20 / 04 / 2024

Konut sektöründe büyüme

Konut sektöründe büyüme

Son 3 yıldan bu yana ortalama 1 milyon üzerinde konut satışı yapan gayrimenkul geliştiricileri 2016 yılında olduğu gibi 2017’de de büyümeye devam etti. Vatandaş konutta banka kredisini bıraktı senede geçti.

Konut sektöründe büyüme devam ediyor!

Kavuklar Gayrimenkul Geliştirme Grup Başkanı Metehan Kavuk konut sektörü, kentsel dönüşüm ve yatırım planları hakkında bilgi verdi. Kavuk, konut sektöründe büyümenin hala devam ettiğini söyledi.

2024'te konut politikaları nasıl işleyecek? İşte 8 maddede konut sektöründe 2024 hedefleri...

Konut sektöründe yaşanan arz ve fahiş fiyat sorunu gündemden düşmüyor. 2024'te konut politikalarına ilişkin hedefler belli oldu. İşte 8 maddede o hedefler...

MÜSİAD Genel Başkanı Asmalı 2024'ten umutlu! İnşaat sektöründeki büyüme topyekün genişlemeye işaret ediyor!

MÜSİAD Genel Başkanı Mahmut Asmalı inşaat sektörünün yüzde 8,1 genişlemesinin topyekun bir büyümeye işaret ettiğine dikkati çekti.

Konut sektöründe 2023 yılı nasıl geçti?

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, konut sektöründe 2023 yılının nasıl geçtiğini kaleme aldı? İşte Soner Keleş'in o yazısı...

Değerleme raporları konut sektöründe sihirli değnek etkisi yaratabilir!

Kat Mülkiyeti Kanunu’ndan kaynaklanan anlaşmazlıklar için başlayan arabuluculuk şartını değerlendiren, EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, değerleme raporlarının konut sektöründe sihirli değnek etkisi yaratabileceğini söyledi.

İnşaat sektörü, deprem bölgesinin yaralarını sararak büyüyor!

TÜİK’in açıkladığı 2023 yılı ikinci çeyrek büyüme rakamları ile ilgili önemli açıklamalar yapan Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı M. Erdal Eren deprem bölgesinde başlayan yaraları sarma ve yeniden inşa sürecinin inşaat sektörüne  büyüme olarak yansıdığını söyledi.

Demir fiyatlarına okkalı zam geldi! İnşaat sektöründe tansiyon yükseldi! 9 Haziran 2023 demir fiyat listesi

İnşaat demir fiyatlarına bugün okkalı bir zam geldi. Son zamanlarda peş peşe gelen zamları ardından inşaat sektöründe tansiyon yükseldi. Demir fiyatları resmen fırladı. Demir fiyatları ne kadar oldu? 9 Haziran 2023 demir fiyat listesi.

Konut sektörünü bu yıl neler bekliyor? Satışlar artacak mı? 

Ekonomimcom köşe yazarı H. Bader Arslan, bugünkü köşesinde konut piyasasını kaleme aldı. Peki konut sektörünü bu yıl neler bekliyor? Satışlar artacak mı? İşte ayrıntılar...

İnşaat sektöründe büyük deprem! Demir fiyatları çakıldı! 1 ton demir fiyatı ne kadar? 11 Ocak 2023 demir fiyat listesi

İnşaat sektörüne sevindiren indirim haberleri gelmeye başladı. Bugün demir fiyatlarına indirim geldi. İnşaat sektöründe büyük deprem! Demir fiyatları çakıldı! 1 ton demir fiyatı ne kadar? 11 Ocak 2023 demir fiyat listesi.

Konut sektöründe 2023 nasıl geçecek?

Satış Çözümleri kurucusu, Motto Turkey Yönetim Kurulu üyesi Soner Keleş, 2023 yılında yeni konut üretiminin artması ile birlikte arz talep dengesinin sağlanacağını ve 2.el piyasalarda konut fiyatlarının geri geleceğini söyledi. İşte Soner Keleş'in "Konut sektöründe 2023 nasıl geçecek?" başlıklı o ya

Konut sektöründe stok sorunu! İnşaat firmaları yeni yıla stoksuz giriyor! Ev fiyatları yükselecek mi? 

TÜİK verileri konut üretiminde düşüşe işaret ederken; konut sektöründe stok sorunu gündeme geldi. İnşaat firmaları yeni yıla stoksuz giriyor! Ev fiyatları yükselecek mi? 

Elektrik sektöründe büyük skandal! Milyarlarca lira iade edilecek

Elektrik sektöründe üretici şirketler ve perakendecilerin milyarlarca lira haksız kazanç elde ettikleri bir skandal patlak verdi. EPDK'nın konuyla ilgili çalışması sürürken bu şirketlerin de elde ettikleri kazançları iade edeceği bildirildi.

Düşük faizli konut kredisi ve yabancıya vatandaşlık limitinin yükseltilmesi konut sektörünü nasıl etkiledi?

Gün geçtikçe artan fiyatların, değişen müşteri profilinin üzerine bankaların açıklamış olduğu faiz  oranlarının sonrasında konut sektöründe mülk sahipleri ve müşteriler arasında büyük bir sorun oluştu. Mülk sahiplerinin yüksek beklentileri nedeni ile alıcılar konut almaktan vazgeçiyor.

Konut sektöründe kritik gün! Bakan Nebati sektör temsilcileriyle görüşecek!

Konut sektöründe kritik gün yarın. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, sektörün temsilcileriyle bir araya gelerek görüşmeler yapacak...

Konut sektöründe büyüme Haberi

Konut sektöründe büyüme

Son 3 yıldan bu yana ortalama 1 milyon üzerinde konut satışı yapan gayrimenkul geliştiricileri 2016 yılında olduğu gibi 2017’de de büyümesini sürdürdü. Gayrimenkul sektörü 2016 yılı sonunda, toplam 1 milyon 341 bin 453 adet konut satışı ile 2015 rakamlarının aşmıştı. Konut satışları bu yılın ilk çeyreğinde artmaya devam etti. 2017’nin ilk üç ayında satışlar yüzde 7 artarak 325 bin konuta gelirken, yıl sonunda ise bu oranın 1.5 milyona çıkması, büyümenin ise yüzde 5-6 arasında olması hedefleniyor. 


Yabancı yatırımcının henüz istenilen seviyede gelmediği pazarda bu hareketliliği sağlayan ise Emlak Konut GYO ve GYODER’in başlattığı uzun vadeli ve düşük faizli kampanyalar ile devletin konut piyasasına yönelik olumlu yönde etki eden bazı düzenleme ve teşvikler de, alım satımlarda hareketliliğe yol açtı. Bilindiği gibi...