24 / 04 / 2024

kızıltepe Güçlü köyü Muhtarı İbrahim Batırhan

kızıltepe Güçlü köyü Muhtarı İbrahim Batırhan

Mardin’in Kızıltepe ilçesine bağlı Güçlü köyü yaklaşık bir sene önce mezradan köy statüsüne geçti. Köyün ilk muhtarı seçilen Batırhan, kendine ait iki dönümlük araziyi okul yapımı için Kızıltepe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne hibe etti...

Buğday fiyatları resmen çakıldı! Son 3 yılın en düşük seviyesini gördü! Buğday fiyatları artacak mı?

Rusya'daki olağanüstü güçlü mahsul yüzünden neredeyse 3 senenin en düşük seviyesine gerileyen buğday fiyatları, temmuzun sonundan bu yana beşte birinden fazla düştü. Uzmanlar bu durumu, "Ukrayna'nın kaybı, Rusya'nın kazancı oldu" şeklinde yorumladı.

Euro 30 gün sonra tam tam anlamıyla böyle olacak! Kıyıda köşede 1 eurosu bile olanlar şimdiden gardınızı alın

Avrupa Merkez Bankası (ECB) 2023 yılının ilk toplantısını 2 Şubat günü gerçekleştirdi. Şimdi ise gözler 16 Mart tarihine çevrilirken euro kurunun 30 gün sonra ne kadar olacağını açıkladı. Kıyıda köşede 1 eurosu bile olanlar şimdiden gardınızı alın.

Bill Gates'in Washington Gölü kıyısındaki malikanesinde neler var?

Dünyanın en zengin insanlarından Bill Gates ile eşi Melinda Gates'in boşanma kararlarını açıklamalarının ardından bir hafta geçti fakat konu henüz gündemde. Şimdi de, çiftin Washington Gölü kıyısında bulunan malikanesinin akıbeti konuşuluyor.

Tuz Gölü kıyısına bungalov evler inşa edildi!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Şereflikoçhisar Belediyesi tarafından Tuz Gölü kıyısında lavanta tarlası oluşturuldu, kıyıya yakın yerlere bungalov evler yapıldı.

Van Gölü'ne ‘yüzen otel’ projesine Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'ndan destek!

Van Gölü üzerine yapılacak olan Yüzen Otel projesi, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından onaylanarak destek almaya hak kazandı.

Aziz Yıldırım’ın kızı Gülşah Gordi Acarkent’e taşındı!

Fenerbahçe eski başkanı Aziz Yıldırım’ın kızı Gülşah Gordi, 3 çocuğunu daha sakin bir semtte yaşamak için “kıta” değiştirme kararı aldı. 

Salda Gölü kıyısındaki kaçak ve depreme dayanıksız tesis yıkıldı!

Burdur'un Yeşilova ilçesinde, beyaz kumsalı ve turkuaz suyuyla ''Türkiye'nin Maldivleri'' olarak ünlenen Salda Gölü kıyısındaki kaçak ve depreme dayanıksız tesis yıkıldı...

Sanayi üretimi 2019'un son çeyreğinde güçlü büyümeye işaret ediyor!

Sanayi üretim endeksinin, Kasım 2019'da yıllık yüzde 4,3 ile 16 ayın en yüksek artışını sergilemesi, geçen yılın dördüncü çeyreğinde güçlü ekonomik büyümeye işaret ediyor.

Gülşen İstanbul'da butik açacak!

Müzikteki başarısı kadar giyim tarzıyla adından sıkça söz ettiren Gülşen, moda sektörüne giriyor. Ünlü popçu, İstanbul'da butik için yer arıyor.

Gayrimenkulde güçlü büyüme 2020’de başlar!

Bugüne kadar 3.5 milyon metrekarenin üzerinde inşaat alanına ulaşan Tahincioğlu, yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Özcan Tahincioğlu “Ekonomiye ve sektörümüze güveniyoruz. Gayrimenkul de güçlü büyüme 2020 yılında yaşanacak” şeklinde konuştu.

Mardin Kızıltepe'de 24.4 milyon TL'ye icradan satılık fabrika!

Mardin İli, Kızıltepe İlçesi Yukarıazıklı Mahallesi'nde yer alan Ay Nişasta Entegre Gıda San. ve Tic. AŞ adına kayıtlı üretim tesisi vasıflı gayrimenkul 24 milyon 405 bin 706 TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. 

Feyzullah Yetgin: 2018'de de güçlü büyümemizi sürdüreceğiz!

Halk GYO Genel Müdürü & GYODER Başkanı Dr. Feyzullah Yetgin, "Türkiye, güçlü altyapısı ve mali disipliniyle küresel riskler, dışsal tehdit ve krizlere karşı son derece dirençli bir ekonomiye sahip. 2018 yılında da ekonomik istikrarımızı ve güçlü büyümemizi sürdüreceğimizi düşünüyorum."

Köy projesinde bağımsız bölüm sayısı 1156 adet oldu!

Emlak Konut GYO güvencesiyle inşa edilen Sarıyer Zekeriyaköy Köy projesinin toplam bağımsız bölüm sayısı 1156 adet oldu.

kızıltepe Güçlü köyü Muhtarı İbrahim Batırhan Haberi

kızıltepe Güçlü köyü Muhtarı İbrahim Batırhan


Mardin’in Kızıltepe ilçesine bağlı Güçlü köyü Muhtarı İbrahim Batırhan, seçildikten sonra ilk icraat olarak köye okul yaptırdı.


Mardin’in Kızıltepe ilçesine bağlı Güçlü köyü yaklaşık bir sene önce mezradan köy statüsüne geçti. Köyün ilk muhtarı seçilen Batırhan, kendine ait iki dönümlük araziyi okul yapımı için Kızıltepe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne hibe etti. 7 ay önce yapımına başlayan okul, bitme aşamasına geldi. Okul olmadığı için kışın kar ve yağmurda yazın ise sıcak havada yaklaşık bir kilometre yol katedip komşu köye gitmek zorunda kalan öğrenciler, artık kendi köylerinde yapılan okulda eğitim göreceklerinin sevincini yaşıyor.


Arazisini İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne hibe ettiğini belirten muhtar Batırhan, "Yüzyıllık tarihi olan köyümüzde ne muhtarlık ne de okul vardı. Bundan bir sene önce muhtarlığımız oldu ben de köyün ilk...