19 / 04 / 2024

konut talebinde son durum

konut talebinde son durum

Türkiye'de konuta olan talebin artmaya devam ettiğini dile getiren Torkam Holding İcra Kurulu Başkanı Mahmut Dereli, artan emtia fiyatları nedeniyle fiyatların da yükseldiğini dile getirdi.

Konut talebi balon riskini engelliyor!

Konut firmaları konut arzını her sene artırıyor. Arz talebi aştığında sektörde balon oluşmaya başlıyor. Nüfus artışı, evlenmeler, boşanmalar ve küçülen aile yapısı sebebiyle konuta talebin canlı kalması, konut piyasasında balon oluşmasını engelliyor.

Emre Erol: Konutta talep artmaya başladı!

Gayrimenkul danışmanlık şirketi Keller Williams Türkiye’nin Ülke Direktörü Emre Erol, konut satışlarının arttığını vurguladı ve “Bu trendin sene sonuna dek devam edeceği görüşündeyiz.

Konut fiyatları son 2 yılda yüzde 600 arttı! Şimdi düşüş bekleniyor mu?

Konut fiyatlarının düşüp düşmeyeceği merak ediliyor. Peki son 2 yılda yüzde 600 artan konut fiyatları hangi şartlarda düşer? İşte ayrıntılar...

Değerli konut vergisinde son tarih 20 Şubat! Değerli konut vergisi nasıl, nereye ve kim tarafından beyan edilir?

Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, 2024 yılına ilişkin değerli konut vergisinin beyanı için son gün 20 Şubat Salı günü iken, ilk taksit ödemelerinin 29 Şubat’ta yapılacağını belirtti.

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları son bir yılın zirvesinde!

Birleşik Krallık'ta konut fiyatları ocak ayında yüzde 2,5 yükselişe geçti. Son bir yılda en büyük konut artışı yaşandı. 

İstanbul'da konut fiyatları son 5 yılda 10 kat arttı!

Türkiye'de konut fiyatlarındaki artış devam ediyor. İstanbul’da konut birim metrekare fiyatını Ekin ayında 41,766 TL olurken kentte son 5 yılda konut fiyatları yaklaşık 10 kat arttı.

Self İstanbul projesiyle 609 konut geliyor! Son etap teslimleri baharda! 

Self İstanbul'un son etabında teslimler 2024'ün bahar aylarında yapılacak. Peki projede hangi konut tipleri var? İşte proje ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

Düşük faizli konut kredisinde son durum ne? 1.20 faizli konut kredisi  kimlere verilecek?

Düşük faizli konut kredisindeki son durum ev sahibi olmak isteyenler tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki 1.20 faizli konut kredisi kimlere verilecek?

1.20 faizli konut kredisinde son durum ne? Düşük faizli konut kredisi çıktı mı? 

1.20 faizli konut kredisindeki son durum pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki düşük faizli konut kredisi çıktı mı? 1.20 faizli konut kredisinde son durum ne?

1.20 faizli konut kredisinde son dakika! İlk kez ev alacaklara düşük faizli kredi ne zaman verilecek? 

1.20 faizli konut kredisindeki son dakika gelişmeleri pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki ilk kez ev alacaklara düşük faizli kredi ne zaman verilecek? 

Değerli konut vergisinde son dakika! AYM'de 10 yıl için kararını verdi! Ev sahipleri aman dikkat!

Değerli konut vergisi kapsamında, Anayasa Mahkemesi, biri bugün, diğeri ise 12 Eylül 2023'de yayımlanan iki karar bulunuyor. İşte değerli konut vergisindeki son durum...

TOKİ İstanbul projesi için tarih belli oldu! TOKİ'den yeni konut bekleyenlere son dakika müjdesi!

Yatırımlarına son sürat devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Esenler projesinin ihalesini 12 Eylül 2022 tarihinde gerçekleştirecek.

TOKİ 1 Eylül'de düğmeye basıyor! Milyonlarca dar gelirliye son dakika müjdesi! Bu illere tam 4.800 yeni konut geliyor!

Yeni konut projelerine son sürat devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı 4 ildeki 4 bin 800 yeni konut için düğmeye bastı. İşte detaylar...

TOKİ'den ucuz konut bekleyenlere son dakika müjdesi! 81 ildeki dar gelirliler dikkat! Hemen il il proje listesine bakın!

Yatırımlarını son sürat sürdüren Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın 81 şehirde inşa edeceği projeler için geri sayım başladı. Söz konusu projeler için yüzde 10 peşinat ve 180-240 ay vade imkanı sağlanacak.

Ucuz konut kredisinde son dakika gelişmesi! 0.89 ve 0.99 faizli konut kredisi şartları neler?

Ucuz konut kredisinde son dakika gelişmesi yaşandı. Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın Twitter hesabından Konut Finansman Projesi'nin ayrıntılarıyla ilgili açıklama yapıldı. Peki 0.89 ve 0.99 faizli konut kredisi şartları neler? İşte ayrıntılar...

konut talebinde son durum Haberi

konut talebinde son durum

Yaz sezonuna ve yüksek faiz oranlarına rağmen Türkiye'de konut talebine artışın olduğunu söyleyen Torkam İcra Kurulu Başkanı Mahmut Dereli, "Türkiye'de her yıl 100 milyar dolarlık bir satış potansiyeli var. Ama asıl büyük talep 500 bin TL'nin altındaki sosyal konutlara" dedi. Akşam'dan Şenay Büyükköşdere'nin haberine göre; Dereli artan maliyetlerle birlikte İstanbul'da minimum metrekare fiyatının 7 bin TL'ye geldiğini ifade etti. İşte Dereli'nin konut sektörüne yönelik açıklamaları...

1.Gayrimenkul sektöründe yatırımların azaldığı bir dönem geçirdik. Siz Torkam olarak pandemi döneminde neler yaptınız?

Bizim faaliyetlerimizin ağırlık noktasını inşaat ve gayrimenkul oluşturuyor. 2020 senesinde pandemiye girdiğimizde Türkiye'de gayrimenkul yatırımlarımız sürüyordu. 3 tane projemiz vardı. Alışık olmadığımız, nasıl davranacağımızı bilmediğimiz bir döneme girdik ama buna hızla adapte olduk, şantiyelerimizi kapatmadık. 2020'den bugüne geldiğimizde...