29 / 03 / 2024

konut kredisi sözleşmesinde yeni düzenleme

konut kredisi sözleşmesinde yeni düzenleme

Konut kredileri ile ilgili yapılan yeni düzenlemeler 28 Mayıs 2015'te Resmi Gazete'de yayımlandı; 28 Kasım 2015 tarihinde ise yürürlüğe girdi. Peki, yeni düzenleme ile konut kredisi sözleşmesi nasıl olacak?

Konut Finansmanı Sözleşmeleri Yönetmeliğinde Değişiklik!

Konut Finansmanı Sözleşmeleri Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31962 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Kira sözleşmesinde yer alacak şartlar nelerdir?

Kira sözleşmesi, kiracı ve mal sahibinin önem vermesi gereken resmi belgelerden biridir. Peki Kira sözleşmesinde yer alacak şartlar nelerdir?

Ölünceye kadar bakma sözleşmesinde tapu devri ne zaman olur?

Ölünceye Kadar Bakma sözleşmesi imzalamış bakım borçlusu tapu işlemlerinin yapılacağı tarihi merak ediyor. Peki, Ölünceye Kadar Bakma sözleşmesinde tapu devri ne zaman olur?

Yargıtay'dan konut kredisi sözleşmeleri ile ilgili emsal karar!

Yargıtay 3. Hukuk Dairesi konut kredisi kullanan milyonlarca vatandaşı ilgilendiren karar aldı. Banka tarafından konut kredisi sözleşmesinde yer alan ve 284 bin TL ödenmesi koşu yer alan maddenin geçersiz olduğuna hükmedildi.

Kat karşılığı inşaat sözleşmesinde tapu devri!

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi, arsa sahibi ile müteahhit arasında imzalanıyor. Peki kat karşılığı inşaat sözleşmesinde tapu devri nasıl yapılır? İşte tüm merak edilenler...

İnşaat Sözleşmesinde Ceza Koşulu konferansı bugün saat 19.30'da!

İnşaat Sözleşmesinde Ceza Koşulu konferansı bugün saat 19.30'da gerçekleştirilecek.

Kira Sözleşmesinde Alt Kira ve Sözleşmenin Devri konferansı bugün!

Kira Sözleşmesinde Alt Kira ve Sözleşmenin Devri konferansı bugün saat 19:30'da gerçekleştirilecek.

Ön ödemeli konut satış sözleşmelerinde cayma hakkı!

Ön ödemeli konut satış sözleşmelerinde tüketici 14 gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeden ve cezai şart ödemeden ön ödemeli konut satış sözleşmesinden cayma hakkına sahiptir.

12 ay geri ödemesiz konut kredisi sıfır konutta kaldırıldı!

Kamu bankaları tarafından ikinci el konutlar için verilen kredinin faizi yüzde 0,87'ye çıktı. Ayrıca 12 ay geri ödemesiz konut kredisi uygulaması sıfır konuttan kaldırıldı.

Konut finansmanı sözleşmelerinde nelere dikkat edilmeli?

Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar konut kredisi kullanacakları zaman nelere dikkat etmelidirler, kullanılan kredi tahsis ücreti sınırı ne kadar olmalı? İşte detayları...

Değişken Faizli Konut Finansmanı Sözleşmelerinde Referans Faizler Tebliğinde değişiklik! 

Değişken Faizli Konut Finansmanı Sözleşmelerinde Kullanılabilecek Referans Faizler Ve Endekslere Dair Tebliğ (Sayı: 2007/1)’De Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı...

Dövizle kira sözleşmesinde kimler TL'ye geçti?

Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Karara İlişkin Tebliğ'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Resmi Gazete'te yayımlanarak yürürlüğe girdi. Peki dövizle kira sözleşmesinde kimler TL'ye geçti?

Kira sözleşmesinde yapılan 2 değişiklik!

Hükümet tarafından kira sözleşmelerine ilişkin düzenlemeler yapıldı. İşte kira sözleşmesinde yapılan 2 değişiklik..

konut kredisi sözleşmesinde yeni düzenleme Haberi

konut kredisi sözleşmesinde yeni düzenleme

Yeni düzenleme ile konut kredisi sözleşmesi nasıl olacak?

Konut edinmeleri amacıyla tüketicilere kredi kullandırılması, konutların finansal kiralama yoluyla tüketicilere kiralanması, sahip oldukları konutların teminatı altında tüketicilere kredi kullandırılması ve bu kredilerin yeniden finansmanı amacıyla kredi kullandırılmasına yönelik sözleşme, konut kredisi sözleşmesi oluyor.


Bu sözleşmeler ile ilgili yapılan yeni düzenlemeler 28 Mayıs 2015'te Resmi Gazete'de yayımlandı; 28 Kasım 2015 tarihinde ise yürürlüğe girdi.


Peki, yapılan bu yeni düzenleme ile konut kredisi sözleşmesi nasıl olacak?


Konut finansmanı sözleşmesi yazılı olarak kurulmadıkça geçerli olmaz. Geçerli bir sözleşme yapmamış olan konut finansmanı kuruluşu, sonradan sözleşmenin geçersizliğini tüketicinin aleyhine olacak şekilde ileri süremez.


Konut finansmanı sözleşmesinin; en az on iki punto büyüklüğünde, anlaşılabilir bir dilde, açık, sade ve okunabilir bir şekilde düzenlenmesi ve bir örneğinin, kağıt üzerinde veya kalıcı...