27 / 04 / 2024

Kirazlıtepe Boğaziçi Yaşam Merkezi Çamlıca

Kirazlıtepe Boğaziçi Yaşam Merkezi Çamlıca

29 Ocak Pazartesi günü Kirazlıtepe Boğaziçi Yaşam Merkezi’nde Çamlıca Örnek Dönüşüm Projesi toplu imza töreni Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen katılımıyla yapılacak.

İşte İstanbul Boğaziçi'nin 1980'deki görüntüsü: 'Keşke böyle kalsaydı' diyen de oldu, 'Kokuyordu' diyen de!

İstanbul Boğaziçi'nin 1980 yılına ait bir görüntüsü sosyal medyada gündem oldu. 62,6 bin takipçili Tarih Enstitüsü hesabından yapılan paylaşıma yorum yağdı. İşte o yorumlar...

İbrahim Özden Kaboğlu: Boğaziçi kanunu Anayasa’ya aykırı!

CHP İstanbul Milletvekili ve Anayasa hukukçusu İbrahim Özden Kaboğlu, Boğaziçi kanununda yapılması öngörülen değişikliklerin, Anayasa’ya aykırı olduğunu söyledi.

Boğaziçi ön görünümde olan evler yenilenecek!

AK Parti Beykoz Belediye Başkan Adayı Murat Aydın, Beykoz’da yaşayan Kastamonulu hemşehrilerle bir araya geldi. Aydın, “’Boğaziçi ön görünümde olan evler yenilenecek'' diye konuştu.

Çamlıca Örnek Dönüşüm Projesi'nde imzalar atılıyor!

29 Ocak Pazartesi günü Kirazlıtepe Boğaziçi Yaşam Merkezi’nde Çamlıca Örnek Dönüşüm Projesi toplu imza töreni Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen katılımıyla yapılacak.

Denizli Boğaziçi’nin içme suyu sorununa neşter!

Denizli merkez ve ilçelerdeki çalışmalarını hızla sürdüren Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ, Baklan ilçesinin Boğaziçi Mahallesi’nde yaşanan içme suyu sıkıntısını çözdü.

Boğaziçi Zemin Mühendislik İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Boğaziçi Zemin Mühendislik İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Mustafa Ozan Karaçam ve Abdullah Koşar ortaklığıyla 40 bin TL sermaye ile 19 Şubat'ta Maltepe, Aydınevler Mahallesi, Aşık Veysel Şatıroğlu Sokak'ta kuruldu.

Kirazlıtepe Katlı Otoparkı ve Sosyal Tesisleri’nin temeli atıldı!

Boğaziçi Yaşam Merkezi’nin hemen karşısında yer alan ve muhteşem Boğaz manzarasıyla dikkat çeken alanda Kirazlıtepe Katlı Otoparkı ve Sosyal Tesisleri’nin temeli Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in de katıldığı törenle atıldı.

İstanbul Boğaziçi Köprüsü'nün bakımı 2016'ya kaldı!

İtalya’dan sipariş eden derzlerin teslimi gecikince, İstanbul Boğaziçi Köprüsü'nde bu yıl yapılması planlanan bakım da seneye kaldı.

Boğaziçi Köprüsü'nde planlanan bakım ertelendi!

Karayolları’nın Boğaziçi Köprüsü’nde bu yaz yapmayı planladığı bakım Italya’dan sipariş edilen genleşme derzlerinin teslimi gecikince 2016’ya kaldı.

1989 yılında Boğaziçi'nde, ''ihtiyaç nedeniyle hemen satılık'' tepe!

1989 yılında Rumelikavağı'nda, Boğaziçi'ne nazır 5 bin 500 metrekarelik bir tepe, ihtiyaç nedeniyle hemen satılacakmış. Tepeyi 600 milyon liraya satacak matbaa işçisi, çocuklarının geleceğini garanti altına almak için satmak zorunda kalmış.

1981 yılında Haliç ve Boğaziçi'ndeki tersaneler Tuzla'ya nakledilecekmiş!

Haliç ve Boğaziçi'ndeki tüm tersaneler en geç 17 Mart 1982 tarihine kadar eski yerlerini boşaltarak Tuzla'da Hazine arazisi üzerinde kendilerine gösterilen yerleşim merkezlerinde faaliyete geçecekleri bildirilmiş.

Boğaziçi enerjiyi rüzgardan sağlayan ilk üniversite!

Boğaziçi Üniversitesi Kilyos Sarıtepe Kampüsü’nde 2014 yılı sonunda kurulan rüzgar türbini elektrik üretmeye başladı. Boğaziçi böylece yenilenebilir rüzgar kaynağından enerjisini sağlayan dünyadaki ilk üniversite kampüsü oldu.

Boğaziçi Üniversitesi Kilyos kampüsü elektrik ihtiyacını kendi karşılıyor!

Boğaziçi Üniversitesi yenilenebilir enerjide bir ilke imza attı. Kilyos Sarıtepe Kampüsü, kendi işlettiği rüzgâr enerji santraliyle yenilenebilir rüzgâr kaynağından enerjisini sağlayan dünyadaki ilk üniversite kampüsü olacak.

Kirazlıtepe Boğaziçi Yaşam Merkezi Çamlıca Haberi

Kirazlıtepe Boğaziçi Yaşam Merkezi Çamlıca

İstanbul Çamlıca'daki örnek dönüşüm hareketinde Çamlıca - Kirazlıtepe, Güzeltepe, Sultanmurat ve Yavuztürk mahalleleri yer alıyor. Üsküdar Belediyesi öncülüğünde başlatılan Örnek Dönüşüm 270 bin nüfusun yaşadığı mahalleleri kapsıyor. 

 
Üsküdar Çamlıca kentsel dönüşüm projesi kapsamında çalışmalar devam ediyor. 29 Ocak Pazartesi günü Kirazlıtepe Boğaziçi Yaşam Merkezi’nde Çamlıca Örnek Dönüşüm Projesi toplu imza töreni Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen katılımıyla gerçekleşecek. 


Çamlıca için en yetkili isimlerden biri olan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki özel açıklamalarda bulunmuştu.  Bakan Özhaseki kesinlikle yıkıma itiraz eden kişilerin evlerine dokunulmayacağını belirterek amaçlarının insanların can ve mal güvenliğini sağlayacak depreme dayanıklı konutlar üretmek olduğunu söylemişti. 
  
 

TARİH: 29 OCAK PAZARTESİ
YER: KİRAZLITEPE BOĞAZİÇİ YAŞAM MERKEZİ / ÜSKÜDAR