19 / 04 / 2024

Kiralık ev için masraf

Kiralık ev için masraf

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugün köşesinde milyonlarca kiracının merak ettiği bir konuyu kaleme aldı. Heper, satılacak eve yapılan masrafların geri alınıp alınamayacağını yazdı. İşte Tamer Heper'in o yazısı...

Antalya'da kira bedelleri nasıl düştü? Mega kent İstanbul'da da ucuz kiralık ev için tarih verildi!

Antalya’da başlayan tersine göç sebebiyle kiralık ev bedelleri düştü. Peki Antalya'da kira bedelleri nasıl düştü? İstanbul'da da kiralık ev fiyatları düşer mi? İşte uzman isimlerin açıklamaları...

Konutta tablo kararıyor: Satılık ve kiralık ev fiyatları durgunlukta bile artıyor!

Ev alacak milyonlarca kişi konut fiyatlarının nasıl seyredeceğini merak ediyor. Ekonomimcom köşe yazarı Sadi Özdemir, bugünkü köşesinde piyasayı değerlendirdi. Peki satılık ve kiralık ev fiyatları ne olacak?

16 bin lira değerindeki kiralık ev görenleri korkuttu! Üstelik 6 aylık kira peşin isteniyor...

Sosyal medyadaki 16 bin lira kira değerindeki ev görenleri şaşkına çevirdi. Üstelik 6 aylık da kira peşin isteniyor. İşte o 16 bin liralık kiralık ev...

Ev sahiplerinden asgari ücret çıkartması: Kiralık ev ilanlarını tek tek geri çektiler!

Milyonlarca asgari ücretlinin beklediği gibi ev sahipleri de asgari ücret merakla bekliyor. Ev sahipleri asgari ücret belli olmadan, kiralık ev ilanlarını kaldırdı, Ocak ayını bekliyor.

Kiracılar dikkat! Kiralık ev ararken nelere dikkat etmeliyiz...

Kiralık ev aramak, hem heyecan verici hem de zorlu bir süreç. Bu zorlu süreci başarılı ve verimli bir şekilde yönetmek için doğru stratejileri ve ipuçlarını bilmek önemli bir detaydır. İşte ev ararken  nelere dikkat etmeliyiz haberin ayrıntıları...

Kiralık konut için kefil olacakları ilgilendiriyor! İşte tüm detaylarıyla merak edilenler!

Kiralık konut için eşine dostuna kefil olan kişiler de anlaşmazlıklarda arabulucunun yolunu tutuyor. Kefil olarak imza atan kişiler yalnızca kira değil hasar, zarar, aidat borçları ile de karşı karşıya kalabiliyor. İşte kiralık konut için kefil olacak kişilerin kontratı imzalamadan önce dikkat etmes

Günlük kiralık evler için düğmeye basıldı! 1 milyon lira ceza yolda!

Son dönemlerde gündemden düşmeyen günlük kiralık evler için yeni düzenleme yolda... Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre, evini günlük kiralamak isteyenlere ruhsat zorunluluğu getirilirken kurallara uymayanlara 1 milyon TL'ye yakın ceza verilecek.

Mersin'de depremzedeleri kiralık ev vaadiyle dolandırdıkları iddia edilen 10 kişi yakalandı!

Asrın felaketi olarak belirtilen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen şehirler arasında yer alan Mersin'e gelen afetzedeleri, "kiralık ev" vaadiyle dolandırdıkları iddia edilen toplam 13 şüpheliden 10'u şafak operasyonuyla gözaltına alındı.

Günlük kiralık evler için vergilendirme geliyor: Detaylar netleşiyor! İhbar hattı kurulması da masada!  

200 bin yerleşik yabancının yaşadığı Antalya’da günlük kiralık evler, sektörde tepki çekmeye devam ediyor. Günlük kiralık evler için yeni vergilendirme sistemi ve ihbar hattı kurulması gündeme geldi. İşte ayrıntılar..

İkinci evini alacaklar dikkat! 4 milyon TL'lik bir ev için 900 bin TL kredi alınabilecek!

Ev fiyatlarında yaşanan fahiş artışların engellenmesi amacıyla BDDK’nın ikinci evini alacaklara banka kredisi oranını yüzde 22,5’e düşürmesinin etkileri sık sık gündem oluyor. Artık 4 milyon TL'lik bir ev için 900 bin TL kredi alınabilecek. Fiyatlar düşecek mi? 

Kiralık ev bulamayan öğrenciler için Bakanlık harekete geçti! Yurt kapasiteleri artırılıyor!

Üniversitelerde kayıtlar önümüzdeki hafta başlayacak. Öğrencileri en çozrlayan şey ise kiralık ev sorunun ve fahiş fiyatlar olurken, Gençlik ve Spor Bakanlığı, yurt kapasitelerini artırmak için harekete geçti.

Konut sektörü depremden nasıl etkilendi? Satılık ve kiralık ev fiyatları artacak mı? Ev alacaklar hemen bakın!

Depremler sonrasında konut piyasasında ilk bakışta yaşanan ve sonrası için yaşanması olası değişimi sektör uzmanları değerlendirdi. Peki konut sektörü depremden nasıl etkilendi? Satılık ve kiralık ev fiyatları artacak mı? Ev alacaklar hemen bakın!

Kiralık konut piyasası için kamu-özel sektör iş birliği önerisi! 

Yükselen ev fiyatları nedeniyle, satın alma eğilimine bağlı olarak konut sahibi olmak gitgide zorlaşırken, kiralık evler için bir öneri geldi. İşte ayrıntılar...

Kiralık ev için masraf Haberi

Kiralık ev için masraf

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, bugün köşesinde milyonlarca kiracının merak ettiği bir konuyu kaleme aldı. Heper, kirada oturulan eve yapılan masrafların geri alınıp alınamayacağını yazdı. 

Tamer Heper'e bir okuyucusu nişanlıyken o evde oturacakları için eşinin ailesinin evine mutfak yaptırdığını, daha sonra buna karşı çıktıkları için kiraya çıktıklarını belirtti. Okuyucu, eşinin ailesinin 4 kardeş olduğunu ve evi satmak istediğini ancak kendisine yaptığı masrafları vermediklerini belirterek, mahkemeye verip veremeyeceğini sordu.

Peki kiracının masraf yaptığı ev satılırken kendisine para iadesi yapılır mı? İşte ayrıntılar...

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, okuyucusunun sorusuna verdiği yanıta "Burada anlaşılan bir husus, nişanlıyken, nişanlısının evine yaptığı masraf. Peki sonra evlendiler mi? Evet. ‘Eşimin’ kelimesini kullandığı için evlendikleri anlaşılıyor. Peki dört kardeşin sorumluluğu nereden gelir?" ifadelerini kullanarak başladı.