24 / 04 / 2024

konut kredisinde hangi sigortalar zorunlu değil

konut kredisinde hangi sigortalar zorunlu değil

Konut kredisi kullanırken, tüketiciye bazı zorunlu olmayan sigortalar da kullandırılıyor. Peki konut kredilerinde zorunlu olmayan sigortalar nelerdir? Konut kredisinde zorunlu olan sigortalar nelerdir? İşte yanıtı..

1,5 milyon TL'lık konut kredisine hangi banka ne kadar taksit yapıyor?

Konut kredisi çekmek için plan yapan vatandaşlar bankaların verdiği son kredi maliyetleri hakkında araştırma yapıyorlar. Buna göre, 1,5 Milyon Türk Lirası konut kredisi hangi bankada kaç Türk Lirası taksitle verilmekte?

İlk evim konut kredisi için başvurular başladı mı? Düşük faizli konut kredisinde son durum!

İlk defa konut sahibi olacaklara düşük faizli konut kredisinde detaylar pek çok kişi tarafından araştırılıyor. 1.20 düşük faizli konut kredisinden hiç konut olmayan kişiler yararlanabilecek. Peki, ilk evim konut kredisi için başvurular başladı mı?

Konut kredisinde ortak tapu yapılabilir mi, nasıl yapılır?

Konut kredisi almak isteyenler Konut kredisinde ortak tapu yapılabilir mi, nasıl yapılır? sorusuna yanıt arıyor. İşte konut kredisine ilişkin merak edilen tüm detaylar...

1.20 faizli konut kredisinde son durum ne? Düşük faizli konut kredisi çıktı mı? 

1.20 faizli konut kredisindeki son durum pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki düşük faizli konut kredisi çıktı mı? 1.20 faizli konut kredisinde son durum ne?

Düşük faizli konut kredisinde ayrıntılar netleşiyor! 1,20 faizli konut kredisi ne zaman açıklanacak?

Ev almak isteyenlerin merakla beklediği düşük faizli konut kredisinde ayrıntılar tek tek belli oluyor. Peki 1,20 faizli konut kredisi ne zaman açıklanacak?

Konut kredisinde faiz oranları baştan aşağı değişti! Hemen bakın!

Konut sahibi olabilmek isteyenler bankaların konut kredilerini yakından takip ediyor. İkinci el ya da sıfır konut sahibi olmak isteyen kişilere umutlandıran haber geldi. Konut kredisinde faiz oranları değişirken kira öder gibi konut sahibi olmak isteyenler için yol açıldı.

5 soruda TOKİ Burdur Sosyal Konut Projesi 2022! Burdur ucuz konut projesinde hangi ilçelerde kaç konut yapılacak?

TOKİ Burdur konut projesi merakla araştırılıyor. İşte Burdur ucuz konut projesinde hangi ilçelerde yapılacak kaç konut sayısı!

5 soruda TOKİ Çankırı Sosyal Konut Projesi 2022! Çankırı ucuz konut projesinde hangi ilçelerde kaç konut yapılacak?

TOKİ Çankırı konut projesi merakla araştırılıyor. İşte Çankırı ucuz konut projesinde hangi ilçelerde yapılacak kaç konut sayısı!

5 soruda TOKİ Denizli Sosyal Konut Projesi 2022! Denizli ucuz konut projesinde hangi ilçelerde kaç konut yapılacak?

TOKİ Denizli konut projesi merakla araştırılıyor. İşte Denizli ucuz konut projesinde hangi ilçelerde yapılacak kaç konut sayısı!

5 soruda TOKİ Erzincan Sosyal Konut Projesi 2022! Erzincan ucuz konut projesinde hangi ilçelerde kaç konut yapılacak

TOKİ Erzincan konut projesi merakla araştırılıyor. İşte Erzincan ucuz konut projesinde hangi ilçelerde yapılacak kaç konut sayısı!

5 soruda TOKİ Eskişehir Sosyal Konut Projesi 2022! Eskişehir ucuz konut projesinde hangi ilçelerde kaç konut yapılacak

TOKİ Eskişehir konut projesi merakla araştırılıyor. İşte Eskişehir ucuz konut projesinde hangi ilçelerde yapılacak kaç konut sayısı!

5 soruda TOKİ Hakkari Sosyal Konut Projesi 2022! Hakkari ucuz konut projesinde hangi ilçelerde kaç konut yapılacak

TOKİ Hakkari konut projesi merakla araştırılıyor. İşte Hakkari ucuz konut projesinde hangi ilçelerde yapılacak kaç konut sayısı!

5 soruda TOKİ Kırklareli Sosyal Konut Projesi 2022! Kırklareli ucuz konut projesinde hangi ilçelerde kaç konut yapılacak

TOKİ Kırklareli konut projesi merakla araştırılıyor. İşte Kırklareli ucuz konut projesinde hangi ilçelerde yapılacak kaç konut sayısı!

konut kredisinde hangi sigortalar zorunlu değil Haberi

konut kredisinde hangi sigortalar zorunlu değil

Konut kredilerinde zorunlu olmayan sigortalar!

Konut kredisi kullanarak ev sahibi olmak isteyen tüketicilerin bazı masrafları karşılaması gerekiyor. Bu masraflar arasında birtakım sigortalar da bulunuyor.


Bu sigortalardan kimisi kanunen zorunlu iken; kimisi ise isteğe bağlı olarak yapılıyor. Peki konut kredilerinde zorunlu olmayan sigortalar nelerdir? Konut kredisinde zorunlu olan sigortalar nelerdir? 


Tapuda alım-satım işlemlerinin yapılabilmesi için zorunlu olan sigorta DASK'tır. Bu sigorta dışındaki sigortalar isteğe bağlıdır.


DASK bina bedeli hesaplaması, Zorunlu Deprem Sigortası Tarife ve Talimatlarına göre hesaplanıyor. Belirlenen sigorta bedeli, tarife fiyatı ile çarpıldığı takdirde DASK fiyatı bulunuyor.


DASK yapı tarzına göre bölge bazında fiyatlar..

* Çelik, betonarme ve karkas yapılar: I. Bölge 2.20; II. Bölge 1.55; III. Bölge 0.83; IV. Bölge 0.55; V. Bölge 0.44


* Yığma kagir yapılar: I. Bölge 3.85; II. Bölge 2.75; III....