24 / 04 / 2024

konut alana devlet desteği

konut alana devlet desteği

Çeyiz hesabı açtıran 5 bin TL, konut hesabı açanlara da 15 bin TL olmak üzere toplam 20 bin TL devlet desteği verilecek. Çiftler ayrı ayrı hesap açıp 40 bin TL alabilecek.

Konut hesabı uygulaması, en verimli tasarruf araçlarından!

Dişinizden tırnağınızdan artırarak köşeye ayırdığınız küçük birikimleriniz, hükümetin aldığı son kararlar sayesinde, devlet destekli tasarruf araçlarıyla katlanarak büyüyor.

11 soruda Konut Hesabı!

Devlet ilk kez ev alacak olanlara bankada Konut Hesabı açtırması halinde 15 bin TL'ye varan destek sağlayacak. Bunun için hesaba en az üç yıl düzenli para yatırılması gerekiyor.

Konut alana 15 bin TL'lik devlet desteği 26 Ağustos’ta başlıyor!

Konut satın almak için tasarruf yapmak isteyenleri teşvik etmek amacıyla devlet katkısı uygulaması 26 Ağustos’ta başlıyor. Bankada konut hesabı açarak 75 bin lira biriktirenlere devlet de 15 bin lira katkı sağlayacak.

Konut alana devlet desteği koşulları!

26 Şubat 2016 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan Konut hesabı ve devlet katkısı yönetmeliği Ağustos ayında yürürlüğe girecek. Hesaplar da bu tarihte açılacak. Peki, konut alana devlet desteği koşulları nelerdir?

Konut peşinatına devlet katkısı 2015!

6637 sayılı Kanun ile Resmi Gazete'de yayımlanan Konut peşinatına devlet katkısı uygulaması gereğince, ilk defa ev alacak kimselere belli koşullara göre devlet destekte bulunacak. Peki, konut peşinatına devlet katkısı 2015 nasıl olacak?

Konut alana devlet desteği nasıl oluyor?

Konut alımında devlet desteği ve 47 bin öğretmen kadrosu gibi düzenlemeleri içeren ‘Torba Kanun’ teklifi olarak adlandırılan Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi yasalaştı.

Konut alana devlet desteği!

Çocuk yardımı, çeyiz hesaplarına devlet katkısı, 47 bin öğretmen kadrosu gibi düzenlemelerini de içeren "torba kanun teklifi" TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi.

Konut kredisi ile ev almak isteyenlere müjde! Devlet bankalarından 2 milyon TL konut kredisi fırsatı!

Ev almak isteyenler kamu ve özel bankalardan konut kredisi almak için başvuru yapıyor. Başvurusu onaylanan kişiler ise konut kredisi faiz oranlarını ve detaylarını sorguluyor. İşte devlet kredisi faiz oranları ve tüm detayları...

Macaristan’tan yabancıya konut satışı kararı! 500 bin euroya konut alana oturma izni verilecek!

Macaristan hükümeti, 6 yıl önce sonlandırdığı “altın vize” uygulamasını “misafir-yatırımcı vizesi” diye güncelleyerek, tekrar başlatma kararı aldı. Buna göre, 500 bin euroya konut alana oturma izni verilecek.

2+1, 3+1 ev sahibi olmak isteyenler bu fırsat bir kere gelir! Devlet, konut için destek musluğunu sonuna kadar açtı!

Devlet barınma ihtiyacı olanlara sosyal destek ödemesi yapmaya devam ediyor. Bu kapsamda yapı onarımı ve konut satın alımlarında destek ödemesi yapıyor. İşte ödemelere ilişkin tüm merak edilenler...

Düşük faizli konut kredisi almak isteyenler dikkat! Yeni konut kredisinden kimler faydalanacak?

İlk kez ev almak isteyenler için konut kredisinde devlet desteği geliyor. Ev sahibi olmak için bekleyen milyonlarca vatandaş yeni konut kredisinin detaylarını merak ediyor. Peki yeni konut kredisinden kimler faydalanacak? 

Devlet destekli Konut kredisinden kimler faydalanacak? İlk evini alacaklar için faiz oranı ne kadar olacak? 

Devlet ilk kez ev alacak vatandaşlara destek sağlayacak. Bu kapsamda ev almak isteyenler destek ödemelerinin detaylarını sorguluyor. Peki, Devlet destekli Konut kredisinden kimler faydalanacak?

