25 / 04 / 2024

konut stok sorunu nasıl ortadan kalkar

konut stok sorunu nasıl ortadan kalkar

Fikirturucom köşe yazarlarından Osman Balaban bugünkü köşe yazısında konut Türkiye'deki konut stoku ve çözümlerini kaleme aldı.

Artık kimse 20. katta oturmaktan, site aidatı ödemekten memnun değil! Vatandaşlardan konut sorunu yorumları!

Kripto fenomeni Murat Ali Calman, X sosyal medya hesabından konut sorunu ile ilgili açıklamalarda bulundu. İşte o açıklama ve vatandaşlardan gelen tepkiler...

Almanya'da ev sahipliği oranı düştü, altın alımları azaldı! Zengin ülkenin fakir halkı Almanlar paraları ne yapıyor?

Almanya'da konut krizi sorunu büyüyor. Konut ve kira fiyatlarının yüksek seviyelere ulaştığı Almanya'daki halkın ev sahipliği azalırken, altın gibi kıymetli varlıkların da alımlarında gerileme oldu. Peki Almanlar paraları ne yapıyor? 

İYİ Partili Salih Karabacak'tan konut ve kira sorunu için çözüm önerisi!

İYİ Partili Salih Karabacak yaptığı açıklamada konut ve kira sorunu için çözümü sosyal konutlar yapmak olduğunu söyledi. Karabacak ayrıca çözüm önerisini de paylaştı. İşte konu ile ilgili detaylar...

Giderek artan konut krizi sorunu insanı krize neden oluyor! Konut sahibi olmak isteyenlerin sayısı gittikçe azalıyor

Şehir Plancısı ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Yardımcısı Dr. Buğra Gökçe'nin son araştırmasına göre,  konut fiyatlarındaki kriz milyonların dikkatini çekerken, büyük tehlikeye de işaret ediyor.

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gökce: ‘Konut sorunu, büyük bir krize dönüşmek üzere’

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı ve şehir plancısı Dr. Buğra Gökce, X hesabından konut satışlarının düşmesine karşın fiyatların ve kredilerin artışına dikkat çekti. Gökce, "Yaşadığımız konut sorunu, büyük bir dönüşmek üzere" dedi.

100 metrekarelik ortalama bir konut alabilmek için kaç asgari ücret gerekiyor?

Fahiş konut fiyatları ile beraber konuta erişim sorunu da sık sık gündem oluyor. ortalama konuta erişim Aralık 2022’de 27 yıllık asgari ücrete kadar yükselmişti, şu an 20 yıl olan çarpan için uzun dönem ortalama 15 sene. İşte ayrıntılar...

Kiralık konut arzı artacak, kira fiyatları düşecek: ‘Günübirlik’ sorunu haftaya Genel Kurul’da!

Kiralık konut arzının yükseltilmesi için hayata geçirilmesi planlanan “günübirlik kiralık evler” düzenlemesinin haftaya Genel Kurul’da görüşülmesi bekleniyor.

İstanbul'da ortalama ev kirası yıl sonunda 20 bin TL olacak: Emlak ilanlarına uygulanan cezalar konut sorununu çözer mi?

Konut fiyatlarındaki yükseliş tüm hızıyla sürerken, emlak ilanları için denetimler sıklaştı. Peki konut fiyatları düşecek mi? Konut sorunu nasıl çözülür? İşte sektör temsilcilerinin değerlendirmeleri...

Adalar’da satılık konutlardaki stok artış oranı yüzde 136 oldu!

İstanbul Adalar'da 2023 yılı başından beri satılık konutlardaki stok artış oranı yüzde 136 şeklinde ölçülürken, son bir sene içinde satılık konut fiyat artışı yüzde 75 olurken, ortalama konut fiyatı da 6 milyon 547 bin 266 Türk Lirası şeklinde oldu.

Konut sektöründe finansman sorunu: Yeni konut projeleri rafta kaldı!

Fahiş fiyat artışlarına ve konut sorununa çözüm olması beklenen yeni projelerin ruhsat başvurularında seçim sonrası hareketlenme yaşandı. Fakat kredilere erişim zorluğu sebebiyle alınan inşaat ruhsatları çekmecede beklemeye başladı. İşte ayrıntılar...

Konut tercihleri Z kuşağı ile değişiyor! Z Kuşağının mekana olan bağımlılığı bitiyor mu? 

Konut tercihleri değişirken, kiralık konut piyasasında da arz sorunu devam ediyor. Peki konut tercihleri nasıl değişti? Z Kuşağının mekana olan bağımlılığı bitiyor mu? 

İstanbul'daki konut kiraları 4 yılda yüzde 707 yükseldi: Konut sorunu nasıl çözülür? 

CHP İstanbul Milletvekili Suat Özçağdaş, barınma krizinin İstanbul başta olacak şekilde tüm kentlerde etkili olduğuna dikkat çekerek, İstanbul'daki konut kiralarının 4 yılda yüzde 707 yükseldiğini belirtti. Peki konut sorunu nasıl çözülür?

İstanbul'da 6,4 milyon konutun 153 bini hayalet ev! Boş ev sorunu nasıl çözülebilir? 

Konut sorunu gün geçtikçe derinleşirken, hayalet evler de sık sık gündem oluyor. Hayalet evler, kkonutta arz talep dengesizliği ve kira sorununun nedenlerinden biri. Peki boş ev sorunu nasıl çözülebilir? 

konut stok sorunu nasıl ortadan kalkar Haberi

konut stok sorunu nasıl ortadan kalkar

Fikirturucom köşe yazarlarından Osman Balaban, bugün kaleme aldığı "Konut bolluğunda barınma sorunu" başlıklı yazısında Türkiye'deki konut stoğuna karşı çözümleri kaleme aldı. "Yaşamakta olduğumuz sorun, basit bir biçimde arz ve talep arasındaki dengesizlikle açıklanabilir mi? Konut fiyatlarının artmasındaki üç ana neden ne? Spekülatif konut piyasası yerine nasıl bir konut politikası uygulanmalı?" diyerek yazısına başlayan Balaban devamında şunları kaleme aldı...

Pandeminin ülkemiz özelindeki etkilerinden birisi de konut fiyatları ile kiralarındaki astronomik artışlar oldu. 2020 yılının ilk aylarından beri, özellikle büyük kentlerde, konut fiyatlarında ortalama yüzde 50-60 dolayında, kiralarda ise yer yer yüzde 100’lere varan artışlar yaşandı.

Merkez Bankasının son yayınlanan konut fiyat endeksi çalışmasına göre, ülke genelinde konut fiyatlarında 2021 yılı Temmuz ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 31...