25 / 04 / 2024

kiracı mal sahibi hakları 2017

kiracı mal sahibi hakları 2017

Abcoo Hukuk Bürosu avukatları kentsel dönüşüm ve ticari kiralamalarla ilgili ne tür uyuşmazlıkların yaşandığından bahsederken, sorun henüz doğmadan önemli önerilerde bulundu. İşte detaylar...

Kiracı ev sahibi, ev sahibi kiracı oldu! Ev almak isteyenler yurt dışına kaçtı!

Ev sahibi kiracı kavgaları hız kesmeden devam ederken, Ekonomist Cihat Çiçek resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda Kiracının ev sahibi, ev sahibinin kiracı olduğunu söyleyerek, ev almak isteyenlerin yurt dışına kaçtığını belirtti.

Kiracı ve ev sahibi tartışmalarında gelinen son nokta! 7 yıl 25 gün hapis cezasına çarptırıldı! 

Kiracı ve ev sahipleri arasındaki tartışmalar gittikçe büyüyor. Kiracı ev sahibi kavgalarından biri de Bakırköy'de yaşandı. Ev sahibi tartıştığı kiracısını darp etti ve 7 yıl 25 gün hapis cezasına çarptırıldı.

Aman dikkat! Kiracı, ev sahibi ile anlaşamazsa kiracıya mahkemeden 100.000 Türk Lirası fatura çıkıyor

Ev sahipleri ile kiracılar arasında son zamanlarda çok fazla gündeme gelen kira zammı anlaşmazlıkları mahkeme yolu ile çözülebilir. Fakat bu mahkeme yolunda, ev sahibi ile anlaşmayan kiracıya oldukça fazla bir fatura çıkabiliyor. İşte ayrıntılar...

Kiracı ev sahibi sorunlarına bir yenisi daha eklendi! Ev sahibi kiracısının parmağını ısırarak kırdı!

Ev sahibi ve kiracılar arasındaki sorunlar her geçen gün büyüyor. Ülkenin dört bir yanından gelen haberler kiracı ve ev sahibi arasındaki sorunların gittikçe arttığını gösteriyor. Son haber de Bursa İnegöl'den geldi. Ev sahibi kiracısının parmağını ısırarak kırdı.

Kiracı ve ev sahibini ilgilendiriyor! Bunu yapmak yeterli, tazminat yolu

Kiracı, ev sahibi milyonları ilgilendiren gelişme. Kiracı içinde oturduğu eve tadilat yaptırırsa ve değerinin artmasını sağlıyorsa, mal sahibinden dairenin değer artışı oranı kadar talepte bulunabilmekte. Peki bu nasıl yapılacak? İşte cevabı

Kiracı-ev sahibi gerginliğinde böylesi ilk defa görüldü!

Ev sahibi-kiracı arasında yaşanan anlaşmazlıklar yükselen kira fiyatlarının ardından artmaya devam ediyor. Kiracısının kapısına dayanan konut sahibi iddiaya göre hakaretler ve tehditler savurarak kapıyı tekmeledi.

Ev sahipleri soruyor! Ev sahibi hangi durumlarda kiracıyı evden çıkaramaz?

Ev sahibi ve kiracılar belli bir kira sözleşmesine göre bir anlaşma yapar ve bir kiracı ev sahibi ilişkisi kurulur. Ancak ev sahibi, kiracısını evden çıkarmak isterse ne yapmalıdır. İşte bu durumlara dair merak edilenler!

Kiracı ev sahibi ilişkisinde 10 soru 10 yanıt! Hukuki haklarınız neler?

Kiracılar ve ev sahipleri arasındaki kira artış anlaşmazlıkları gündemden düşmüyor. Her iki tarafta ayrı soruların yanıtlarını merak ediyor. İşte ev sahibi ve kiracı ilişkilerinde merak edilen 10 soru ve yanıtları...

Ev sahipleri ve kiracılara şok! Bu detaylara dikkat edin! 

Yeni mal sahibi olanların, kiracısını evden çıkarmak isteyen ev sahiplerinin ve mağdur durumda olan kiracıların hakları merak ediliyor. Avukat Zuhal Akbel, konuyla ilgili konuştu. İşte ev sahipleri ve kiracıların dikkat etmesi gerekenler...

Kiracı ev sahibi savaşında son perde! Kiracılar hava parası istiyor!

Son zamanlarda gündemden düşmeyen kiracı ev sahibi savaşında sular durulmuyor. Kiracılar şimdi de hava parası istiyor... İşte detaylar...

Mal sahibi 10 yıllık kiracıyı nasıl çıkarır?

Kiracılar ve ev sahiplerinin birtakım soruları yer almaktadır. Onlardan biri de “Mal sahibi 10 yıllık kiracıyı nasıl çıkarır?” sorusudur. İşte merak edilenler!

Kiracı ev sahibi kavgalarında sular durulmuyor!

Kiralar durmadan artarken ev sahibi kiracı kavgaları sürekli gündemde. En son İstanbul’un Fatih ilçesinde kiracı olan Gülhayat Ç. ve oğlu Mert ile haziran ayında evi satın alan R. Ergenlioğlu arasında bir kavga yaşandı. Neler yaşandı? İşte haberin devamı?

Ev sahibi kiracıyı zorla evden çıkarabilir mi?

Ev sahibi kiracıyı zorla evden çıkarabilir mi? Mal sahibi kiracıyı nasıl çıkarır? sorularının yanıtları aranıyor. İşte detaylar!

kiracı mal sahibi hakları 2017 Haberi

kiracı mal sahibi hakları 2017

Gayrimenkul alanındaki en güncel uyuşmazlıklar, emlak vergisine ilişkin olarak belediyeler ile gayrimenkul sahipleri arasında ortaya çıkan metrekare birim fiyatları olduğunu söyleyen Abcoo Hukuk Bürosu avukatlarında Berk Batur, "Türkiye’de emlak vergisine tabi tüm gayrimenkullerin metrekare birim fiyatları, ilçe bazında oluşturulan takdir komisyonları tarafından önümüzdeki dört yıllık süreye esas teşkil etmek üzere yeniden belirlendi." dedi. Fortune Dergisi Abcoo Hukuk Bürosu'ndaki avukatla özel röportaj gerçekleştirdi. İşte o haber..

Abcoo Hukuk Bürosu'nda kendi alanlarının uzman avukatlarla özellikle gayrimenkul alanındaki davaları konuştuk. Dikkat çeken başlıklardan biri, 2020 yılından sonra yürürlüğe girecek, dövizle belirlenen kira bedellerinin artışına sınırlama getiren madde oldu. Yatırım finansmanını döviz cinsinden sağlayanları zor günler bekleyecek.

Son dönemde özellikle gayrimenkul alanında ne tür davalar söz konusu oluyor?

 

Avukat Berk Batur: Gayrimenkul alanındaki en güncel uyuşmazlıklar, emlak vergisine ilişkin...