26 / 04 / 2024

konut kredisi artışı

konut kredisi artışı

Ekonomik kriz ve Korona nedeniyle konut kredisi kullanmak barajlanmıştı. Ancak krediler; baraj savaklarını sonuna kadar açınca borçlanma, gürül gürül gidiyor.

Konut kredisi patladı mı?

Konkordatolar, ödenmeyen tüketici kredileri derken sonunda korkulan oldu ve konut kredileri de patlamaya başladı...

Konut kredileri, bireysel kredi türlerine göre daha hızlı artıyor!

TBB konut kredileri ile ilgili araştırma yaptı. Konuyla ilgili değerlendirme yapan TBB Başkanı Aydın, konut kredilerinin diğer bireysel kredi türlerine göre daha hızlı arttığını söyledi.

Konut kredisinde faizler artıyor!

Bankaların son kez değişiklik yaptığı konut kredisi faiz oranlarına göre 10 yıl vadede konut kredi oranları ortalama yüzde 1, 5 yıl vadede ise oran yüzde 0.97 oldu..

Konut kredileri 13-20 Eylül haftasında 222 milyon TL artış gösterdi!

MERKEZ Bankası'nm Haftalık Para ve Banka Bülteni'ne göre 13- 20 Eylül tarihleri arasında toplam konut kredileri bir önceki haftaya göre 222 milyon TL artışla 105 milyar 450 milyon TL'ye yükseldi..

Merkez Bankası'nın faiz artırımı konut kredisi oranlarını yükseltti!

Merkez Bankası nın yaptığı açıklamanın ardından faiz oranlarını arttıran ilk banka Garanti Bankası oldu. Banka standart konut kredisi ve indirimli konut kredisi faiz oranlarını yükseltti.

Konut kredisi kullanımında rekor artış!

Temmuz 2020'de 100 bin kişi ilk defa konut kredisi kullandı. Haziran ayında kamu bankaları tarafından başlatılan düşük faizli konut kredisi kampanyaları, konut kredisi kullanımını artırdı.

Konut kredisi kullanımında bir haftada 6.6 milyar TL'lik artış!

Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank'ın 2 Haziran'da sıfır konutta 12 ay ödemesiz, 15 yıl vade, yüzde 0.64 aylık faiz kampanyasını başlatması konut kredisi kullanımını artırdı. Kredi kullanımında haftalık bazda 6 milyar 590 milyon TL'lik artış yaşandı...

Konut kredisi faizlerinin düşmesi ev fiyatlarını artırdı mı? 

Bankaların konut kredisi faiz oranlarının düşmesi ile konut fiyatları hem sıfır evlerde hem de ikinci el evlerde arttı. En düşük fiyat artışı hangi konut türünde oldu?

Konut kredisi faiz oranları artıyor mu?

Ev almak isteyen vatandaşların kredi faiz oranları araştırmaları Mart ayına girilmesiyle beraber arttı. Vatandaşlar hem doğan yeni ihtiyaçlarını gidermek hem de ev - otomobil gibi hayallerini gerçekleştirmek için bankaların faiz oranlarını merak ediyor. Peki konut kredisi faiz oranları artıyor mu?

Dolardaki artış konut kredisi faizlerini etkiler mi?

Dolar kuru son haftada artışa geçerek 6 TL'nin üzerine çıktı. Peki dolardaki artış konut kredisi faiz oranlarını etkiler mi?

Konut kredisi faizlerindeki artış devam edecek mi?

Son haftaların sürekli faizi yükselen kredisi konut kredisi olarak belirlendi. Peki bankaların konut kredisi faizlerindeki artış devam edecek mi?

VakıfBank’ta konut kredisi faiz oranlarını yükseltti!

Bankaların konut kredisi faiz oranlarının peş peşe arttığı haftada VakıfBank’ta konut kredisi artışlarına dahil oldu. Banka konut kredisi faizlerini 24 puan birden yükseltti…

Konut kredisi faiz oranlarında artış trendi!

İnşaatta kullanılan beton, demir gibi malzeme fiyatlarının artmasıyla birlikte konut kredisi faiz oranları da artış trendine girdi.

Konut kredisi faizlerinde son durum ne 2019?

İçinde bulunduğumuz hafta itibariyle 12 banka konut kredisi faiz artışı uyguladı. Bankaların konut kredisi faiz oranları hızla artarken hafta kapanışında son durum ne oldu?

VakıfBank konut kredisi faizlerini bir kez daha arttırdı!

VakıfBank konut kredisi faiz oranlarında bir kez daha artış uyguladı. Banka salı günü konut kredisi faizlerinde artışa gitmişti...

Konut kredisi faizleri yeniden yüzde 2.75'lere ulaştı!

Bankaların konut kredisi faiz oranlarındaki artış bugünde devam ediyor. Artışlar sonrası en yüksek konut kredisi faiz oranı yeniden yüzde 2.75 seviyesine ulaştı.

VakıfBank konut kredisi faiz oranları arttı!

VakıfBank’ta bugün itibariyle Ziraat Bankası gibi konut kredisi faiz oranlarında artış uyguladı. VakıfBank’ın konut kredisi faiz oranını yüzde 1.45 olarak uyguluyor...

Ziraat Bankası konut kredisi faiz oranları arttı!

Ziraat Bankası Mart başından itibaren uyguladığı indirimli konut kredisi faiz oranlarına son vererek faiz artışına gitti...

konut kredisi artışı Haberi

konut kredisi artışı

Dünya Gazetesi köşe yazarı Şeref Oğuz, bugünkü yazısında ''Gelecek ipotekli kredi ile nereye kadar?'' konusunu kaleme aldı. İşte o yazı...

Ekonomiye dair 2 haber. Önce iyi haber; krediler bollaştı. Sonra kötü haber; ileri tarihe borç biriktiriyoruz. Bu borçları kim ödeyecek? Herkes araba, ev almak istiyor. Ekonomik kriz ve Korona yüzünden talepler barajlanmıştı. Fakat krediler; baraj savaklarını sonuna kadar açınca borçlanma, gürül gürül gidiyor.

Yabancı raporlarında kredilerimizin daha sık dillendirilmesi, başka bir sıkıntı… Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşu S&P, Türk bankacılık sektörüne ilişkin raporu mesela… “Bankaların aktif kalitesinde önemli bozulma bekleniyor. Tahsili gecikmiş alacak oranı; yapılandırmaların da dâhil edildiği bir senaryoda %20 olabilecek.”

Moody’s de benzer uyarıyı yapıyor; “Türkiye’de bankaların kısa vadeli döviz fonlamasına bağımlılıkları, onları piyasaya erişimin sınırlanmasına karşı kırılgan hale getiriyor.” Bu...