29 / 03 / 2024

konut alana tc vatandaşlığı

konut alana tc vatandaşlığı

Bugün ki 1 milyon dolarlık gayrimenkul alan yabancı yatırımcıya TC Vatandaşğığı verileceğine ilişkin Fuzul Grup Yönetim Kurulu Üyesi Faruk Akbal görüşlerini açıkladı.

Pendik'te imar krizi: Ticari alana yüzde yüzde 55 konut imarı verilirken, gecekondu mahalleleri 30 senedir bekletiliyor!

İBB CHP Meclis üyesi Tarık Balyalı, Pendik Belediyesi'nin gayrimenkul rantının yüksek olduğu Yenişehir Mahallesi'nde konut hakkını arttırdığına dikkat çekerek, gecekondu mahallelerinde 30 senedir halkın taleplerine kulak tıkadığının altını çizdi. 

Macaristan’tan yabancıya konut satışı kararı! 500 bin euroya konut alana oturma izni verilecek!

Macaristan hükümeti, 6 yıl önce sonlandırdığı “altın vize” uygulamasını “misafir-yatırımcı vizesi” diye güncelleyerek, tekrar başlatma kararı aldı. Buna göre, 500 bin euroya konut alana oturma izni verilecek.

Samsun Büyükşehir 345 milyon 154 bin TL'ye 12 kat konut imarlı arsa satacak! 

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Samsun Atakum'da yer alan 19 bin 723 metrekare alana sahip arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsa 12 kat konut imarlı olarak belirtildi.

Evin konut sigortasını o bankadan alana Migros'tan indirim hediye edilecek! Migros'tan alışveriş yapanlar dikkat

Garanti Bankası'ndan Evim Garantide konut sigortası kapsamında önemli bir kampanya düzenledi. Özellikle Migros'tan alışveriş yapan vatandaşları yakından ilgilendiriyor. İndirim miktarı dikkat çekici.

Üsküdar Belediyesi konut imarlı arsa satacak! 

İstanbul İli Üsküdar Belediye Başkanlığı, Üsküdar Çengelköy'de yer alan konut alanı imarlı arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsa 1.824 metrekare alana sahip.

İngiltere'den konut alan Türk sayısı 180 bini aştı: Konut alana vatandaşlık veriliyor mu?

Türk yatırımcıların İngiltere emlak piyasasına olan ilgisi gün geçtikçe katlanıyor. Başkent Londra’da 25 yıldır gayrimenkul danışmanlığı yapan Neşe Alex Jenkins, Türklerin İngiltere’ye yaptıkları gayrimenkul, konut ve arazi yatırımlarının deprem felaketinden sonra arttığına dikkat çekti. 

Hazine arazisine ev yapmak isteyenler dikkat! İstanbul'da konut alanı imarlı arsa satışa çıktı! Sakın kaçırmayın!

İstanbul Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Anadolu Yakası Milli Emlak Dairesi Başkanlığı İstanbul Kartal'da yer alan arsayı satışa çıkardı. Konut alanı imarlı arsa 723,90 metrekare alana sahip.

Halkalı Toplu Konut Alanı 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Küçükçekmece İlçesi, Halkalı Toplu Konut Alanı, 420 Ada 6 Parsel ve 419 Ada 1 Parselin Bir Kısmi ile Bir Kısım Tescil Harici Alana İlişkin 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Kayseri Battalgazi Mahallesine 1000 yeni konut geliyor!

Kayseri'de riskli bölge olarak ilan edilen alana kentsel dönüşüm projesi kapsamında 1000 konut inşa edilecek.

Tapu alana vatandaşlık değil oturma izni verilsin!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, " Tapu alana vatandaşlık değil oturma izni verilsin!" başlıklı analizini kaleme aldı. İşte Kireçci'nin 15 maddelik analizi...

Emlak Konut GYO'dan Kuzey Yakası projesinde 234.2 milyon TL'lik satış!

Emlak Konut GYO'nun Kuzey Yakası projesi, 982 ada 3 parselde bulunan 27 bin 948,34 metrekare alana sahip bağımsız bölüm KDV Dahil 234 milyon 208 bin 702 TL peşin bedel üzerinden satıldı.

İzmirli depremzedeler için işbirliği: Rezerv alana 115 konut yapılacak!

İzmir'de 30 Ekim 2020 tarihinde oldukça büyük bir yıkım getiren olan depremin ardından, çok sayıda vatandaşın evi hasar gördü. Depremin ardından İzmir için seferberlik ilan edildi ve konut inşaatları hızlandırıldı.

Ev alana devlet desteği şartları neler?

Devlet destekli konut hesabına başvurular bu sene de yapılıyor. Ev almak isteyen vatandaşlar devlet desteğinin detaylarını araştırıyor. Peki ev alana devlet desteği şartları neler? İşte ayrıntılar...

konut alana tc vatandaşlığı Haberi

konut alana tc vatandaşlığı

Fuzul Grup Bünyesinde ‘Nevita’ markasıyla özellikle Körfez Bölgesi’nde yabancıya konut satışı gerçekleştiren Faruk Akbal, Yabancıya konut satışına TC Vatandaşlığı verilmesi kararını değerlendirdi:


Bugün Resmi Gazete ile duyurulan 1 milyon dolarlık gayrimenkul edinenlere TC vatandaşlığının verilmesi kararı; özellikle yabancıya konut satışını olumlu yönde etkiler. Özellikle de yatırım piyasasını olumlu etkiler. OrtaDoğu’da mevcut savaş koşullarında yaşamak istemeyen ve kararsızlık yaşayan yabancı yatırımcı bu karar sonrasında yatırım sürecini hızlandırır. Türkiye’de yabancıların daha çok konut aldığı ve rahat yaşadığı Avrupa Yakası’nda Başakşehir, Kayaşehir, Güneşli, Arnavutköy, Gaziosmanpaşa gibi gelişen bölgelerdeki satışı katlar. İstanbul ilk sırayı alır. İstanbul’u; Bursa ve Yalova takip eder. Bu kanundan sonra Ortadoğu’da özellikle; Suriye, Mısır, Filistin, Irak, Ürdün ve Suudi Arabistan’dan çok sayıda zengin yatırımcı Türkiye’ye gelir. 2017 yıl sonu yabancıya...