23 / 04 / 2024

Konut tasarrufu

Konut tasarrufu

İZODER Başkanı Levent Pelesen, "Ülke olarak enerji ihtiyacımızın yüzde 75’ini ithal etmemize rağmen konutlarımızda, ısıtma ve soğutma amaçlı kullandığımız enerjinin yarısını israf ediyoruz. Oysa konutlarda gerçek tasarruf yalıtımla başlar" dedi...

İkinci konut veya arsa sahipliği hane tasarrufunu etkiler mi?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (MB), yayımladığı “Türkiye’de Hane halkı Tasarruflarının Belirleyicileri” başlıklı makaleye göre hanede kadının çalışması ve konut sahipliği tasarruf olumlu yönde etkilerken, ikinci konut ve arsa sahipliği tasarrufu azaltıyor. 

Ziraat Bankası Yeşil Ev Konut Kredisi kampanyası!

Ziraat Bankası enerji tasarrufu bulunan konutlar için yüzde 0.99’dan başlayan faiz oranları ile avantajlı Yeşil Ev Konut Kredisi ürünü kullandırıyor.

Dar gelirliler için metrekareyle konut satın alma dönemi!

İnşaat sektöründe, metrekare bazında satışla, tasarrufu az ve dar gelirli vatandaşın konut sahibi olmasının önünü açan gayrimenkul sertifikası, firmaları da banka kredilerinden kurtarıyor.

11 maddede sitelerde enerji tasarrufu!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için " 11 maddede sitelerde enerji tasarrufu " konusunu ele aldı. İşte, Nihat Dönmez'in yazısı...

Konut kredisi eş muvafakatname örneği!

Aile konutu üzerinde hak sahibi eşin konutla ilgili tasarrufu geçerliliği diğer eşin rızasına bağlanıyor. Bu hususla ilgili hükümlere Türk Medeni Kanunu'nda yer veriliyor. İşte, konut kredisi eş muvafakatname örneği!

Konut edinme teşvik sistemi sektöre zarar verebilir!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu ( İMKON ) Başkanı Tahir Tellioğlu, tasarrufu teşvik etmek amacıyla hükümet tarafından açıklanan konut edinme teşvik sisteminin hiçbir faydasının olmayacağını söyledi.

Konut edinme teşvik sistemi sektöre zarar verecek!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Başkanı Tahir Tellioğlu, tasarrufu teşvik etmek amacıyla hükümet tarafından açıklanan konut edinme teşvik sisteminin hiçbir faydasının olmayacağını söyledi.

Konut teşviği tasarrufu artırır satışı etkilemez!

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun açıkladığı ilk kez ev alacaklara teşvik verilmesinin aynntıları netleşmeye başladı. Hükümetin hazırladığı tasarıya göre, ilk kez konut alacak vatandaşlara destek olunacak..

Dar gelirlilere konut alımlarında destek verilecek!

Uzun vadeli tasarrufu teşvik etmek için, eğitim ve evlilik gibi alanlarda kullanılmak üzere özel mekanizmalar kurulacak. BES'e katılım otomatik olacak. Dar gelirliye konut desteği verilecek..

One Tower Ankara 50 yılda 50 bin ağaca bedel enerji tasarrufu sağlayacak!

Başkent’in zirvesi olarak bilinen tamamlandığında Ankara’nın en yüksek konut kulesi olacak One Tower Kule Konut ve AVM projesi, sunduğu çevresel çözümler sayesinde 50 yılda 50 bin ağaca bedel enerji tasarrufu sağlayacak.

Gürsel Öngören: Yeşil binalar 10 yılda 25 milyar dolar enerji tasarrufu sağlar!

Kentsel Dönüşüm ve Hukuk Platformu Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Gürsel Öngören "Yeşil bina sertifikası konut yapımında zorunlu tutulursa 10 yılda en az 25 milyar dolar enerji tasarrufu elde edilir" dedi.

Besa Nova Evleri, enerji tasarrufu sağlıyor!

Besa Nova Evleri, enerji tasarrufu sağlıyor. Çatılara yerleştirilen güneş panelleri sayesinde ısınma ve sıcak su ihtiyacının bir kısmının sağlandığı projede, konut giderlerinde yüzde 10-40 arasında kazanç sağlanıyor.

Yapı tasarrufu sandığı ile konut sahibi olunacak!

Vatandaşın ev sahibi olması kolaylaşıyor. Avrupa'daki 'yapı tasarrufu sandığı' modeli geliyor. Sistem ile vatandaşlar alacağı evin peşinatını biriktirmiş olacak...

Konut tasarrufu Haberi

Konut tasarrufu

İZODER Başkanı Levent Pelesen, kışın binalarda ısınma giderlerinin son doğalgaz zamlarının etkisiyle daha da artacağını söyledi. Pelesen, kışı hem sağlıklı ve konforlu bir ortamda geçirmek hem de enerji tüketimini yarı yarıya düşürmek için binaların ‘ısı yalıtımı’ ile donatılması gerektiğini söyledi. Pelesen, "Enerjimizi boşa harcamadan, güvenli ve konforlu yapılarda yaşamak, aynı zamanda kullandığımız enerjide yüzde 50’ye varan oranda tasarruf yapmak istiyorsak, binalarımızı ısı yalıtımı ile koruma altına almamız şart" dedi. 

Pelesen sözlerine şu şekile devam etti; "Yeni Ekonomi Programı’nın temel konularından biri tasarruf. Son kullanıcı için büyük önem arz eden ısı yalıtımı da, binalarda enerji verimliliği sağlayarak ülke ekonomisini de direkt etkiliyor. Ülke olarak binalarda kullandığımız enerji miktarı, toplam tükettiğimiz enerjinin çok önemli bir kısmına yaklaşık olarak yüzde 40’ına ulaşmış, hatta...