28 / 03 / 2024

Konut Tasarruf Hesabı

Konut Tasarruf Hesabı

Emlak Müşavirleri Derneği Başkan Yardımcısı İsa Özdemir, 26 Ağustos 2016 tarihinde itibaren başlayan devletin vatandaşa 15 bin TL'ye kadar destek vereceği 'Konut Tasarruf Hesabı' uygulamasını değerlendirdi.

2.3 milyon TL'ye ev alacakların aylık ödemesi 21.790 TL! Artık hesaplar 'Kiracı yarısını öder' diyerek yapılıyor!

Konut fiyatlarının ve konut kredisi faizlerinin düşüp düşmeyeceği milyonlarca kişinin merak ettiği durumlardan. Peki şu an krediyle ev almak mantıklı mı? Vatandaşlar neler dedi? İşte konut kredisi hesabı ve vatandaşların yorumları... 

TÜİK’in enflasyon hesabı faizsiz konut kredisini yuttu!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın hayatını kaybeden asker aileleri için sağladığı faizsiz kredi miktarını TÜİK’in enflasyon hesabı yuttu...

1.20 faizli konut kredisi taksit planı! Kredi tutarı 180 ay vadeyle ne kadar oluyor?

1.20 faizli konut kredisi hesaplama ekranı için araştırmalar hız kazandı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, düşük faizli konut kredisi kampanyası konusunda müjdeyi verdi. Müracaat tarihi için ise öngörüler ortaya çıkmaya başladı. Peki, 1.20 faizli konut kredisi hesabı nasıl yapılır? İşte detaylar...

İşte paranızla daha yüksek faiz kazanmanın yolları

Yüksek getirili bir tasarruf hesabına nakit yatırmak, bir banka ikramiyesinden yararlanmak ve bir mevduat sertifikası (CD) hesabı açmak denenmiş ve gerçek faiz kazanma yollarıdır ancak dikkate alınması gereken başka tasarruf seçenekleri de vardır.

Tasarruf finansman sektörü konut satışlarında ‘baraj’ engeline takılıyor!

Yaklaşık 2 yıl önce BDDK denetimine giren tasarruf finansman sektörü konut satışlarının yüzde 15’ini finanse ediyor. Sistemde en fazla 1 milyon liralık tasarruf imkanının verildiğini belirten sektör yetkilileri, bu rakamın güncellenerek 10 milyon liraya çıkarılmasını talep ediyor.

Apple, kart müşterilerine tasarruf mevduatı hesabı sundu!

Apple, ABD'de faaliyet gösteren bir teknoloji şirketi olarak Goldman Sachs ile birlikte çalışarak, kart müşterilerine tasarruf mevduatı hesabı açma seçeneği sunmaya başladı.

580 milyar TL deprem vergisi toplanmış! Bu paralar ile kaç konut yapılabilir? İşte senelerdir toplanan paranın hesabı!

Büyük depremin ardından 1999 yılından itibaren uygulanan deprem vergisi gündeme geldi. Bu altı kalemlik vergilerin 5'i kaldırılsa da 1 tanesi hala vatandaştan tahsil ediliyor. Deprem vergisi ile kaç konut yapılabilir? İşte senelerdir toplanan paranın hesabı!

Devlet destekli konut hesabı nasıl açılır? Konut kredisi onaylandıktan sonra ne yapılması gerekiyor?

Devlet destekli konut hesabına dair pek çok soru sormaktadır. Onlardan biri de Devlet destekli konut hesabı nasıl açılır? Olmaktadır. İşte bu konuya dair detaylar!

Apple'dan yeni hamle! Şimdi bankalar düşünsün!

Apple, Apple Card hizmetine ekleyeceği yeni özellikle bankalaşma yoluna gidiyor. Şirket, artık tasarruf hesabı açılmasına izin verecek.

BES sahiplerine konut müjdesi geldi! BES'te yeni dönem şimdi başlıyor! Konut BES hesabı nedir?

Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanı Atilla Benli yaptığı açıklamada Konut BES ve Yuvam BES müjdesi geldi. İşte konu ile ilgili merak edilen detaylar...

Konut hesabına yeni düzenleme geliyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onay verilen "2022 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı" Resmi Gazete'de yayımlandı. Programda konut hesabının revize edilerek daha cazip hale getirilmesine de yer verildi.

Katkılı konut hesabından kimler yararlanabilir? 

Ev sahibi olmak isteyen vatandaşlara devlet tarafından verilen katkılı konut hesabının başvuru şartlarını araştırmaya devam ediyor. Peki katkılı konut hesabı başvuru şartları neler? İşte detaylar... 

Tasarruf finansmanı düzenlemesi konut sektörünü nasıl etkiledi?

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tasarruf finansmanından yapılan düzenleme ile konut sektöründe yeni düzenlemeler yapıldı. Bu düzenleme ile 29 şirket için tasfiye kararı verildi. 

Konut Tasarruf Hesabı Haberi

Konut Tasarruf Hesabı

Devletin konut tasarruf hesabıyla vatandaşa 15 bin TL'ye kadar vereceği destek, 26 Ağustos 2016 tarihi İtibariyle uygulamaya girdi. Emlak Müşavirleri Derneği Başkan Yardımcısı İsa Özdemir konuya İlişkin yaptığı değerlendirmede, uygulamanın devletin vereceği desteğin konut fiyatının yüzde 20'si olarak algılandığını, oysa uygulamaya göre devletin vatandaşa birikiminin yüzde 20'si kadar destek vereceği ve bunun da 15 bin TL'yi geçmeyeceği açıklamasını yaptı. 



Emlak Müşavirleri Derneği Başkan Yardımcısı İsa Özdemir, 26 Ağustos 2016 tarihinde itibaren başlayan devletin vatandaşa 15 bin TL'ye kadar destek vereceği 'Konut Tasarruf Hesabı' uygulamasını değerlendirdi. Özdemir, emlakçılar ve inşaat sektörünün hareketlenmesi açısından baktığı uygulamayı eksikliklere rağmen olumlu bulduklarını açıkladı. 


"UYGULAYAMAYI OLUMLU KARŞILIYORUZ" 


Devletin vatandaşın ev sahibi olması için 15 bin TL teşvikte bulunmasını olumlu karşıladıklarım söyleyen Özdemir, "Uygulamada yanlışlık olduğunu düşünüyoruz. Bize...