18 / 04 / 2024

kısa çalışma ödeneği ne zaman bitecek

kısa çalışma ödeneği ne zaman bitecek

Milyonlarca çalışana ve işverene büyük bir güvence sağlayan Kısa Çalışma Ödeneği 31 Mart tarihinde sona eriyor. Belirlenen tarih sonrasında işe dönenler için önemli adım atıldı...

Kısa çalışma ödeneğinde gün sayısı değişecek...

Asgari ücret desteğinin 700 lira olarak uygulanması ile birlikte kısa çalışma ödeneği için asgari prim ödeme gün sayısının 450'ye indirilmesini içeren kanun teklifi TBMM Başkanlığına sunulduğu açıklandı. İşte haberin detayları...

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı: Beklenen büyük deprem için İstanbul'da kayda değer çalışma yapılmadı!

Beklenen büyük İstanbul depremi tüm Marmara bölgesini tedirgin ederken, alınan önlemler de tartışma konusu oluyor. DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Ekmen, büyük deprem için kayda değer bir çalışma yapılmadığının altını çizdi.

Kıbrıs Başbakanı Üstel'den yabancı yatırımcı açıklaması! İmar planı için çalışma başlattık!

Kıbrıs Başbakanı Ünal Üstel, Meclis’teki konuşmasında, yabancılara mal alımı konusunu ele alarak bu kapsamda imar planı için çalışma başlattıkların açıkladı.

Milyonlarca gence peş peşe müjde! İş ve kariyer imkânı, kısa zamanlı çalışma, staj ve eğitim fırsatı da geliyor!

Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı kapsamında genç istihdamını desteklemek amacıyla yaklaşık 1 milyon gence fırsat sağlanacak. Milyonlarca gence peş peşe müjde! İş ve kariyer imkânı: Kısa zamanlı çalışma, staj ve eğitim fırsatı da geliyor!

Okullar yarın açılıyor! İlk ders zili öncesi kırtasiyelerde alışveriş hareketliliği

2023-2024 Eğitim ve Öğretim Yılı için ilkokul, ortaokul, lise ve okul öncesi eğitimde, ilk ders zili öncesinde kırtasiye alışverişi hareketlendi.

Kısa çalışma ödeneği resmen 7 Ağustos'a kadar uzatıldı: Deprem bölgesinde son dakika kararı!

Kısa çalışma ödeneği süresinin 3 ay uzatılmasına ilişkin karar bugünkü 32263 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Buna göre, İŞKUR, yapılan kısa çalışma ödemelerinin işsizlik ödeneği süresinden düşülmeyeceğine dikkat çekti.  

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan peşe peşe müjde! Kısa çalışma ödeneceği 3 ay uzatıldı!  

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'ndan sonra kameraların karşısına çıkan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan birtakım açıklamalarda bulundu. Erdoğan, kısa çalışma ödeneğinin 2 ay uzatıldığını açıkladı.

Avrupa’da haftalık çalışma süresi 4 güne indi! İşte haftada 4 gün çalışan ülkeler!

Pandeminin ardından evden çalışma gibi esnek modeller yaygınlaşırken, bazı Avrupa ülkeleri haftalık 4 gün çalışma sistemine geçti. Bazı ülkelerde ise pilot uygulamalar devam ederken, kısa çalışmanın iş verimini artırdığı belirtiliyor.

Asgari ücret net 11 bin TL’yi geçecek! Bir bir hesaplandı!

Milyonlarca emekli ve çalışan, temmuz ayında zamlı maaş alacak. Bu kapsamda, ikramiyeler, sosyal destekler, kısa çalışma, işsizlik ödeneği, emzirme yardımı da yükselecek. Kesin zam oranı 3 Temmuz tarihinde belli olacak.

Devletten dev destek! 6.9 milyon çalışanı yakından ilgilendiriyor

Kısa çalışma ödeneği, nakdi ücret desteği depremin yaşandığı 11 ilde de çalışanlara rahat nefes aldırdı. İşte tüm detaylar...

SGK’lılara yeni müjde! En az 6 bin TL hesaplara yatacak! Resmi Gazete’de yayımlandı! Bu parayı hemen alın!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla yayınlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’yle beraber depremden etkilenen ve OHAL kapsamında bulunan 11 il için belli şartlar altında işten çıkarma yasağı ve kısa çalışma ödeneği uygulaması başlatıldı.

 Afet bölgesinde kısa çalışmaya geçildi! Maaşları devlet ödeyecek!

Kahramanmaraş depreminin ardından yaralar sarılmaya çalışılırken, İnsanların hayatları kolaylaşsın diye kısa çalışma ödeneği için de çalışmalar devam ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan peş peşe açıkladı! Başvuranlara her ay 6 bin lira ödenecek! Kesenin ağzı açıldı!

Deprem felaketi sonrası asgari ücretli çalışanları ilgilendiren çok önemli bir duyuru yapıldı. Bu duyuruda deprem felaketinden kaynaklı kısa çalışma ödeneği verileceği belirtildi. İşte detaylar...

kısa çalışma ödeneği ne zaman bitecek Haberi

kısa çalışma ödeneği ne zaman bitecek

Kısa Çalışma Ödeneği uygulaması özellikle pandemi döneminde milyonlarca çalışan ve iş verene derin nefes aldırdı. Kısa Çalışma Ödeneği uygulaması 31 Mart'ta sona eriyor. Bu tarihten sonra işe dönenler içim önemli bir adım atıldı. İşe dönenlerin primleri devlet tarafından ödenecek. İşte, alınan yeni dönem kuralları...

PRİMLERİ DEVLET ÖDEYECEK

Yeni Asır'dan Faruk Erdem'in ilgili yazısı şöyle; Burada tavan ücret de brüt asgari ücretin yüzde 150'si olarak uygulandı. Böylece işverenler rahat nefes alırken işçiler de parasız kalmadı. Kısa çalışma ödeneği süresi bu dönemde ihtiyaçlara göre birkaç kez uzatıldı.

Şimdi son tarih olarak 31 Mart 2021 açıklandı. Kısa Çalışma Ödeneği bittikten sonra çalışanlar normal mesailerine dönerken iş verenler de önemli bir destekten yararlanacak. Bu tarihten sonra işe dönenlerin primlerini devlet ödeyecek.

PRİMLER YATIRILACAK

Normalleşme Desteği kapsamında; korona...