19 / 04 / 2024

konut projelerinde sıfır atık zorunlu mu

konut projelerinde sıfır atık zorunlu mu

"İklim Değişikliğiyle Mücadele Toplantısı"nda konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, gelecek dönemde konut projelerinde sıfır atık uygulamasının zorunlu olacağını açıkladı.

Yeni Evim Kampanyası'nda rayiç bedel ve sıfır konut şartları seçenekleri azaltıyor! Ev alacaklar hemen bakın!

Yeni Evim kampanyası kapsamında yer alan bazı şartlar vatandaşları zorluyor. Rayiç bedel ve sıfır konut şartları seçenekleri azaltıyor! Ev alacaklar hemen bakın! 

GYODER, 'Konut Projeleri İçin Pazar Yeri' projesini hayata geçiriyor! Sıfır konutlar öncelikli hale gelecek!

Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği (GYODER), 2023 yılı vizyonunu ve projelerinin detaylarını İstanbul'da bir otelde gerçekleştirdiği toplantı ile duyurdu. GYODER, 'Konut Projeleri İçin Pazar Yeri' projesini hayata geçiriyor! Sıfır konutlar öncelikli hale gelecek!

Sıfır faizli konut kredisi başvuruları başladı! SGK'lı olmak yeterli! İşte faizsiz kredi başvuru şartları...

Milyonlarca kişiye, konut sahibi olabilmeleri için destek verilecek. SGK tarafından faizsiz konut kredisi müjdesi açıklandı. Peki faizsiz konut kredisine nasıl başvurulur? Sıfır faizli konut kredisi nasıl alınır? İşte ev alacakların merak ettiği desteğe ilişkin tüm ayrıntılar...

2020'de sıfır ve ikinci elde toplam 2.5 milyon konut satıldı!

Türkiye'de sıfır konut satışları 2020'de bir önceki yıla göre yüzde 11,2 arttı ve 1 milyon 499 bin 316 olarak gerçekleşti. İkinci el satışlarla birlikte ise 2020'de konut satışı 2,5 milyona ulaştı. 

Sıfır atık uygulaması konut projelerinde zorunlu olacak!

"İklim Değişikliğiyle Mücadele Toplantısı"nda konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, gelecek dönemde konut projelerinde sıfır atık uygulamasının zorunlu olacağını açıkladı.

İkinci el değil sıfır konut satışı desteklenmeli!

2020 yılının pandemi nedeniyle çok zor geçtiğine işaret eden Anadolu iş dünyası temsilcileri, 2021 yılı beklenti ve öngörülerini açıkladı. İMSİAD Başkanı Mustafa Andıç, 2021'de ikinci el değil sıfır konut satışlarının desteklenmesi gerektiğini belirtti.

O ilde sıfır konut fiyatları yüzde 29.5 arttı!

İBB İPA İstanbul İstatistik Ofisi'nin yayınladığı verilere göre, İstanbul’da, Kasım 2020'de, konut satışları, yıllık yüzde 15,1 azaldı. Konut fiyatlarındaki artış ise sıfır konutlarda yüzde 29,5, ikinci el konutlarda yüzde 27,3 olarak gerçekleşti.

Sıfır ve ikinci el evlerde konut kredisi faiz oranı ne kadar oldu?

Konut kredisi faiz oranları yükseldi. Peki sıfır ve ikinci el ev alımlarında kredi faiz oranları ne kadar oldu? İşte bankaların güncel konut kredisi faizleri...

12 ay geri ödemesiz konut kredisi sıfır konutta kaldırıldı!

Kamu bankaları tarafından ikinci el konutlar için verilen kredinin faizi yüzde 0,87'ye çıktı. Ayrıca 12 ay geri ödemesiz konut kredisi uygulaması sıfır konuttan kaldırıldı.

Sıfır konutta düşük faizli konut kredisi nasıl hesaplanır?

Kamu bankaları 4 yeni kredi paketini hayata geçirdi. Pakette en çok merak edilen konut kredisi faizleri oldu. Peki sıfır konutta düşük faizli konut kredisi nasıl hesaplanır? İşte konut kredisi hesaplama...

GYODER'in 'Gayrimenkul Projelerinde Sıfır Atık Uygulamaları' semineri 26 Haziran'da!

GYODER Akademi tarafından düzenlenen Gayrimenkul Projelerinde Sıfır Atık Uygulamaları semineri 26 Haziran'da ZOOM uygulaması üzerinden gerçekleştirilecek...

Sıfır ve ikinci el evlerde konut kredisi faizi ne kadar oldu?

Konut kredisi faiz oranları bir kez daha düştü. Sıfır ve ikinci el ev alımlarında kredi faiz oranları ne kadar oldu?

Sıfır konut alımlarına özel faiz indirimi!

Kamu bankaları sıfır konut alımlarına özel olarak konut kredisi faizlerini yüzde 0.79’a indirmişti. İndirimli faizleri sıfır konuta talebi artırdı mı?

konut projelerinde sıfır atık zorunlu mu Haberi

konut projelerinde sıfır atık zorunlu mu

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, , Beştepe Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen "İklim Değişikliğiyle Mücadele Toplantısı"na katıldı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Kurum burada yaptığı konuşmada iklim değişikliği meselesinin uluslararası kurumların, liderlerin ana gündem maddelerinden biri olduğunu söyledi.

Konuşmasında sıfır atık programının önemine değinen Bakan Kurum, "Bölgesel İklim Değişikliği Eylem Planlarıyla, 7 bölgemiz tüm alanlarda iklim değişikliğine uyumlu hale getirilecek, bu çerçevede akıllı şehir ve sıfır atık uygulamalarını yaygınlaştıracağız. Ülkemizin her yerinde, enerji verimli, iklime duyarlı yeni yerleşim alanları kuracağız. Bu anlamda Toplu Konut İdaresi Başkanlığımız, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde son 18 yılda bir milyon konut üretti. İnşallah bundan sonra yapılacak uygulamalarda gerek Sıfır Atık uygulaması, gerekse yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımında yine Toplu Konut İdaresi projeleri ve kentsel dönüşüm...