26 / 04 / 2024

Kira veya faiz desteğinden kimler faydalanabilir

Kira veya faiz desteğinden kimler faydalanabilir

Riskli alanlarda, rezerv yapı alanlarında ve de riskli binalarda yaşayan vatandaşlarımıza talepleri doğrultusunda finansal yardım ve destek yapılıyor. Peki kentsel dönüşümde yapılacak yardım ve destekler nelerdir?

Renault SUV'dan Ekim kampanyası! 100 bin TL'ye varan takas desteği veya yüzde 1,69 faiz fırsatı!

Renault Ekim ayı kampanyasını duyurdu. Kampanya kapsamında 100 bin TL'ye varan takas desteği veya yüzde 1,69 faiz fırsatı sağlanacak. İşte kampanyaya ilişkin tüm detaylar...

İBB’den kentsel dönüşümde ‘tarihi’ karar! İBB, kentsel dönüşüme girecek konutlara kira ve faiz desteğinde bulunacak!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, kentsel dönüşümde tarihi kararlara imza attı. İBB; kentsel dönüşüm sürecini hızlandırmak amacıyla kira ve faiz desteğinde bulunacağını açıkladı.

The Superior Suites 50 bin liraya varan kira getirisiyle 24 ay vade 0 faiz fırsatıyla!

Ege Yapı imzasıyla mart ayında teslim edilecek The Superior Suites'te 24 ay vade 0 faiz fırsatı sunarken 50 bin liraya kadar garanti kira getirisi sağlıyor. İşte detaylar…

Evini dönüştürene çifte destek müjdesi geldi! Hem kira ve faiz desteği verilecek!

Kentsel dönüşüm kapsamında yapılan düzenlemeyle evini dönüştürene hem kira hem de faiz desteği verilecek. İşte milyonlarca kişiyi ilgilendiren o düzenleme...

Mehmet Ali Erbil: Kira ve faiz ile geçiniyorum!

3 evini sattığını söyleyen Mehmet Ali Erbil, kalan evlerinin kirasıyla ve faiz getiri ile geçindiğini açıkladı.

Kirasını zamanında ödemeyen kiracıya faiz şoku!

Kiracı tarafından mülk sahibine ödenmesi gereken kira bedelinin zamanında ödenmemesi veya eksik ödenmesi sonucunda kira kaybı tutarına bağlı olarak yasal faiz tahsis ediliyor...

Yeni nesil ihtisas serbest bölgelerindeki yatırımcılara kira ve faiz desteği!

İhtisas Serbest Bölgeleri Bilgilendirme Toplantısı'nda konuşan Ticaret Bakan Yardımcısı Gonca Yılmaz Batur, "Yeni nesil ihtisas serbest bölgelerinde kiralanan arazi ve binalar için 75 bin dolara kadar kira harcamalarının yarısı karşılanacak." dedi.

Edirne Belediyesi kiracılarından kira almayacak!

Çalışmalarına devam eden Edirne Belediyesi kiracılarından kira veya ecrimisil bedellerinin alınmamasına karar verdi.

Kentsel dönüşüme kira veya düşük faizli konut kredisi desteği!

Kentsel Dönüşüm çalışmalarını hızlandırılarak yeni hedef belirlenirken devlet kentsel dönüşüm kapsamında 950 TL’ye kadar kira yardımı ya da düşük faiz oranlarıyla konut kredisi kullandırıyor...

Amerikalıların yüzde 10,2'si kirasını ödeyemiyor!

Amerikalıların yüzde 10,2'sinin kira veya konut kredisi (mortgage) ödeme tarihini geçirdiğini ve yüzde 1,1'inin evlerinden atıldığını veya taşınmak zorunda kaldığını ortaya çıkardı.

Kira gelir vergisi ödemeleri 15 gün sonra başlayacak!

Ev veya işyerini kiraya veren mal sahipleri, Gelir Vergisi Kanunu gereğince vergi mükellefi olabiliyor. Verginin ilk taksit ödemeleri Mart ayı içerisinde yapılıyor. Buna göre, kira gelir vergisi ödemeleri 15 gün sonra başlayacak..

Diyarbakır Sur'daki mağdur ailelere kira yardımı yapılacak!

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun PKK'lı teröristlerin saldırıları nedeniyle evlerinden ayrılarak otellerde veya kiraladıkları evlerde kalmak durumunda olan vatandaşlara kira yardımı yapılacağına ilişkin açıklaması terör mağdurlarını sevindirdi.

Yasal yıllık kira artış oranı nedir?

Ev veya işyeri kiralayan kiracılar, kira dönemi sonunda kiralamaya devam etmeleri halinde yıllık zam ile karşılaşabiliyor. Peki, yasal yıllık kira artış oranı nedir? Yıllık zam nasıl hesaplanır?

Kira veya faiz desteğinden kimler faydalanabilir Haberi

Kira veya faiz desteğinden kimler faydalanabilir

Kentsel dönüşümde yapılacak yardım ve destekler nelerdir?

Riskli alanlarda, rezerv yapı alanlarında ve de riskli binalarda yaşayan vatandaşlarımıza talepleri doğrultusunda 18 aya kadar kira yardımı yapılıyor ya da bankalardan kullanılacak kredilere faiz desteği sağlanıyor.


Ayrıca, Kentsel Dönüşüm Kanunu uyarınca yapılacak olan işlem, sözleşme, devir ve tesciller ile uygulamalar; noter harcı, tapu harcı, belediyelerce alınan harçlar, damga vergisi, veraset ve intikal vergisi, döner sermaye ücreti ve diğer ücretlerden ve banka ve sigorta muameleleri vergisinden muaf tutuluyor.

Kira veya faiz desteğinden kimler faydalanabilir? 

Anlaşma ile tahliye edilen, yıktırılan veya kamulaştırılan binaların; malikleri, kiracıları ve sınırlı ayni hak sahibi olarak bu binaları kullananlar Kanun kapsamında yapılacak yardım ve desteklerden faydalanabilir.

Kira veya faiz desteğinden faydalanmanın şartı nedir? 

Kanunda belirtilen yardım ve desteklerden faydalanabilmenin şartı riskli binanın anlaşma ile...