19 / 04 / 2024

kimlik harcı

kimlik harcı

Pasaport, ehliyet, kimlik harcı, Motorlu Taşıtlar Vergisi ve trafik cezaları zam oranlarının belirlenmesinde kullanılan ve geçtiğimiz yıl yüzde 36 olan tekrar değerleme oranının bu sene rekor seviyede yükselmesi tahmin ediliyor. İşte detaylar…

Pasaport, trafik cezaları ve MTV oranına rekor zam mı geliyor?

Pasaport, ehliyet, kimlik harcı, Motorlu Taşıtlar Vergisi ve trafik cezaları zam oranlarının belirlenmesinde kullanılan ve geçtiğimiz yıl yüzde 36 olan tekrar değerleme oranının bu sene rekor seviyede yükselmesi tahmin ediliyor. İşte detaylar…

TOKİ şehit aileleri, dul ve yetimlerden tapu harcı almayacak!

Yapılandırma ile milyonlarca vatandaşa kolaylık sağlayan hükümet şehit aileleri, dul ve yetimleri de unutmadı. TOKİ tarafından faizsiz konut kredisi kullanan şehit aileleri, harp ve vazife malulleri ile dul ve yetimlere tapu harcı muafiyeti sağlandı...

Bina enerji kimlik belgesi yönetmeliği!

5 Aralık 2008'de 27075 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan binalarda enerji performansı yönetmeliği binalarda enerji israfını önlemek için bina enerji kimlik belgesi almayı zorunlu hale getiriyor. Bina enerji kimlik belgesi yönetmeliği esasları!

Enerji kimlik belgesi alabilme şartları!

Enerji kimlik belgesi binaların enerji tüketiminin azaltılması, enerji maliyetinin azaltılması ve çevrenin korunması için gerekli oluyor. Peki, enerji kimlik belgesi alabilme şartları arasında neler yer alıyor?

Bina enerji kimlik belgesi nasıl hazırlanır?

Binanızın enerji sınıfının belirlendiği belgeye enerji kimlik belgesi deniyor. Bu belge yetkili Enerji Verimliliği Danışmanlık şirketleri tarafından düzenleniyor. Peki, bina enerji kimlik belgesi nasıl hazırlanır?

Hangi binalar enerji kimlik belgesi alabilir?

Enerji Verimliliği Kanunu binaların enerji tasarrufu yapmasını ve kullanılan enerjiye en asgari düzeye indirmeyi amaçlıyor. Bu kanunla birlikte binalarda enerji kimlik belgesi zorunlu hale geliyor. Peki, hangi binalar enerji kimlik belgesi alabilir?

Bina Enerji kimlik belgesini kimler alabilir?

Enerji Verimliliği Danışmanlık Şirketlerinden alınan binanın enerji tüketimi ve karbon salınım sınıflandırmasını gösteren belgeye bina enerji kimlik belgesi deniyor. Peki, bina enerji kimlik belgesini kimler alabilir?

Enerji kimlik belgesi almak zorunlu mudur?

Enerji kimlik belgesi; binaların enerji performansını ve çevrenin korunması için alınan belgeye deniyor. Bu uygulamaya hangi yapılar dahil oluyor? Enerji kimlik belgesi almak zorunlu mudur?

Bina enerji kimlik belgesi almak için gerekli evraklar!

Bina enerji kimlik belgesi binaların enerji tüketimini, enerji maliyetlerinin ekonomi üzerindeki yükünün hafifletilmesi ve çevrenin korunması için alınan belgeye deniyor. Peki, bina enerji kimlik belgesi almak için gerekli evraklar nelerdir?

Bina enerji kimlik belgesi nereden alınır?

Bina enerji kimlik belgesi binaların enerji tüketim ve karbon salınım sınıfını gösteren belgeye deniyor. Peki enerji kimlik belgesi alabilmek için nereye başvurmak gerekiyor? Bina enerji kimlik belgesi nereden alınır?

Bina enerji kimlik belgesi nasıl alınır ?

Binalarda enerji israfının önlenmesi için enerji kimlik belgesine ihtiyaç duyuluyor. Enerji kimlik belgesi hakkında gerekli açıklamalar Enerji Verimliliği Kanunu'nda yapılıyor. Peki,bina enerji kimlik belgesi nasıl alınır?

Bina enerji kimlik belgesi nedir?

Binalarda enerjinin ve enerji kaynaklarının etkin ve verimli kullanılması için ne yapılabilir? Binanın enerji ihtiyacı ve enerji tüketim sınıflandırması bina enerji kimlik belgesi ile yapılıyor. Peki, bina enerji kimlik belgesi nedir?

Gayrimenkul bağışında tapu harcı!

Tapu devirleri bir bedel karşılığında yapılabileceği gibi, bedelsiz olarak da gerçekleşebiliyor. Peki bir bedel alınmaksızın yapılan gayrimenkul bağışında tapu harcı ne kadar? İşte Tapu bağış harçları..

kimlik harcı Haberi

kimlik harcı

Ekim ayı enflasyonun açıklanması ile birlikte 2023 senesinde uygulanacak ve tekrar değerleme oranı ortaya çıkacak. Ekim ayında üretici enflasyonu “sıfır” şeklinde açıklansa dahi 2023 senesinde yeniden değerleme oranı yüzde 120'nin üstünde olacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın vergi ya da cezaların yeniden değerleme oranının yarısı şeklinde ya da yüzde 50 fazlasını artırma yetkisi bulunuyor.

PASAPORT HARÇ ÜCRETİNDE 2023 ENDİŞESİ

ÜFE’ye göre belirlenmiş olan vergi, harç ve cezalara da 2023 senesi itibarıyla tarihi zam gelebilir.

Ekim ayında üretici enflasyonu “sıfır” şeklinde açıklansa bile 2023 senesinde yeniden değerleme oranının yüzde 120'yi aşması kesin olacak.

Sene sonu YDO eğer yüzde 120 olur ise bir senelik pasaport ücreti 990 lira olacak.

4-10 senelik pasaportun bedeli ise 3 bin 250 TL olacak.

Cumhurbaşkanının vergi ya da cezaların yeniden değerleme oranının yarısı şeklinde...