29 / 03 / 2024

kiracı tahliyesi dava dilekçesi nasıl yazılır

kiracı tahliyesi dava dilekçesi nasıl yazılır

Kiraya veren, kira sözleşmesini kanunda belirtilen haklı nedenlerin doğması halinde açacağı dava ile sona erdirebilir. Peki, Kiracı tahliyesi dava dilekçesi nasıl yazılır? İşte kiracı tahliyesi dava dilekçesi örneği..

Kiracının tahliyesi için dava ve ihtar süreleri!

Mars Gayrimenkul kurucu ortağı Samet Hızalan, ev sahibi yani kiraya veren ve kiracı arasında imzalanan kira sözleşmesi kapsamında iki tarafın da hak ve yükümlülükleri olduğunu açıkladı.

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Ev sahipleri artık konuda kiracılara dava açabilecek!

Pek çok konut sahibi yüzde 25 zammı kabul etmezken, kiracılar da yüzde 25 zam sınırlaması konusunda ısrar ediyor. Bu kapsamda, konut sahiplerinin aslında dava açabileceği ortaya çıktı. İşte detaylar...

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Dava oranı yüzde 80 düştü!

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç konut sahibi ve kiracılar arasında 10 binden fazla dosyanın anlaşmayla sonuçlandığını paylaştı. Peki, bu durum dava sayısını nasıl etkiledi? İşte detaylar...

Ev sahibi ve kiracılar şimdi bu detaylara bakın! Yüzde 25 zam sınırında anlaşmazlıklar nasıl çözülebilir?

Konut kiralarında zam oranını yüzde 25 ile sınırlayan düzenleme ile ilgili detaylar merak ediliyor. Peki yüzde 25 zam sınırında anlaşmazlıklar nasıl çözülebilir? Ev sahibi kiracıya dava açabilir mi?

Ev sahibi ve kiracılar dikkat: Fahiş kira tartışması yayılıyor! 'Dava açan kazanıyor' söylentisi gerçek mi? 

Kira yükselişleri ev sahipleri ile kiracılar arasında anlaşmazlıkları ve davaları artırdı. Kira uyuşmazlıklarında 'Dava açan kazanıyor' söylentileri de yayılmaya başladı. Peki gerçekten dava açan kazanıyor mu?

Kiracı hangi durumlarda ev sahibine dava açabilir? Ev sahibi annem oturacak deyip kiracıyı çıkarabilir mi?

Kiracı ve ev sahiplerinin birtakım hakları vardır. Genelde ev sahiplerinin açmış olduğu davalar gündeme geliyor. Peki kiracı da ev sahibine dava açabilir mi? İşte detaylar!

Kiracı nasıl tahliye edilir? Kiracı tahliyesi ne kadar sürer?

Kiracı tahliye süreci hem kiracı hem de ev malikleri yorucu bir süreci ifade eder. Bundan dolayı kiracılar ve ev sahipleri bu sürece daha detaylı bilgiler edinmek istiyor. İşte bu konuda merak edilen ayrıntılar!

Kiracı evden çıktıktan sonra dava açabilir mi?

Kiracı ve ev sahibinin arasındaki iletişim bozulabilir. Hatta bu bozulma dava, mahkeme boyutuna kadar da gidebilir. Peki bu durumda ne olur? İşte detaylar!

Kiracılar ev sahibiniz dava açabilir! Bu şartı çoğu kiracı bilmiyor! Bunu kulak arkası yapmayın!

Kiracı ve ev sahiplerinin birtakım hakları vardır ve bu haklar yasalar ile korunur. Ev sahibi bazı durumlarda kiracının tahliyesini isteyebilir ve dava açabilir. İşte detaylar!

10 yıllık kiracı tahliyesi nasıl yapılır?

Kiracıların kafalarına takılan bazı sorular bulunmaktadır. Onlardan biri de 10 yıllık kiracı tahliyesi nasıl yapılır? İşte detaylar!

Ev sahibi ve kiracılar arasındaki anlaşmazlıklarda yeni dönem başlıyor! Bunu yapmadan dava açamayacaksınız!

Artan ev sahipleri ile kiracılar arasındaki davalara arabulucu şartı gelecek. Taraflar, dava açmadan hemen önce arabulucuya başvuracak. Burada anlaşma sağlanamaz ise mahkeme yoluna gidilecek. Direkt olarak mahkemeye dava açılması halinde ise davaların reddine karar verilecek. İşte detaylar…

Kiracının ihtiyaç sebebiyle tahliyesi nasıl olur?

İhtiyaç sebebiyle tahliye davası kiralayan ya da malikin kiralanana ihtiyaç duyması sebebi ile söz konusu gayrimenkulü tahliye edilmesi istemine dayanıyor. Peki, kiracının ihtiyaç sebebiyle tahliyesi nasıl olur? İşte tüm detaylar...

Tahliye taahhütnamesi ile kiracının tahliyesi nasıl olur?

Tahliye taahhütnamesi, kiracının kiralan gayrimenkulü belirli bir tarihte boşaltacağına dair yazılı irade beyanı olarak karşımıza çıkıyor. Peki, tahliye taahhütnamesi ile kiracının tahliyesi nasıl olur? İşte konu hakkında tüm merak edilenler...

kiracı tahliyesi dava dilekçesi nasıl yazılır Haberi

kiracı tahliyesi dava dilekçesi nasıl yazılır

Kiracı tahliyesi dava dilekçesi örneği!

Kiraya veren, kira sözleşmesini kanunda belirtilen haklı nedenlerin doğması halinde, belirli süreli sözleşmelerde sürenin sonunda, belirsiz süreli sözleşmelerde kiraya ilişkin genel hükümlere göre fesih dönemine ve fesih bildirimi için öngörülen sürelere uyularak belirlenecek tarihten başlayarak bir ay içinde açacağı dava ile sona erdirebilir.


Tahliye nedenleri:

-Gereksinim, yeniden inşa ve imar

-Yeni malikin gereksinimi

-Kira borcunun ödenmemesi

-Kiracının aynı ilçe sınırlarında evinin olması

-Tahliye taahhüdü verilmiş olması


Kiracı tahliyesi dava dilekçe örnekleri:


Dilekçe örneği - 1 -


……………………..… HUKUK MAHKEMESİ HAKİMLİĞİNE 



DAVACI             :

VEKİLİ             :

DAVALI             :

KONU               : Taahhüt nedeniyle tahliye talebinden ibarettir.


DAVANIN DEĞERİ      : … TL (Yıllık Kira Bedeli)


AÇIKLAMALAR  ...