25 / 04 / 2024

Kiraz

Kiraz

Ev sahipleri ile kiracılar arasında zaman zaman kira zammına ilişkin sorunlar yaşanabiliyor. Bunlar arasında ise kira zammının nasıl hesaplandığı ilk sıralarda yer alırken, bazı mecralarda ev sahibinin geriye dönük zam yapması durumu da konuşuluyor. Peki, ev sahibi geriye dönük zam yapabilir mi? Kir

İzmir'de 9 ilçeye daha toplu ulaşım hizmeti götürülecek!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, sınırlarına dahil olan 9 ilçeye toplu ulaşım hizmeti götürebilmek için çalışmalarını yoğunlaştırdı. Hazırlanan taslak proje kapsamında, taşıma kooperatifleri yöneticilerinin görüşüne sunuldu.

Tire’de arıtma tesisi yapım ihalesi 2015'te gerçekleştirilecek!

İZSU, Tire’de Hüseyin Ağa Köprüsü Mevkiinde Tire Belediyesi’ne ait 21 bin metrekarelik alanda, projesi İller Bankası tarafından hazırlanan arıtma tesisi için yapım ihalesine çıkmaya karar verdi. 2015 yılında proje yapım ihalesine çıkılacak.

İzmir Kiraz'ın imar planlarında revize! Hastane, yurt, okul ve AVM planları yeniden askıda!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin açmış olduğu dava sonucunda mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı Kiraz’ın hastane, yurt, okul ve AVM planları Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yeniden askıya çıkarıldı.

Erik ve kiraz cep yakıyor: Fiyatı çeyrek altınla yarışıyor!

Yaz meyveleri tezgahlarda yerini almaya başladı. Özellikle hamile kadınların tercih ettiği kiraz ve erik gibi yaz meyvelerinin fiyatları altınla yarışıyor. 

Hasadı başlayan kirazın fiyatı bahçede 10 lirayken markette 30 lira!

Kirazın hasadı Gaziantep’in İslahiye ilçesinde başladı. İslahiye Ziraat Odası Başkanı Mehmet Köse, hasadın başladığını duyurdu. Köse, sezonun ilk kirazları bahçede 10 lira civarındayken marketlerde 30 liradan alıcı bulduğunu belirtti.

Kiraz üreticilerine zirai ilaç desteği verildi!

Malatya'da kiraz üreticilerine kiraz sineğiyle mücadele için zirai ilaç desteği sağlandı. İşte detaylar...

KİPTAŞ Bağcılar Kiraz Evler'de anahtar teslimi yapıldı! 

İBB şirketi KİPTAŞ tarafından 2021'de inşaatına başlanan 253 konutun yer aldığı Bağcılar Kiraz Evler kentsel dönüşüm projesinde anahtar teslimi yapıldı. 

Kirazın fiyatı can yakıyor! Kilosu 800 TL'den satılıyor!

Yaz mevsiminin en sevilen meyvelerinden olan kirazın satışa başlaması kiraz severler tarafından merakla bekleniyor. Yılın ilk kirazı ise rekor satış ücreti ile can yaktı. Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde ilk çıkan kiraz, fiyatıyla dikkatleri üzerine çekti. Sezona iddialı bir giriş yapan kiraz, kilosu

Kırmızı altın! Açık artımayla sattılar! Kirazın kilosu; 800 TL

Manisa'da hasat edilen sezonun ilk erkenci kirazı açık artırmayla kilosu 800 TL'ye satıldı. İşte detaylar...

Kilogramı 1500 ile 2 bin 200 TL arasında değişen 4 adet 50 gram erik 89 TL, 5 adet kiraz 125 TL'ye satılıyor!

Kayseri'de kış ayında özellikle kadınların ilgi gösterdiği, manavda paketler halinde hazırlanan içinde 4 adet bulunan 50 gram erik 89 TL, 5 adet kiraz ise 125 TL’den satışa sunuldu.

11 soruda TOKİ İzmir Kiraz 2022 sosyal konut projesi! TOKİ Kiraz ucuz konut projesinde kaç konut yapılacak?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığının merakla beklenen sosyal konut projesiyle İzmir'de de yeni konut projeleri inşa edileceği açıklandı. Peki TOKİ Kiraz projesinde kaç konut yapılacak, nasıl başvurulur? İşte 11 soruda TOKİ İzmir Kiraz projesi…

Güney Kiraz İnşaat Taahhüt İthalat İhracat Demir Çelik Nalburiye Madencilik Boya San.Ve Tic.Ltd.Şti. kuruldu!

Güney Kiraz İnşaat Taahhüt İthalat İhracat Demir Çelik Nalburiye Madencilik Boya San.Ve Tic.Ltd.Şti. Silivri'de İsmail Güney ve Ramazan Kiraz ortaklığında kuruldu. 

Kiraz ilk kez tezgahlara geldi! Kilogram fiyatını duyanın ağzı açık kaldı

Yaz mevsiminin en sevilen meyvelerinden kiraz ilk kez hasat edilmeye başlandı. Meyvenin kilogram fiyatı ise duanları şaşkına çevirdi. Dalından sofralara gelen kirazın kilogramı bin liradan (1000 TL) satılıyor.

İzmir Ödemiş ve Kiraz için acele kamulaştırma kararı!

İzmir ili, Ödemiş ve Kiraz ilçeleri sınırları içinde yer alan bazı taşınmazların Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. 

Necip Nasır'dan Kiraz Devlet Hastanesi açıklaması!

AK Parti İzmir Milletvekili, Necip Nasır, İzmir'de inşa edilen Kiraz Devlet Hastanesi için yapılan imar itirazlarına tepki gösterdi. 

Kiraz Haberi

Kiraz

Kira zam oranları, kira sözleşmesinde belirtilen maddeler arasına yer almakla birlikte, kira zammının nasıl hesaplanacağı hem ev sahipleri hem de kiracılar için büyük önem taşıyor. Taraflar arasında yapılan kira sözleşmesi hukuki bir bağlayıcılığa neden olduğu için ev sahibinin geriye dönük zam yapıp yapamayacağı da aslında bu sözleşme ile netlik kazanmış oluyor…

EV SAHİBİ GERİYE DÖNÜK ZAM YAPABİLİR Mİ?

Ev sahibi geriye dönük zam yapabileceği konusu zaman zaman dile getirilse de bunun yasal bir dayanağı bulunmamaktadır. Gayrimenkulün kiralanması esnasında ev sahibi ve kiracı arasında kira sözleşmesi imzalanmaktadır. Bu sözleşmede, kira süresi, kira bedeli, kira zam oranı ve evde bulunan demirbaşlar gibi bir ok madde belirtilmektedir. Bu sözleşme her iki tarafında rızası ve onayı ile hazırlanmakta, ev sahibinin de kiracının da...