28 / 03 / 2024

konu kiraları 2019

konu kiraları 2019

TÜGEM tarafından “Dijital Değişim ve Dönüşüm” sloganı ile gayrimenkul sektörünün ilk Prop-Tech organizasyonunda ev sahibinin doğru kiracıyı seçebilmesi için özel bir rapor sunan akıllı kiralama platformu KiraPlus ve dijital asistan Fizbot gibi teknolojik çözümler de tanıtıldı.

Kira sorunu sürerken, sektörden 'Kiralar semte göre belirlensin önerisi' geldi!

Türkiye'de en çok konuşulan konulardan bir tanesi olan kira artışı sorunu devam ederken Tüm Emlakçılar Birliği Derneği Başkanı Değirmenci'den 'Kiralar semte göre belirlensin önerisi' geldi.

Ev sahipleri yüksek kiralar için okul sezonunu bekliyor!

Konutlarda yüzde 25 kira zam sınırına takılmak istemeyen konut sahipleri okul sezonunu bekliyor. Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre, birçok kiralık konut boş şekilde dururken, kiraların öğrencilere göre ayarlandığı ve bir senelik peşin ödeme gibi taleplerin de olduğu belirtiliyor.

Kirada yüzde 25'lik zam sınırında sona geliniyor! Ev sahipleri kiraları nasıl yükseltecek? Kiracılar siz de hemen bakın!

Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, ev kiralarında azami yüzde 25 artış sınırı uygulamasında son aylara girildiğini belirterek, konutla ilgili konuştu. Peki ev sahipleri kiraları nasıl yükseltecek?

Ev kiralarına sınırlama mı getiriliyor? Şehirlere göre kirada üst limit iddiası!

Bazı ev sahiplerinin fırsatçılık yaparak kiraları iki katına çıkarması sonrası, sosyal medya ve bazı medya kuruluşlarında "Ev kiralarına il il limit getiriliyor" şeklinde haberler yer almıştı. Ancak konu hakkında resmi bir açıklama yapıldı.

Ülkemizde 2019'dan beri zam gelmeyen bir ürün var! Ama 31 Aralık'tan sonra korkunç zam gelecek, alıp eve koyun

Türkiye'de 2019 yılından bu yana hiç zam yapılmayan bir ürün var. Ancak yılbaşıyla birlikte o ürüne de zam yapılması bekleniyor. İşte gündem yaratan konu hakkındaki tüm detaylar...

Konut kiraları cep yakıyor!

Türkiye'de kiralık ev bulmak her geçen gün daha da zor hale gelirken bazı illerde kiralar geçtiğimiz seneye göre yüzde 40 oranında yükseldi. Peki, kiraların bu kadar artmasındaki sebep ne? TÜGEM Kurucu Başkanı Hakan Akdoğan, konuya ilişkin konuştu.

Büyük İstanbul Otogarı’nda kiralar 5 bin ile 15 bin TL arasında!

Büyük İstanbul Otogarı’nı 9 Eylül 2019’da İBB devraldı. Büyük İstanbul Otogarı İşletme Müdürü Fahrettin Beşli, otogardaki kiralara ilişkin konuştu.

O ilçede konut kiralarına yüzde 61 zam!

İzmir Karaburun ilçesi, konut kiralarındaki artışla ülke genelinde öne çıktı. Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, “İlgi sevindiriyor ancak doğal dokunun bozulmasına izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

Mersin'de emlak piyasası hareketlendi! Fiyatlar uçtu!

Mersin'in Gülnar ilçesinde yapımı süren Akkuyu Nükleer Santral Projesi, emlak piyasasını da canlandırdı. Taşucu'nda 25 yıldır emlakçılık yapan Mesut Katı, bir yıl öncesine kadar 180-200 bin TL olan konut fiyatlarının 350-400 bin TL'ye, bin TL olan konu kiraların ise 4-5 bin TL olduğunu belirtti.

Halk GYO 2019 yılı için kar payı dağıtacak mı?

Halk GYO, kurum personeline ve Genel Müdür olan Yönetim Kurulu Üyesi'ne kar payının, 2019 yılı karı içerisine, karşılık ayrılmak suretiyle dahil edildiğinden kar dağıtımına konu edilmedi.

Bu ilde kiralar yüzde 35 arttı!

TÜİK iç göç istatistiklerine göre 2019'da ülke içinde 2 milyon 806 bin 123 göç gerçekleşti. Net göç hızının en çok arttığı şehirlerden olan Antalya’da kiraların son bir yılda yaklaşık olarak yüzde 35 artış gösterdiği belirtildi.

Hüseyin Altaş: AVM’lerde kiralar düşürülecek!

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) tarafından düzenlenen Markalı İhracat Zirvesi 2020'de konuşma yapan AYD Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Altaş, "AYD olarak perakendecinin ciddi kayıpları olma ihtimali üzerine kiraların düşürülmesi ve benzeri önlem almak için kendi aramızda çalıştay yapacağız" dedi...

Ankara'da kira endeksi 4,74 puan arttı! 

Ankara'da kiralar 2019 yılının 4. çeyreğinde 3. çeyreğe göre 1,67 puan arttı, 2019 yılının başından beri bakıldığında ise 4,74 puan artış yaşandı...

konu kiraları 2019 Haberi

konu kiraları 2019

Tüm Girişimci Emlak Müşavirleri Derneği (TÜGEM) 'Dijital Değişim ve Dönüşüm' sloganı ile önceki gün emlak danışmanları ile sektöre yön veren teknoloji firmalarını İstanbul'da bir araya geldi. Etkinlikte, ev sahibinin doğru kiracıyı seçebilmesi için özel bir rapor sunan akıllı kiralama platformu KiraPlus ve dijital asistan Fizbot gibi teknolojik çözümlerin tanıtımı yapıldı.

Değişim başladı

TÜGEM Kurucu Başkanı Hakan Akdoğan, "Etkinliğimiz 300'ün üzerinde gayrimenkul danışmanını teknoloji firmalarıyla buluşturdu. Sektörün geleceğinde dijitalin yeri ve pazarlamada dijital alternatifleri konuştuk. Sektörün dijitale geçiş süreci, müşterilerin arama alışkanlıkları ve firmalarının geliştirdiği farklılıklar hakkında bilgiler de verdik" ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmasını EurAsia PropTech Initiative kurucusu Mete Varas’ın yaptığı etkinlikte Reidin, Hürriyet Emlak, Endeksa, Zingat, Reos Emlak Sistemi, Fizbot, KiraPlus ve Immoviever sponsor oldu.

Gün içinde 14 ayrı oturumda çok zengin içerikler...