İngiltere'den konut alan Türk sayısı 180 bini aştı: Konut alana vatandaşlık veriliyor mu?

Türk yatırımcıların İngiltere emlak piyasasına olan ilgisi gün geçtikçe katlanıyor. Başkent Londra’da 25 yıldır gayrimenkul danışmanlığı yapan Neşe Alex Jenkins, Türklerin İngiltere’ye yaptıkları gayrimenkul, konut ve arazi yatırımlarının deprem felaketinden sonra arttığına dikkat çekti. 

Prefabrik ev alana destek geliyor! Ne kadar destek ödemesi yapılacak?

Prefabrik ev alana devlet desteği ile ilgili ayrıntılar araştırılıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından Hane Tadilat, Büyük Onarım ve Yapım Programı çerçevesinde verilen 200 bin liralık prefabrik ev yardımına kimler başvuru yapabilir? Koşulları neler? Konuyla ilgili detaylar haberimizde

Devlet destekli konut hesabı nasıl açılır? Konut kredisi onaylandıktan sonra ne yapılması gerekiyor?

Devlet destekli konut hesabına dair pek çok soru sormaktadır. Onlardan biri de Devlet destekli konut hesabı nasıl açılır? Olmaktadır. İşte bu konuya dair detaylar!

Konutta devlet desteği ayağınıza geldi! Konut kredisinde 0.80-0.90 faiz oranları vatandaşlara bayram ettirecek!

0,41-0,88 Vatandaşları heyecanlandırdı. Devlet konut kredisine sevindirici haber! Bu konuda vatandaşların rahatlıkla kredi alabilmeleri ve ev sahibi olabilmeleri için konut kredisi başvurusu yapabilecekleri bankaları bilmeleri gerekiyor.

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt'tan 'İstanbul'da 1.5 milyon konut boş, devlet bunları kullansın' önerisi!

Yaptığı açıklamada konut fiyatlarının daha da artacağını dile getiren KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, konut stokuna dikkat çekerek, İstanbul'da 1.5 milyon stok fazlası olduğunu söyledi. 

E-Devlet üzerinden TOKİ başvurusu nasıl yapılır? İşte 10 adımda TOKİ konut başvurusu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 81 ilde 250 bin konut yapılacağı müjdesi vermesinin ardından milyonlarca kişi TOKİ evlerine sahip olabilmek için başvuru hazırlığına girişti. Peki e-Devlet üzerinden TOKİ başvurusu nasıl yapılıyor? 10 adımda TOKİ başvurusunu anlattık.

Ev alana devlet desteği şartları neler?

Devlet destekli konut hesabına başvurular bu sene de yapılıyor. Ev almak isteyen vatandaşlar devlet desteğinin detaylarını araştırıyor. Peki ev alana devlet desteği şartları neler? İşte ayrıntılar...

Devlet destekli konut kredisi çekerken hangi şartlar gerekiyor?

Vatandaşlar devlet tarafından verilen hibe ile konut sahibi olabiliyor. Peki devlet destekli konut kredisi çekerken hangi şartlar gerekiyor? İşte detaylar...

konut alana devlet desteği Haberi

konut alana devlet desteği

Evlenenlere ve ilk evini alanlara devlet katkısının kapısı açıldı. Bankalarda yeni hesaplar için işlemler de başlatıldı. Güneş'in haberine göre birikim yapanlar; çeyiz hesabı için 5 bin, konut hesabı için 15 bin liraya varan katkı payı alacak. Çiftler bunlardan ayrı ayrı yararlanıp, tutarı 2'ye katlayabilecek ve toplamda 40 bin lira desteğe kavuşabilecek.


Çeyiz hesabının şartları 5 bin liralık çeyiz hesabı desteğinden faydalanmak için çiftlerin uyması gereken şartlar şöyle belirlendi: - TL cinsinden mevduat veya katılım fonu olarak açılabilecek.


- Düzenli ödeme gerekiyor. Alt sınır 100 lira, üst sınır bin lira.


- Katılımcı, sadece bir kez 15 bin lira yatırabilecek.


- Aylık ödeme planı seçilmişse 1 dönem içinde ödemenin 3 defadan fazla aksatılmaması gerekiyor.


- Düzenli ödeme süresi 36-47 ay olanlar hesaptaki birikim tutarının yüzde 10'u;...