19 / 04 / 2024

Konut Hesabı ve Devlet Katkısına Dair Yönetmelik

Konut Hesabı ve Devlet Katkısına Dair Yönetmelik

Konut Hesabı ve Devlet Katkısına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılması Hakkında Yönetmelik bugünkü 31088 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Konut Hesabı ve Devlet Katkısına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılması Hakkında Yönetmelik!

Konut Hesabı ve Devlet Katkısına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılması Hakkında Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Konut hesabı açan çiftlere 25 bin liralık destek!

Devlet, konut ve çeyiz hesabıyla evlilikleri ve ev sahibi olma imkanı sunuyor. Konut hesabıyla da bankada hesap açıp 3-5 yıl düzenli birikim yapanlara 25 bin liraya varan devlet katkısı veriliyor.

Ev alana 25 bin liralık destek!

Konut hesabında devlet katkısı 25 bin liraya çıktı. İlk ödeme bu yıl yapılacak. Ödemeler ayda 313 ile 3 bin lira arasında değişiyor.

İlk evlerini alacak çiftlere devlet katkısı!

İlk kez ev alacaklar için devlet belli oranda birikim yapanlara yüzde 25'e kadar devlet katkısı imkanı sağlıyor. İşte konut hesabı devlet katkısı ile ilgili tüm merak edilenler...

Konut alacaklara devlet desteği yeterli mi?

‘Konut Hesabı ve Devlet Katkısına Dair Yönetmelik’ resmi gazetede yayımlandı. Kendine ait konutu olmayanların ilk ve tek konut satın almalarına destek olmak amacıyla devlet katkısına ilişkin esaslar belirlendi.

Konut hesabı ve devlet katkısına dair yönetmelik tam metni!

Konut hesabı ve devlet katkısına dair yönetmelik, 26 Şubat 2016 tarihinde 29636 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yönetmelikte, ilk defa konut alacaklara yapılacak devlet katkısına yönelik esaslar yer alıyor..

Ev sahipleri dikkat! Konut sigortası ve DASK arasındaki fark nedir?

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerin ardından pek çok ev sahibi de DASK ile ilgili detayları araştırmaya başladı. Peki Konut sigortası ve DASK arasındaki fark nedir?

Konut alacaklar dikkat! 2 milyon TL'lik konut kredisi ve banka banka geri ödeme seçenekleri!

Bankalar konut kredisi ödemleri ile ilgili olarak kredi oranında ve geri ödeme sisteminde değişiklikler yapıyorlar. Buna göre, bankaların 2 milyon TL'lik konut kredisi ve uyguladıkları geri ödeme planı!

Konut kira ve satış fiyatlarında beklenen düşüş gerçek olacak mı? Emlakçılar ve vatandaş ne diyor?

Konut kira fiyatlarındaki artış son zamanların en büyük sorunu haline geldi. Fahiş kira fiyatlarının önüne geçebilmek için hükümet yüzde 25 sınırı getirdi. Bu uygulama ile konut kira fiyatlarının gerilemesi bekleniyor. Peki Konut kira ve satış fiyatlarında beklenen düşüş gerçek olacak mı? Emlakçılar

Bankalardan son dakika 2024 güncellemesi! İşte konut, ihtiyaç ve taşıt kredi oranlarında son durum!

Kredi faiz oranları vatandaşların gündemindekini yerini korurken, pek çok banka kredi faiz oranlarını güncelledi. Peki konut, ihtiyaç ve taşıt kredi oranlarında son durum ne oldu? İşte banka banka faiz oranları...

Tor Global'den 1.5 milyar TL'lik dev karma proje! Yalova Armutlu'ya konut otel ve villa geliyor!

Tor Global İnşaat ve Yatırım A.Ş. Yalova'da konut, villa ve otel projesi için harekete geçti. Projenin maliyetinin 1.5 milyar TL'yi aşması bekleniyor.

Osmangazi Belediyesi konut, ticaret ve depolama alanı imarlı 9 arsa satıyor!

Bursa İli Osmangazi Belediye Başkanlığı, Bursa Osmangazi'de yer alan 9 adet arsa için satış ihalesi düzenliyor. Söz konusu arsalar konut, ticaret ve depolama alanı imarlı.

