayısı yayında!

Kıbrıs’ın tek ekonomi ve iş dünyası dergisi Ekonomi Kıbrıs Prestige, Nisan ayını yatırım başlıklarıyla karşılıyor. Cityscape Turkey’de yoğun ilgi gören KKTC emlaklarıyla ilgili görüşler, yorumlar ve eleştiriler Ekonomi Kıbrıs Prestige’de...

Kıbrıs Vakıflar İdaresi İngiliz Üsler Bölgesi Haberi

Kıbrıs Vakıflar İdaresi İngiliz Üsler Bölgesi

Kıbrıs Vakıflar İdaresi (EVKAF), Kıbrıs Rum Yönetimi ve Birleşik Krallık arasında yapılan anlaşmayla İngiliz Egemen Üsler Bölgeleri'nde bulunan vakıf mallarının sivil kullanım ve yerleşime açılmasına itiraz ederek hukuki girişim başlattı.

EVKAF tarafından yapılan yazılı açıklamada, bu anlaşmanın bölgedeki vakıf malları üzerinde hukuksuz bir müdahale olduğu ve EVKAF'ın burada hak sahibi olduğu bildirildi.

Yapılan açıklamada, EVKAF tarafından İngiliz üslerindeki tüm malların savunulması ve korunması için gerekli tüm hukuki girişimlerin başlatıldığı bildirildi.

İngiliz Üsler Bölgesi yetkililerine, vakıf mallarıyla ilgili tapuların da bulunduğu  bir ihtarnamenin gönderildiği bildirilen açıklamada, EVKAF'ın izni olmadan mallarının başkalarına verilmesi halinde mahkemeye gidileceği belirtildi.

Ada'daki tüm vakıf mallarının "ata mirası" olduğu kaydedilen açıklamada, vakıf mallarının insanlığa hizmet etmek için bağışlandığını ve bu mallar üzerindeki hakların savunulmasının insani bir mesele olduğu belirtildi.

Birleşik Krallık yetkililerine de çağrı...