26 / 04 / 2024

kıyı tasarımı nasıl yapılır

kıyı tasarımı nasıl yapılır

İzmir deniz projesi kapsamında düzenleme çalışmalarına başlanan Konak Pier ile Karataş arasındaki bölge iğde, ılgın, ağaç zakkum, palmiye, yapraklı dut ve çalı erguvan gibi kıyıda yetişebilen ağaç türleriyle donatılacak

Baba vefat edince miras paylaşımı nasıl yapılır?

Miras paylaşımları aileler arasında yaşanan en çok anlaşmazlık nedeni olarak karşımıza çıkıyor. Bu süreçte, miras paylaşımı nasıl yapılır? Kim, ne kadar miras payı alır? 

Evinden taşınmak zorunda kalanlara 11 bin TL taşınma yardımı verilecek! Taşınma yardımı nasıl alınır?

Kentsel dönüşüm kapsamında hasarlı durumdaki konutlar tek tek yıkılıyor. Devlet, bu konutlarda yaşayanları mağdur etmeyeceğini açıklayarak, 11 bin TL taşınma yardımı vereceğini duyurdu. Peki taşınma yardımı nasıl alınır? 

Orange Room Mimarlık Ve Tasarım Anonim Şirketi kuruldu!

Orange Room Mimarlık Ve Tasarım Anonim Şirketi Kadıköy'de 60 bin TL sermaye bedeli ile Sabrican Şahin, Mehmet Ulaş Karahan ve Mert Karaman ortaklığında kuruldu.

Kentsel dönüşümde projelere 'sigorta zorunluluğu' önerisi! Dönüşüm nasıl yapılmalı? 

Polat Gayrimenkul İcradan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Kaan Yücel, kentsel dönüşüm ve konut fiyatları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Peki kentsel dönüşüm nasıl yapılmalı? Nasıl hızlandırılmalı? İşte ayrıntılar...

Yıkılmış, ağır ve orta hasarlı binaların hak sahipliği açıklandı mı, nasıl sorgulanır?

Depremden etkilenen vatandaşlar yıkılmış, ağır ve orta hasarlı binaları için bazı haklara sahip olabilecek. Peki, hak sahipliği açıklandı mı, nasıl sorgulanır? İşte detaylar...

İstanbul'un dönüşümü nasıl yapılabilir? Megakentte 1.525 bina yüksek riskte! 

Deprem uzmanlarından beklenen büyük İstanbul depremi ile ilgili açıklamalar peş peşe gelirken, megakentin kentsel dönüşüm planı merak ediliyor. Peki İstanbul'un dönüşümü nasıl yapılabilir?

Polart İnterior Mimarlık Dekorasyon Tasarım Ve Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Polart İnterior Mimarlık Dekorasyon Tasarım Ve Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi bugün Beykoz'da 50 bin TL sermaye bedeli ile Birgül Polat Kotil tarafından kuruldu.

Haye Mimarlık Ve Tasarım Limited Şirketi kuruldu!

Haye Mimarlık Ve Tasarım Limited Şirketi Bakırköy'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Halime Çolpantekin, Hasan Akgün ve Yeşim Çolpantekin Akgün ortaklığında kuruldu.

2023 Kömür yardımı nasıl alınır? 2023 kömür yardımı ne kadar?

kömür verilmesi veya maddi destek sağlanmasıdır. Genellikle soğuk ve zorlu hava koşulları nedeniyle ısınma masraflarının arttığı durumlarda, özellikle düşük gelirli veya yardıma muhtaç insanlar için sağlanır. Kömür yardımı başvuruları için vatandaşlar araştırmalar yapıyor. Peki kömür yardımı nasıl a

Lagom Mimarlık Ve Tasarım Hizmetleri Anonim Şirketi kuruldu!

Lagom Mimarlık Ve Tasarım Hizmetleri Anonim Şirketi bugün Kadıköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Begüm Çalışkan tarafından kuruldu.

Ent Interıors Mimarlık Ve Tasarım Sanayi Limited Şirketi kuruldu!

Ent Interıors Mimarlık Ve Tasarım Sanayi Limited Şirketi Büyükçekmece'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Eylül Nazlı Tüfekçi tarafından kuruldu.

Doğalgaz yardımı nereye yatacak? E-Devlet'ten doğalgaz yardımı nasıl yapılır?

Doğalgaz yardımı havaların soğumasıyla sık araştırılan konulardan bir tanesi oldu. Peki e-Devlet'ten doğalgaz yardımı nasıl yapılır? İşte detaylar!

KYK burs çıkıp çıkmadığını nasıl öğrenebilirim?

KYK burs başvuru sonuçları öğrencilerin gündemini oluşturuyor. KYK burs başvurusu 15-17 Kasım tarihleri arasında alındı. Peki sonuçlar ne zaman açıklanacak, KYK burs çıkıp çıkmadığını nasıl öğrenebilirim? İşte detaylar!

kıyı tasarımı nasıl yapılır Haberi

kıyı tasarımı nasıl yapılır

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmirlilerin denizle bağının güçlendirilmesi için Mavişehir'den Inciraltı'na uzanan 40 kilometrelik kıyı şeridinin yeniden tasarlanması hedefiyle başlattığı "İzmirdeniz Kıyı Tasarım Projesi" çerçevesinde Pasaport'tan sonra Konak Pier ile Karataş bölgesi arasında kalan (Konak bölümü) bölüm için de düzenleme çalışmalarına başladı. Mart ayında tamamlanması planlanan çalışmalar kapsamında 1 km uzunluğundaki yaklaşık 72 bin m2'lik alan tasarımla yenilenecek. Bu projenin maliyeti 3 milyon 861 bin TL. 


YENİLENECEK

Yayalar, bisikletliler ve engellilerin rahatlıkla kullanabileceği şekilde düzenlenecek proje kapsammda, öncelikle yeşil dokunun güçlendirilmesi amacıyla bölgeye iğde, ılgın, ağaç zakkum, palmiye, gülibrişim, akasya, teşbih ağacı, çınar yapraklı dut, çalı erguvan gibi kıyıda yetişebilen türlerden çok sayıda ağaç bitkiler dikilecek. Geniş çim alanlar oluşturulacak. Özel olarak tasarlanmış ağaç altı ızgaralar ve ağaç altı aydınlatmalarla güvenlik ve...