26 / 04 / 2024

kirasını ödeyemeyen ne yapmalı

kirasını ödeyemeyen ne yapmalı

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs nedneiyle işini yitiren, gelirleri düşen veya ödeme zorluğu yaşayan vatandaşlar kiralarını ödeyemiyor

Kiracılar dikkat! Kirasını geç ödeyen kiracıyı neler bekliyor?

Kira ödemelerini günü gününe yapmayarak geç yapan kiracılar ile ev sahipleri arasında sıkıntılı durumlar yaşanabiliyor. Buna göre, kira ödemelerini günü gününe yapmayan kiracılar ile ev sahipleri karşı karşıya geliyor. Kirasını geciktiren kiracıyı neler bekliyor?

Küçük esnafa kira darbesi! İş yeri kiraları beşe katlandı, kirasını ödeyemeyen kepenk indiriyor!

Küçük esnaf fahiş orandaki kira artışlarından oldukça dertli. Geçen yıl 10 bin lira kira ödeyen bir esnaf bugün 50 bin liralık astronomik rakamlarla karşılaşırken, kirasını ve diğer giderlerini karşılamakta zorlanan çoğu esnaf kepenk kapatıyor.

Kirasını düzenli ödeyen kiracı nasıl çıkarılır? Kiracı evden çıkmıyor ne yapmalıyım?

Kira, mülk sahibine her ay ödenen bir miktardır. Bu miktar önceden iki taraf arasında yapılan kontratta da yazar. Peki “Kirasını düzenli ödeyen kiracı nasıl çıkarılır?” İşte detaylar!

Büyük şehirlerden kaçış başladı. Kirasını ödeyemeyen pılını pırtını toplayıp gidiyor

Son dönemde artan enflasyonla birlikte kiralar da aldı başını gitti. İktidarın sözde önlemleri kira artışının önüne geçemezken büyükşehirlerde en düşük kiralar neredeyse asgari ücrete denk hale geldi. İşin içinden çıkamayan vatandaş ise çareyi tersine göçte buldu.

Kirasını geç ödeyen kiracı nasıl tahliye edilir?

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan en büyük sorunların başında kiranın zamanında ödenmemesi geliyor. Peki, kirasını geç ödeyen kiracıya ne yapılabilir? Kirasını geç ödeyen kiracı nasıl tahliye edilir? İşte tüm detaylar...

Her gün artan kiralara iktidardan yeni adım sinyali. Çare olacak mı?

Kira fiyatları günden güne artarken, adliye koridorları da kirasını ödeyemeyen kiracı ve ev sahiplerinin dosyalarıyla dolmaya devam ediyor. İktidara yakın Sabah gazetesi ise artan kira fiyatlarına çarenin tavan fiyat uygulamasıyla bulunacağını belirtirken iktidarı bu konuda harekete geçtiğini yazdı.

Milyonlarca ev sahibini ilgilendiriyor! Kirasını alamayan ev sahibi ne yapabilir? 

Takvim gazetesi yazarı Feride Hilal İmal bugünkü yazısında son zamanlarda sık sık gündeme gelen kiraları kaleme aldı. Peki kirasını alamayan ev sahibi ne yapabilir? 

Altın bu hafta kaç lira oldu? Gelecek hafta altın fiyatları ne olur?

Altın, Rusya'nın Ukrayna'ya başlattığı harekat sonrasında yükselişe geçerek rekor seviyelere ulaştı. Peki altın bu hafta kaç lira oldu? Gelecek hafta altın fiyatları ne olur?

Altın fiyatları ne olacak? Yorumlar peş peşe geldi...

2 bin dolar seviyelerini gören ons altın dün 1979 dolar seviyesi ile sert düştü. Antalya zirve sonrasında yön değiştiren ons altın tekrar 2 bin dolar oldu. Şu dakikalarda 1992 dolardan işlem gören ons altın, yükselmeye devam edecek mi? Altın fiyatları ne olacak?

Emlakta Metaverse'ün yeri ne olacak?

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen Metaverse emlak sektörünü de etkiledi. Peki emlakta Metaverse'ün yeri ne olacak?

Fırsatçı kiracılara dikkat! Hem kirasını ödemiyor, hem de..

Son günlerde haksız tahliye talep eden hak sahipleri gündemde. Fakat açılan davalar gösterdi ki bu durumu fırsata çeviren ve kirasını ödemeyen kiracılarda bulunuyor. Kiracının tahliye oyunu sebebiyle kira gelirleri ile yaşamak zorunda olan çok sayıda konut sahibinin mağdur olduğu iddia ediliyor.

Uzmanlar açıkladı... Altında 2. çöküş mü geliyor! Altın fiyatları ne olacak?

Vatandaş gram altının nasıl seyir edeceğini merakla araştırıyor. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş altın piyasasına dair yeni değerlendirmeler yaptı. Peki altın fiyatları ne olacak?

Apartman aidatlarında üst sınır ne? 

Ev sahibi ve kiracıları karşı karşıya getiren aidat ödemeleri ile ilgili çok sayıda soru bulunuyor. Zaman zaman kavgalara neden olan aidat ücretlerinde üst sınır ne? 

kirasını ödeyemeyen ne yapmalı Haberi

kirasını ödeyemeyen ne yapmalı

Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemi sebebiyle işini yitiren, gelirleri düşen veya ödeme zorluğu yaşayan vatandaşlar kiralarını ödeyemiyor. Toplam 17 gün devam edecek tam kapanma özellikle de esnaflar, proje bazlı serbest çalışanlar ile günlük kazanan insanları sıkıntıya soktu. Yaşanan bu durum kiracılarla ev sahiplerini de karşı karşıya getirdi. 

Ev sahipleriyle kiracılar karşı karşıya geldi

Ev sahibi kiracı sorunlarının son dönemde hızlı bir şekilde arttığını dile getiren Gayrimenkul Danışmanı Evrim Kırmızıtaş Başaran, “Geçen yıldan itibaren ödeme yapmakta zorlanan birçok kiracı ile ev sahibi karşı karşıya geldi. Kiracılar işlerini kaybettikleri ya da gelirleri azaldığı için ödeme yapamıyorlar. Ancak diğer taraftan kira gelirleriyle geçinen insanlar var. Bu durum ev sahiplerini de çok etkiledi” dedi. 17 günlük tam kapanmayla bu sorunun daha da öncelikli hale geldiğini...