24 / 04 / 2024

kira vergisi beyanname 2020

kira vergisi beyanname 2020

Gayrimenkul sahipleri için gelir vergisi beyan dönemi başladı. 2019 yılında kira geliri elde eden mükelleflerin 31 Mart tarihine kadar vergilerini beyan etmeleri gerekiyor.

Akrabaya bırakılan evler için kira vergisi ödenir mi? Evi olanlar aman dikkat!

Milyonlarca ev sahibi kira geliri beyan süreci başladı. Peki akrabaya bırakılan evler için kira vergisi ödenir mi?

Evini boş tutanlar dikkat! Boş ev için kira vergisi ödenecek mi? Şimdi açıklandı!

Kira geliri elde eden mülk sahiplerinin 1 Mart tarihinden itibaren beyanname verme süreçleri başladı. Peki boş ev için kira vergisi ödenecek mi?

Kira vergisi ödemeyenler tespit edildi! 1 milyon ev sahibi kira vergisi ödemedi!

Maliye kira vergisi ödeme dönemi yaklaşırken kira vergisini ödemeyenler tespit edilmeye başladı. Buna göre 1 milyon ev sahibi kira vergisi ödemedi. 

Kira geliriniz bu rakamı aşıyorsa siz de bakın! 31 Mart'a kadar ödemeyene cezası var! 

Kira geliri 9 bin 500 Türk Lirası'nın geçen vatandaşların beyanname vermeleri ve kira vergisi ödemesi gerekli. Kira geliriniz bu rakamı aşıyorsa siz de bakın! 31 Mart'a kadar ödemeyene cezası var!

Kira gelir vergisi beyannamesi verme süresi uzadı mı? Ne zaman bitiyor?

Kira vergisi beyanname ve 1. taksit ödeme dönemi Mart ayının başında başlamıştı. Peki, kira gelir vergisi beyannamesi verme süresi uzadı mı? Ne zaman bitiyor?

Emlak, çevre temizlik ve kira vergisine taksit yapan bankalar!

1 Mart itibarıyla başlayan emlak, çevre temizlik ve kira vergisi ödemeleri için bazı bankalar ekstra taksit imkanı sunuyor. İşte emlak, çevre temizlik ve kira vergisine taksit yapan bankalar...

Kira vergisi 24 soruda tüm detaylarıyla!

1 Mart itibariyle başlayan kira vergisi dönemi 31 Mart'ta son bulacak. Peki kimler nasıl kira vergisi ödeyecek? İşte 24 soruda kira vergisi beyan dönemine ilişkin tüm detaylar...

Krediyle ev alan herkesi ilgilendiriyor!

1 Mart itibariyle gelir vergisi beyanname dönemi başladı. Haber7 yazarı İsmail Vefa Ak, kaleme aldığı yazısında kira gelirlerinin beyan edilmesine ilişkin detaylara değindi.

Kira vergisi ödememe cezası 2022 nedir?

Kira gelir vergisi beyanname verme ve 1. taksit ödeme süresi 31 Mart'ta sona erecek. Bu sürede ödemelerini yapmayanlar "Kira vergisi ödememe cezası 2022 nedir?" sorusunun yanıtını araştırıyor...

Milyonlarca mülk sahibini ilgilendiriyor! Kira vergisinde kazandıran tüyolar neler? İşte ayrıntılar...

Gayrimenkulü kirada olan vatandaşların vergi ödeme işlemleri 1 Mart itibarıyla başlamış olup 31 Mart'ta sona eriyor. Posta Gazetesi yazarı Bilal Emin Turan bugün kaleme aldığı yazısında kira vergisi hakkında merak edilen konu başlıklarına değindi.

Mesken kira geliri istisnası 2022 ne kadar?

Kira gelir vergisi beyanname ve 1. taksit dönemi 1 Mart'ta başladı. İstisna sınırının altındaki gelirler için beyanname verilmeyecek. Peki, mesken kira geliri istisnası 2022 ne kadar?

Geliri olmayan kira vergisi öder mi?

1 Mart itibarıyla kire gelir vergisi beyanname ve 1. taksit dönemi başladı. Kira gelirinden başka geliri olmayan kimseler vergi mükellefi olup olmadıklarını merak ediyor. Peki, geliri olmayan kira vergisi öder mi?

Hangi durumlarda kira vergisi ödenmez 2022?

Kira gelir vergisi, bir sene içerisinde konut ve işyeri kiralamalarından elde edilen gelir için ödeniyor. Bazı durumlarda vergi ödemesi yapılmıyor. Peki, hangi durumlarda kira vergisi ödenmez 2022?

kira vergisi beyanname 2020 Haberi

kira vergisi beyanname 2020

Konut veya iş yerinden kira alan kişiler için gelir vergisi beyan dönemi başladı. Geçen yıla kadar beyannameler martın 25’ine kadar verilebiliyordu. Bu yıl için süre biraz daha uzun, mart sonuna kadar verilebilmesi mümkün.

Ekonomist Dergisi yazarı Fatih Köprü çok kişiyi yakından ilgilendiren kira vergisi hakkında akla takılan soruları yanıtlandırdı...

1. Tüm kiraların banka aracılığıyla mı tahsil edilmesi gerekiyor?

İşyeri kiralamalarında, herhangi bir tutar sınırlaması olmaksızın kira tahsilat ve ödemelerinin, banka veya PTT aracılığıyla yapılması gerekiyor. Konut kiralarında ise bu zorunluluk her bir konut için 500 lira ve üzerindeki ödeme ve tahsilatlar için geçerli. Buna göre işyeri kirasının her halükarda, konut kirasının ise 500 lira ve fazla olması durumunda banka aracılığıyla tahsil edilmesi gerekiyor.

2. Günlük veya haftalık kiralamalar yapılıyor. Burada kira genellikle 500 liranın...