27 / 04 / 2024

Konutta hareketlilik yılbaşına kadar devam edecek!

Konutta hareketlilik yılbaşına kadar devam edecek!

2018 yılında gayrimenkul sektörüne gelen vergi teşvikleri meyvesini verdi. Konut satışlarının artmasıyla meydana gelen hareketliliğin yılbaşına kadar devam etmesi bekleniyor.



Otomotiv, beyaz eşya, gayrimenkul ve mobilyada gelen vergi teşvikler ve dolar kurundaki gerileme dört sektördeki kan kaybı durdu. Yılbaşına kadar satışlardaki hareketliliğin devam etmesi bekleniyor.

Rekor geldi

Özellikle gayrimenkul sektörüne verilen destekler, satışların rekor seviyede artmasına neden oldu. Buna göre, Türkiye genelinde 2018 yılının ilk 10 ayında toplam 1 milyon 148 bin 747 adet konut el değiştirdi.

Teşvikler meyvesini verdi

Devlet ve özel sektör destekli başlatılan konut kampanyaları, tapu harcının düşürülmesi ve KDV indirimi meyvesini verdi. 2018'in en çok konutu ise Ekim ayında satıldı. Ekim ayında toplam 146 bin 536 konut el değiştirdi. 

Yabancıların konuta ilgisi arttı

Yabancıya konut satışı ise Ekim ayı itibariyle yeni bir rekora imza attı. Ekim ayında mülk alan yabancıya vatandaşlık verilmesi için konulan 1 milyon dolar sınırı 250 bin dolara geçildi. Düzenleme kapsamında kurdaki hareketlilikle yabancıların konuta ilgisi arttı. 

Konut  almanın tam zamanı

Konut ve ticari gayrimenkul almanın tam zamanı olduğunu söyleyen sektör temsilcileri gayrimenkulün geleceğinden umutlu. Konut ve ticari gayrimenkullerde bir canlanma başladığını vurgulayan yetkililer, hareketliliğin Aralık ayında daha da artacağını ifade ediyor.

Kredi faizlerinin düşmesi bekleniyor

Konut pazarında yaşanan hareketliliğin devam etmesi için konut kredi faizlerinin de makul oranlara düşürülmesi ve yıl sonuna kadar devam edecek KDV konusunda da kalıcı destek bekliyor. 

Konut kampanyaları ve indirimler meyvesini verdi!
Tapu harcı ve KDV indirimi resmen uzatıldı!
Ekim'de 146 bin 536 konut satıldı!
2018'in ilk 10 ayında 1,1 milyon konut el değiştirdi!

Nuran IŞIK/Emlakkulisi.com


Geri Dön