29 / 03 / 2024

konut satışları ekim 2018

konut satışları ekim 2018

2018 yılında gayrimenkul sektörüne gelen vergi teşvikleri meyvesini verdi. Konut satışlarının artmasıyla meydana gelen hareketliliğin yılbaşına kadar devam etmesi bekleniyor.

2018 Ekim'de konut satışları patladı!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından Ekim ayına ait konut satış istatistikleri 21 Kasım'da açıklandı. Açıklanan verilere göre geçtiğimiz ay 2018'in en çok konut satılan ayı oldu. 2018 Ekim'de Türkiye genelinde 146 bin 536 konut satışı yapıldı. 

Amerika'da ikinci el konut satışlarında düşüş yaşanıyor...

National Association of Realtors'a (NAR) göre ikinci el konut satışları Ekim ayında gerilediği kaydedildi. Buna göre; ABD'nin dört büyük bölgesi arasında satışlar Kuzeydoğu, Güney ve Batı'da azalırken, Ortabatı'da ise değişiklik göstermedi. İşte haberin detayları...

Konut kredisindeki yüksek faizler konut satışlarını düşürürken, fiyatlar durağanlaştı!

Ankara Tüm Emlakçılar Meslek Esnaf Odası Başkanı Hakan Akçam, TUİK’in ekim ayı konut satış rakamlarını inceleyerek, konut kredisindeki yüksek faizlerin konut satışlarını düşürdüğünü, fiyatların ise durgunlaştığını açıkladı.

Konut satışlarındaki sert düşüşün nedeni belli oldu!

Türkiye genelinde konut satışları ekim ayında yüzde 8.7 oranında düşüş gösterdi. Peki konut satışları neden düşüyor?

Konut satışları yüzde 8,7 azaldı! 2023 Ekim'de 93 bin 761 konut satıldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre Türkiye genelinde konut satışları Ekim ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 8,7 azaldı ve 93 bin 761 oldu.

Çin'de konut satışları yüzde 3,7 düştü!

Çin Ulusal İstatistik Bürosu tarafından açıklanan verilere göre Çin'de konut satışları olumsuz seyrine devam ediyor. Açıklanan resmi rakamlara göre konut satışları, ocak-ekim döneminde döneminde yüzde 3,7 düşüş gösterdi.

Konut satışlarındaki düşüşün 5 nedeni!

Konut satışlarında Temmuz ayında başlayan gerileme sürüyor. Ekim ayında ülke genelinde satışlar bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 25.3 azaldı ve 102 bin 660 oldu. İşte konut satışlarındaki düşüşün 5 nedeni...

Konut satışları 4 aydır düşüyor! Fiyatlar da düşecek mi? Ev almak isteyenler şimdi bakın!

Türkiye genelinde konut satışları Ekim 2022'de bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 25,3 geriledi ve 102 bin 660 olarak gerçekleşti. Konut satışlarındaki düşüş 4 aydır devam ediyor. Peki ev almak isteyenler ne yapmalı?

Ön Ödemeli Konut Satışları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Ön Ödemeli Konut Satışları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31913 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Bugünkü Resmi Gazete'de yer alan bilgiye göre, Söz konusu yönetmelik 1 Ekim 2022 tarihinde yürürlüğe girecek.

ABD'de bekleyen konut satışları Ekim ayında beklentileri aştı!

Resmi olarak açıklanan rakamlara göre ABD'de bekleyen konut satışları endeksi, Ekim 2021'de aylık bazda yüzde 7,5 arttı.

ABD'de yeni konut satışları Ekim ayında beklentileri karşılayamadı!

Resmi olarak açıklanan rakamlara göre ,ABD'de yeni konut satışları, Ekim 2021'de aylık bazda yüzde 0,4 artışla 742 bine çıkmasına rağmen beklentileri karşılayamadı...

ABD'de 2. el konut satışları Ekim ayında beklentilerin aksine arttı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, ABD'de ikinci el konut satışları Ekim ayında beklentilerin aksine artış gösterdi.

İpotekli konut satışları Ekim 2021'de ne oldu?

TÜİK tarafından açıklanan Ekim 2021 konut satış istatistiklerine göre; konut satışları 147 bin 143 olarak gerçekleşti. Peki ipotekli satışlar ne oldu? İşte ayrıntılar...

Konut satışları 1 milyon barajını aştı!

Resmi olarak açıklanan rakamlara göre, konut satışları Ekim'de bir önceki senenin aynı ayına göre yüzde 14,9 artış gösterdi. AKYAPI Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Dinçel konut satış rakamlarıyla ilgili önemli açıklamalar yaptı.

konut satışları ekim 2018 Haberi

konut satışları ekim 2018

Otomotiv, beyaz eşya, gayrimenkul ve mobilyada gelen vergi teşvikler ve dolar kurundaki gerileme dört sektördeki kan kaybı durdu. Yılbaşına kadar satışlardaki hareketliliğin devam etmesi bekleniyor.

Rekor geldi

Özellikle gayrimenkul sektörüne verilen destekler, satışların rekor seviyede artmasına neden oldu. Buna göre, Türkiye genelinde 2018 yılının ilk 10 ayında toplam 1 milyon 148 bin 747 adet konut el değiştirdi.

Teşvikler meyvesini verdi

Devlet ve özel sektör destekli başlatılan konut kampanyaları, tapu harcının düşürülmesi ve KDV indirimi meyvesini verdi. 2018'in en çok konutu ise Ekim ayında satıldı. Ekim ayında toplam 146 bin 536 konut el değiştirdi. 

Yabancıların konuta ilgisi arttı

Yabancıya konut satışı ise Ekim ayı itibariyle yeni bir rekora imza attı. Ekim ayında mülk alan yabancıya vatandaşlık verilmesi için konulan 1 milyon dolar sınırı 250 bin dolara...