25 / 04 / 2024

konut satışı yapı ruhsatı

konut satışı yapı ruhsatı

Tüketicinin korunmasına ilişkin kanun tasarısı Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştı. Yasaya göre "Yapı ruhsatı alınmadan, tüketicilerle ön ödemeli konut satış sözleşmesi yapılamayacak"..

İnşaat şirketleri yapı ruhsatı almadan konut satışı yapamayacak!

Tüketiciyi Koruma Kanunu Tasarısı kapsamında İnşaat şirketleri yapı ruhsatı almadan konut satışı yapamayacak...

Türkiye'de en çok konut satışı yapılan 20 şehir! 

Konut satışlarında son zamanlarda yaşanan sıkıntılı dönemler ve mevcut satışlardaki gerçekleşen rakamlarda düşüş yaşanmaya devam ediyor. Buna göre ülke genelinde yaşanan bu sıkıntılı şartlara rağmen il il konut fiyatları merak konusu. 

Trabzon’da bahçeli konut satılacak!

Trabzon ili, Ortahisar ilçesinde bahçeli kargir konut satışı yapılacak. Açık artırma usulüyle satılacak konut için 5 Aralık’ta ihale düzenlenecek.

Ön Ödemeli Konut Satışları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Ön Ödemeli Konut Satışları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31913 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Bugünkü Resmi Gazete'de yer alan bilgiye göre, Söz konusu yönetmelik 1 Ekim 2022 tarihinde yürürlüğe girecek.

Konut satışları bir senede yüzde 38,8 arttı!

TÜİK rakamlarına göre Nisan ayında Türkiye genelinde 133 bin 58 konut satışı yapıldı! Nisan ayında satılan konut sayısı 2022'nin Mart ayına göre göre yüzde 1 azalırken, bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 38,8 arttı. Peki, TÜİK verilerine göre konut satışları ne oldu? İşte tüm detaylar...

Kalamış Yapı 5 yılda 5 bin konut satışı hedefliyor!

Tüm dünyayı etkisi altına alan pandemiden en çok etkilenen sektörlerin başında inşaat sektörü geliyor. 19 senedir son dönemlerde sık sık gündeme gelen inşaat sektöründe önemli projeler hayata geçiren Kalamış Yapı,  5 yılda 5 bin konut satışı hedefliyor. 

Türkiye’de 2021 yılında 786 milyar TL’lik konut satışı yapıldı!

Türkiye'de 2021'de 1 milyon 491 bin 856 konut satışı yapıldı. Peki en çok satış nerede oldu? Konut satışlarından en yüksek ticaret hacmi hangi ilde elde edildi? İşte ayrıntılar...

Türkiye 2021'deki konut satışıyla Avrupa lideri oldu!

Türkiye'de konut satışlarında 2021'de 1 milyon 492 bin adetle tüm zamanların en yüksek ikinci zirvesine ulaşıldı. Türkiye, bu rakamla Avrupa'da en çok konut satışı yapılan ülke oldu.

LideBir'den yabancılara yapılan konut satışları iptal oldu iddiasına ilişkin açıklama!

Yabancılara yapılan ‘düşük değerli’ değerleme raporlarından dolayı konut satışlarının iptal olduğu ve ülkeye dolar girişinin engellendiğine ilişkin iddialara Lisanslı Değerleme Şirketleri Birliği Derneği (LideBir) tarafından açıklama yapıldı.

Edirne'de Eylül ayında 800 konut satışı yapıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu'ndan açıklanan verilere göre; Eylül ayında Edirne'de 800 konut satışı gerçekleşti. 

İstanbul'da ilk 7 ayda 127 bin konut satıldı!

İstanbul'da Temmuz 2021'de 19 bin konut, ilk 7 ayında ise 127 bin konut satışı yapıldı. İstanbul'da 2021 Haziran itibariyle yeni konut fiyatları bir önceki senenin aynı dönemine göre yüzde 25 arttı.

Manisa'da ilk 6 ayda 2 bin 85 adet konut satıldı!

Manisa'da ilk 6 ay içerisinde 2 bin 85 adet konut satışı yapıldığını dile getiren TÜGEM Manisa İl Başkanı Fahrettin Eryılmaz, kentin konut satışlarında ilk 20 şehir içerisinde yer aldığını belirtti. 

2021 Mayıs'ta 10 bin 560 ipotekli konut satıldı!

TÜİK tarafından açıklanan verilere göre, Mayıs ayı içerisinde 59 bin 166 adet konut satışı yapıldı. Bunun yanı sıra, bu ay içerisinde 10 bin 560  adet ipotekli konut satıldı. İpotekli konut satışlarında ilk sırada İstanbul yer aldı. 

Nisan ayında birinci el konut satışları arttı!

TUİK tarafından 2021 yılı Nisan ayında 95 bin 863 adet konut satışı yapıldı. Açıklanan rakamlara göre; Nisan'da 29 bin 212 adet konut da ilk defa el değiştirdi.

konut satışı yapı ruhsatı Haberi

konut satışı yapı ruhsatı


Bakanlıkça belirlenen büyüklüğün üzerindeki projeler için satıcının ön ödemeli konut satışına başlamadan önce; bina tamamlama sigortası yaptırması veya Bakanlıkça belirlenen diğer teminat veya şartları sağlaması zorunlu olacak. Bina tamamlama sigortası kapsamında sağlanan tazminat, teminat ve benzeri güvenceler, iflas veya tasfiye masasına dahil edilemeyecek, haciz edilemeyecek, üzerlerine ihtiyati tedbir ve ihtiyati haciz konulamayacak. Hükmün uygulamayan satıcılara önce bir aylık süre verilecek. Söz konusu şartların yerine gelirilmemesi halinde satıcıya 500 bin lira ceza verilecek. Aynı uygulama ve yaptırım devre tatil taşınmazları için de geçerli olacak. 


Tüketici, 14 gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin ön ödemeli konut satış sözleşmesinden cayabilecek.


Ön ödemeli konut satışında devir veya teslim süresi sözleşme tarihinden itibaren 36 ayı geçemeyecek.


Ön ödemeli konut satışında, devir veya teslim...