26 / 04 / 2024

konutlarda kira vergisi 2019

konutlarda kira vergisi 2019

Kurtulus Partners Vergi Uzmanı Mustafa Bey, Emlakkulisi.com okurları için "2 soruda ailenizin kullandığı konutlarda kira vergisi"nin detaylarını kaleme aldı...

Kiraya yüzde 25 sınırı bitince ne olacak? Ev sahibi geçen yıl yapamadığı zammı isteyebilir mi?

Konutlarda kira artışlarına yönelik getirilen yüzde 25'lik sınırlama düzenlemesinde sona yaklaşılmasıyla, 1 Temmuz'dan sonra kiraların ne olacağı merak konusu oldu. Peki ev sahipleri ne kadar zam yapabilecek? İşte ayrıntılar...

Konut kiralarındaki yüzde 25 sınırı ev sahibi ve kiracıyı karşı karşıya getirdi!

Konutlarda kira artışında yüzde 25 sınırı kiracılar ve ev sahipleri arasında yeni sorunlara neden olmaya başladı. Bazı ev sahiplerinin yüzde 25 sınırına uymadığı ortaya çıktı. 

Bakan Kurum açıkladı! Kira artışlarıyla ilgili flaş hamle

Bakan Kurum, konutlarda kira artışını yüzde 25 ile sınırlayan ve 1 Temmuz'da sona erecek olan düzenlemeyi uzatacaklarını duyurdu. İşte tüm detaylar...

Kiralar yeniden uçtu, İstanbul’da en yüksek kira artışı lüks semtlerde değil, bu iki ilçede oldu!

Türkiye’de kira artışları yeniden hızlandı. Kiralık konutlarda metrekare başına yıllık fiyat artışının yüzde 172,9’a yükseldiği, kiralık konutta ilan metrekare fiyatının ise 71 TL’ye çıktığı bildirildi.

Kiralara yapılan fahiş zamlar ev sahiplerinin başına bela oldu! Tahsilat yapmak giderek zorlaşıyor…

Yüksek bedelle fahiş zam yapan ev sahipleri kirasını temin edemiyor. Ev sahiplerinin, değerinin üzerinde fiyatla kiraladığı konut ve dükkanlar periyodik olarak getiri sağlayamayabiliyor. Son aylarda özellikle yabancılara kiralanan konutlarda kira tahsilatları yapılamaz duruma geldi.

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken: İş yeri kira artışlarında üst sınır getirilmesi gerek!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Astronomik kira artışlarına çözüm için konutlarda yapılan yüzde 25’lik sınırlamanın iş yerlerine de getirilmesi gerekiyor." dedi.

İstanbul’da ilçe ilçe kiralık daire fiyatları!

Son zamanlarda peş peşe yaşanan depremler kiralara da yansıdı. İstanbul'da olası depremin beklenmesi ise yeni konutlarda kira artışına neden oldu. İşte İstanbul'da kira fiyatları...

2 soruda ailenizin kullandığı konutlarda kira vergisi!

Kurtulus Partners Vergi Uzmanı Mustafa Bey, Emlakkulisi.com okurları için "2 soruda ailenizin kullandığı konutlarda kira vergisi"nin detaylarını kaleme aldı...

Lüks konutlarda kira geri dönüş süresi ortalamanın üzerinde!

Bursa Haber Gazetesi köşe yazarı Ömer Küçükkaya bugünkü yazısında il il amortisman sürelerini değerlendirdi. İşte o haber...

Kamu konutları kira bedelleri 2017!

2017 yılı kamu konutları kira bedelleri belli oldu. Buna göre geçtiğimiz sene 1,65 TL/metrekare olan kerpiç, ahşap, bağdadi ve benzeri konutlarda kira bedeli 1,82 TL/metrekare oldu..

Kamu konutlarında kira bedelleri belirlendi!

Yurt içindeki kaloriferli konutlarda aylık kira bedeli metrekare başına 3,73 lira olacak Maliye Bakanlığının Milli emlak Genel Tebliği, Resmi gazete'de yayımlandı.

Kamu konutlarının 2017 aylık kira bedelleri belirlendi!

Kamu konutlarının aylık kira bedelleri belirlendi. Yurt içindeki kaloriferli konutlarda aylık kira bedeli metrekare başına 3,73 lira olacak.

Kentsel dönüşüm projelerinde kira yardımı arttı mı?

Kentsel dönüşüm kapsamındaki riskli alanlarda sadece yıkılan konutlarda oturanlara ödenebilecek kira yardımının kanunda olmayan çok sayıda kişiye yapıldığı tespit edildi.

konutlarda kira vergisi 2019 Haberi

konutlarda kira vergisi 2019

1. Sahibi bulunduğum konutlardan birini anneme diğerini de kayınvalideme ayrı ayrı kira bedeli almadan ikametlerine tahsis ettim, vergisel durumu nedir beyanname vermeme gerek var mıdır?

Gelir vergisi kanunu 73. md gereğince kiraya verilen mal ve hakların kira bedelleri, emsal kira bedelinden düşük olamaz hükmü bulunmaktadır.

Bedelsiz olarak başkalarının kullanımına bırakılan mal ve hakların emsal kira bedeli, bu mal ve hakların kirası sayılır. 

Emsal kira bedeli de başka somut tespit edilen bedeli yoksa emlak vergi bedelinin %5’i dir.

Buna göre kayınvalidenizin bedelsiz kullanımına bıraktığınız mesken V.U.K. göre belirlenen emlak vergi değerinin %5’i emsal kira bedeli olarak hesap edilir.

Örneğin kayınvalidenizin oturduğu konutun emlak vergi değeri 250.000 TL ise %5’i 12.500 TL emsal kira bedelinden gelir elde etmiş sayılırsınız. 

2. Annemin bedel almadan kullanımına bıraktığım konut için...