29 / 03 / 2024

Konut kredisi eş muvafakatname örneği!

Konut kredisi eş muvafakatname örneği!

Aile konutu üzerinde hak sahibi eşin konutla ilgili tasarrufu geçerliliği diğer eşin rızasına bağlanıyor. Bu hususla ilgili hükümlere Türk Medeni Kanunu'nda yer veriliyor. İşte, konut kredisi eş muvafakatname örneği!



Konut kredisi eş muvafakatname örneği!

Aile konutu üzerinde hak sahibi eşin konutla ilgili tasarrufu geçerliliği diğer eşin rızasına bağlanıyor. Diğer eşin rızası olmadan, aile konutu ile ilgili kira sözleşmesini feshedemiyor, aile konutunu devredemiyor veya aile konutu üzerindeki hakları sınırlayamıyor. 


Rızayı sağlayamayan veya haklı bir sebep olmadan kendisine rıza verilmeyen eş, hâkimin müdahalesini isteyebiliyor. Aile konutu olarak özgülenen taşınmaz malın maliki olmayan eş, tapu kütüğüne konutla ilgili gerekli şerhin verilmesini isteyebiliyor. 


Medeni Kanunu kapsamında yer alan esaslara göre tapuda aile konutu şerhi konulan bir ev üzerinde eşlerden biri, diğer eşinin izni olmadan konut kredisi kullanamıyor. İşte, konut kredisi eş muvafakatname örneği!


Eş muvafakatname örneği!


...........  ...........    Bankası A.Ş.

………………………..Şubesi

Eşim ……………………………….’ın Bankanız ile ………………………(“Borçlu”) arasında …………………. tarihinde akdedilecek olan/akdedilen …………………………….. TL/USD/EURO (Yazıyla …………………………………TL/USD/EURO) tutarlı …………………………….. Kredi Sözleşmesi (“Sözleşme”)’ne azami ……………………. TL/USD/EURO (Yazıyla ……………………………………TL/USD/EURO)’ya kadar kefil olmasına, Sözleşmeyi müteselsil kefil olarak imzalamasına, işbu kefaletin, belirtilen limit dahilinde kullandırılan herhangi bir kredinin kapatılması ile kapatılan kredi tutarı kadar açılacak limit tahtında kullandırılacak yeni krediler için de geçerli olmasına muvafakat ettiğimi beyan ve kabul ederim.


Muvafakat Edenin Adı – Soyadı :

İmzası : :



Yeni Medeni Kanunda eş muvafakatnamesi!



Öznur YASLI/Emlakkulisi.com



Geri Dön