Konut siteleri ve binaları elektrik çarptı! Elektrikli araç sahipleri otoparklara şarj yeri talep ediyor!

Günden güne yayılan elektrikli araçlar konut otoparklarında yeni probleme neden oldu. Elektrik araç sahipleri konut siteleri ve binasının otoparkında aracını şarj etmek için yer talep etmeye başladı.

Konut satış ve kiralama ilan platformu sil baştan değişiyor: Elektronik İlan Doğrulama Sistemi kuruluyor!

Konut satış ve kiralama ilan platformunda yeni sistem geliyor. Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, 1 Kasım itibariyle girilen ilanlar için Elektronik İlan Doğrulama Sistemi (EİDS) kuruluyor'' dedi.

Belediye 8 taksitle dört arsa satacak! Konut, ticaret ve akaryakıt istasyonu imarlı arsaları kaçırmayın!

Kayseri İli Kocasinan Belediye Başkanlığı, Kayseri Kocasinan'da yer alan konut, ticaret ve akaryakıt istasyonu imarlı arsaları satışa çıkardı.

Konut satış ve kiralama ilan platformunda yeni dönem! Sahte ilanların önüne geçilecek!

Gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren profesyonellerin tek bir platformda iş yönetimi ve gayrimenkul pazarlaması yapabildikleri teknolojik altyapı RE-OS.com, konut satış ve kiralama ilan platformundaki yeni dönemi açıkladı.

Emlak Konut GYO ve THY'nin Arnavutköy projesi için düğmeye basıldı! 1. Etap 1. Kısım'ın imzaları atıldı!

Emlak Konut GYO ve THY'nin Arnavutköy'de hayata geçireceği projede sözleşme imzalandı. İşte Emlak Konut GYO tarafından yapılan o son dakika açıklaması...

Emlak Konut GYO ve THY'nin Arnavutköy'deki projesinde ruhsatlar alınıyor!

Emlak Konut GYO ve THY'nin Arnavutköy'de hayata geçireceği projede bir son dakika gelişmesi yaşandı. Proje kapsamında 151 Ada 11, 152 Ada 7, 153 Ada 7, 154 Ada 7, 164 Ada 6, 166 Ada 4, 167 Ada 15, 167 Ada 17 ve 168 Ada 5 Parsellere ait Yapı Ruhsatları alındı. 

Avrupa'da konut arz ve talebindeki dengesizlik kira fiyatlarını arttırdı!

Avrupa'da konut arz ve talebindeki dengesizlik kira fiyatlarını arttırdı. Peki Avrupa ülkesinde hangi şehirlerde fiyatlar arttı, ne kadar oldu? İşte detaylar...

Konut Hesabı ve Devlet Katkısına Dair Yönetmelik Haberi

Konut Hesabı ve Devlet Katkısına Dair Yönetmelik

Konut Hesabı ve Devlet Katkısına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılması Hakkında Yönetmelik bugünkü 31088 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ekli "Konut Hesabı ve Devlet Katkısına Dair Yönetmelikte Değişiklik Yapılması Hakkında Yönetmelik"in yürürlüğe konulmasına, 633 sayılı Sosyal Hizmetler Alanında Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin ek 3 üncü maddesi gereğince karar verilmiştir.

2 Nisan 2020

Recep Tayyip ERDOĞAN

CUMHURBAŞKANI


KONUT HESABI VE DEVLET KATKISINA DAİR YÖNETMELİKTE DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA YÖNETMELİK

MADDE 1- 22/2/2016 tarihli ve 2016/8559 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile yürürlüğe konulan Konut Hesabı ve Devlet Katkısına Dair Yönetmeliğe geçici 1 inci maddesinden sonra gelmek üzere aşağıdaki geçici 2 nci madde eklenmiştir.

"GEÇİCİ MADDE 2- (1) Bu maddeyi ihdas eden Yönetmelik değişikliğinin yürürlüğe girdiği tarihten 30.9.2020 tarihine kadar, 6 ncı maddenin dördüncü fıkrasında yer alan düzenli ödeme...