28 / 03 / 2024

Kırklareligaz enerji ortağı kim oldu

Kırklareligaz enerji ortağı kim oldu

Mitsubishi Heavy Industries Ltd ve Üründül Grubu şirketlerinden Ata Kombine Çevrim Santrali Elektrik Üretim A.Ş., Türkiye’ de elektrik üretimi işi için ortaklık anlaşması imzaladı...

Küresel piyasalarda Orta Doğu gerilimi devam ediyor!

Jeopolitik tansiyonunun izleri piyasalarda devam ederken, altın ve petrolde yükseliş yaşanıyor. Fed Başkanı Jerome Powell’ın ekonomik görünüme ilişkin açıklamaları sonrasında 2 yıllık ABD tahvil getirileri düştü.

Cari işlemler ağustosta 619 milyon dolar açık verdi

Türkiye'nin cari işlemler hesabı, ağustos ayında 619 milyon dolar açık verirken, enerji ve altın hariç cari işlemler piyasasında altı milyar yüz kırk dokuz milyon dolarlık fazla meydana geldi. İşte haberin ayrıntıları...

Dse Danışmanlık Ve Enerji Limited Şirketi kuruldu!

Dse Danışmanlık Ve Enerji Limited Şirketi Ataşehir'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Alaettin Arda Sapankaya tarafından kuruldu.

Katar'dan korkutan açıklama geldi! Büyük bir kriz kapıda!

Katar Enerji İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı, Avrupa'nın daha büyük bir enerji kriziyle karşı karşıya karşılaşabileceğine dair uyarıda bulundu. İşte detaylar!

Konut sorunu derinleşiyor!

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra derinleşen konut krizinde kısa ve orta vadede hayata geçirilebilecek stratejik adımlarla ilgili önemli değerlendirmeler yaptı...

İş dünyasından açıklama! En büyük etken enerji

Sanayide doğalgaz ve elektrik indirimleri, iş dünyası temsilcilerini olumlu etkiledi. İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç,  "İndirimlerin özellikle ihracatta rekabetçiliğimize olumlu etkisini göreceğiz dedi.

Ev alacaklara yüzde 1’in altında düşük kredi faizi! Orta gelirliye konut kampanyası şartları belli oluyor!

Ev alacaklara yüzde 1’in altında düşük kredi faizi için düğmeye basıldı. Milyonlarca kişi tarafından merakla beklenen orta gelirliye konut kampanyası şartları bugün belli oluyor...

Almanya batan enerji devini kamulaştırdı! İlk 9 ayda 40 milyar euro zarar açıklamıştı!

Almanya enerji tedarikçisi Uniper'in yüzde 99 hissesini satın aldı. Federal hükümet enerji arzının kesintiye uğramaması için şirkete sermaye enjeksiyonları yapacak.

Merkez Bankası resmen açıkladı! Kira, altın, giyim, gıda ve doğalgaz fiyatları... Milyonlara şok!

TCMB'nin Fiyat Gelişmeleri Raporu açıklandı. Ekim'de tüketici yıllık enflasyonu enerji ve alkol-tütün-altın hariç tüm alt gruplarda artarken, söz konusu yükselişe en belirgin katkı 1,32 puanla gıda grubunda oldu. İşte ayrıntılar...

Euro bölgesinde enflasyon rekor kırdı!

Euro Bölgesi'nde, ekim ayında yıllık enflasyon enerji fiyatlarındaki artışın etkisi ile yüzde 10,7'ye ulaşarak rekor kırdı.

Euro Bölgesi'nde kıyamet kopuyor! Enflasyon zirve yaptı

Euro Bölgesi'nde, eylül ayında yıllık enflasyon enerji fiyatlarındaki artışın da etkisiyle yüzde 9,9'a çıkarak kayıtlardaki en yüksek seviyeyi kaydetti.

İtalya’da elektrik faturalına gelen astronomik zam karşısında fırıncılar: Ekmek lüks olacak!

İtalya'da hükümetin enerji krizine karşı destek sağlamak için milyarlarca euro bütçe ayırmasına rağmen elektrik faturalarında bu aydan itibaren yüzde 59 artış yapacağını açıkladı. Bu haber üzerine halk protesto gösterilerine başladı.

Fransa’da palet ve talaş şirketlerinin hisseleri borsada yüzde 700 arttı!

Fransa'da enerji fiyatlarındaki yükseliş sebebiyle halkın talaşa ve katalitik sobalara yönelmesiyle odun satan şirketlerin hisseleri borsada hızla yükselişe geçti. Fransa vatandaşları kışın enerji kıtlığı yaşanacak korkusuyla stok yapmaya başladı.

Kırklareligaz enerji ortağı kim oldu Haberi

Kırklareligaz enerji ortağı kim oldu


Mitsubishi Heavy Industries Ltd ve Üründül Grubu şirketlerinden Ata Kombine Çevrim Santrali Elektrik Üretim A.Ş., Türkiye’de elektrik üretimi işinde ortaklık anlaşması imzaladı. Anlaşmayla Kırklareligaz Enerji Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin yüzde 50.1 hissesini Mitsubishi Heavy Industries aldı.


İmzalanan anlaşmanın ardından düzenlenen toplantıda, bu ortaklıkla birlikte Kırklareligaz Enerji Üretim Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin Kırklareli ilinde 520 MW kurulu güce sahip Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali inşa edeceği açıklandı. Santralin inşaatı, yüklenici Mitsubishi Hitachi Power Systems Ltd ve Mitsubishi Hitachi Power Systems Europe Ltd konsorsiyumu tarafından gerçekleştirilecek. İnşaatın yaklaşık 30 ay sürmesi ve santralin 2016 yılında üretime geçmesi öngörülüyor.


Üründül Grup Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ömer Üründül, Mitsubishi Heavy Industries Ltd şirketi ile enerji alanında kurdukları ortaklıktan dolayı memnuniyet duyduklarını belirtti. Üründül, “Türkiye ekonomisinin...