24 / 04 / 2024

kiraya ek zam

kiraya ek zam

Kira tespit davası, kiracı ya da kiraya veren tarafından açılan kira bedelinin yeniden belirlenmesinin talep edildiği bir davadır. Bu dava uygulamada genellikle kira artış davası olarak bilinmektedir. Peki, Ev sahibi kiraya ek zam yapabilir mi? Kira tespit davası ne zaman açılır? İşte tüm detaylar..

Emekliye ek zam, asgari ücrete ikinci zam var mı? Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Kimsenin şüphesi olmasın!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz'dan emekliye ek zam ve asgari ücrette ikinci artış ile ilgili bir son dakika açıklaması geldi. Peki beklenen zamlar olacak mı?

Emekli maaşlarına ek zam gelecek mi? Asgari ücret yükselecek mi? Kulis bilgileri geldi: Emekliler ve çalışanlar dikkat!

Ekonomi Gazetesi Ankara Haber Müdürü Hüseyin Gökçe,  Ankara kulislerinin kaynadığının altını çizerek maaşlar için hükümetin yol haritasını açıkladı. Peki emekli maaşlarına ek zam gelecek mi? Asgari ücret yükselecek mi?

Emekliye ek zamda tarih verildi! 4A, 4B, 4C emeklileri hemen bakın! 

4A, 4B, 4C emeklilerine ek zam için son dakika tarih verildi. Peki emeklilere ek zam ne zaman yapılacak? Hükümetin anketlerinde neler var? İşte ayrıntılar...

Kiracılar dikkat! Doğalgaz dönüşümü yapılan evde kiraya ek zam gelir mi? 

Kirada bulunan evlerin doğalgaz dönüşümü yapılması halinde ev sahipleri de bu dönüşümden faydalanarak kiraya ek zam yapmak için kiracı ile karşı karşıya gelebiliyorlar. Peki, kiracılar böyle bir ek zammı kabul etmek zorundalar mı?

Emeklilerin dört gözle beklediği tarih geldi: Emekli maaşlarına ek zam bu tarihte yapılacak!

Milyonlarca emekli enflasyon karşısında eriyen maaşları sebebiyle tepkili. Hükümete yakınlığıyla bilinen Gazeteci Cem Küçük, emeklilerin dört gözle beklediği tarihi verdi. İşte emekliye ek zammın tarihi...

SSK, Bağ-Kur emeklilerinin ek zam farkları hesaplara yatıyor! Kök maaşı 12, 15, 20 bin TL olanlar ne kadar fark alacak?

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin ek zam farkları bugün hesaplara yatırılıyor. Peki kök aylığı 12, 15 20 bin TL olanlar ne kadar fark alacak? İşte o rakamlar...

Son dakika! Emekliye ek zam ödeme takvimi belli oldu! Hemen bu tarihlere bakın!

Emekli maaş farkları için milyonlarca kişi tarafından merakla beklenen ödeme tarihleri resmen belli oldu. Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre SSK emeklilerine 6 Şubat tarihinde, Bağ-Kur'lulara 7 Şubat tarihinde maaş farkı yatırılacak. 

SSK, Bağkur, 4A, 4B emeklilerine 2024 müjdesi! Emekli ikramiyesi 2024 zammında 2 formül masaya geldi! 

Gündemden düşmeyen emekli maaşı zammı yüzde 11,68'lik ek zam ile yüzde 49,25'e çıkarken, emekli ikramiyeleri için de bu yıl özel artış yapılacağı kaydedildi. Emekli ikramiyesi 2024 zammında 2 formül masaya geldi. İşte detaylar...

Emeklilere müjdeli haber! Ek zam kararı Resmi Gazete'de yayımlandı!

Milyonlarca emekliyi yakından ilgilendiren ek zam resmi gazetede yayımlandı. Resmi Gazete'de yayımlanan kararla en düşük emekli maaşı 7 bin 500 TL'den 10 bin TL'ye yükseldi. 

Emekliye ek zam Meclis'te kabul edildi...

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin aylıklarındaki yükselişin yüzde 49.25’e çıkarılmasına ilişkin madde Meclis Genel Kurulunda kabul edildi.

Emekli maaş farkları takvimi belli oldu! Yüzde 5'lik ek zamda son dakika gelişmesi! 

Milyonlarca emekli ek ödeme takvimi için gelecek açıklamaları merakla takip ediyor. Peki zamlı maaşlar ne zaman yatacak? SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin ek zam takvimi belli oldu. İşte ayrıntılar..

Emekliye ek zam teklifi bu hafta Meclis'e geliyor! En düşük emekli maaşı 10 bin TL olacak!

Milyonlarca emekli tarafından merakla beklenen emekliye ek zam teklifi bu hafta TBMM Genel Kurulu'na geliyor. Verilen bilgilere göre İşçi ve Bağ-Kur emeklilerine yüzde 5 ek zam verilmesine ilişkin teklifin, bu hafta görüşülmesi ve yasalaşması bekleniyor.

Emeklilere ek zamda son dakika gelişmesi! Yeni emekli olanlara ek zam yapılacak mı?

En düşük emekli maaşını 10 bin liraya yükseltilmesi ile SSK ve Bağkur emekli maaşlarında yüzde 5 artış yapılacak. Peki yeni emekliler ek zamdan yararlanacak mı? 

kiraya ek zam Haberi

kiraya ek zam

Kira tespit davası hem kiracı hem de gayrimenkul sahibini yakından ilgilendiren ve oldukça önemli ayrıntılar içeren bir davadır. Kiracı ve ev sahibi arasında kira bedeli anlaşmazlığı yaşandığı durumlarda açılan bu dava da mahkeme, davaya konu olan taşınmazın bedelinin ne olacağına ilişkin bir tespitte bulunur. 
 
Kira bedelinin günün piyasa koşulları dikkate alınarak hak ettiği değere uyarlanması için açılan bu dava kira artış davası olarak da biliniyor. Kira bedelinin tespiti davasına ilişkin düzenlemeler 6098 sayılı Türk Borçlar Kanunu madde 343 ve devamında yer alıyor.  

Kira tespit davası 5 yıl altında olan kira sözleşmelerinde taraflar kira artış oranı belirlememiş ise mahkeme tüketici fiyat endeksindeki 12 aylık ortalamalarına göre değişim oranı üzerinde karar veremez. 
 

Kira tespit davası ne zaman açılır? 

Kira bedelinin belirlenmesi...